קורוזיה בג`אנט????

a c o c a

New member
קורוזיה בג`אנט????

שלום לכולכם.... ברצוני לשתף אותכם בסרט שהיה לי היום ובשתי שאלות שנחבטתי בהם היום. כרגיל, בבוקר קמתי לעבודה והתכוונתי לצאת. כרוכב אחראי בדקתי את הבלמים ולחץ האויר בצמיגים (בין השאר) להפתעתי ולתדהמתי גיליתי שלחץ האויר בגלגל האחורי קטן וכמעט שלא נשאר אויר. מהניסיון שלי בפנצרים גיליתי את המסמר הממזר והחלטתי לנסוע בכל זאת לתחנת דלק ששנמצאת דקות ממני. עברתי כמה פניות, ופתאום אני שומע "פאףףף" ענקי, הזנב זרק ימינה ומצאתי את עצמי שכוב על המדרכה כשקהל ענקי מתחיל לרוץ לכיווני. בהתחלה חשבתי שמישהו נכנס בי או שפגעתי במשהו, אבל כשראיתי את הצמיג נרגעתי, אבל מכל המצב נלחצתי יותר מהקהל שרץ לקראתי - איזה פחד. בכל מקרה, קיבלתי כמה שריטות לא משמעותיות, אבל במוסך הבהירו לי שהיתה קורוזיה שגרמה לבריחת האויר. 1. כמה נתקלתם בדבר כזה? 2. האם טוב לשים פנימית בטיובלס שלי? (בורגמן 400) אשמח לשמוע את תגובתכם אורן

C O L T

New member
אז היה מסמר?

פנימית לא בעיה, באופנועים רבים, מותקנים צמיגי טיובלס עם פנימית, בגלל עניין בריחת האוויר דרך החישוקים, וזה עובד מצויין. האם צריך? זה שאלה אחרת. צמיגי טיובלס עם חוסר אוויר ידועים ביכולתם לעזוב את החישוק. אולי זה מה שקרה שם, ללא קורוזיה. לנסוע עם מסמר בצמיג, גם עם פנימית, זה מסוכן והפיצוץ אפשרי אפילו יותר מאשר בטיובלס, אז לא כדאי, ולפעמים שווה להוציא כסף על גרר, כי התוצאה יכולה להיות חמורה הרבה יותר מ"סתם" נפילה. אם אתה לא בטוח בדברי המכונאי בעניין הקורוזיה בג'נט, אתה יכול לבקש דעה שניה, אבל דעה רצינית מחייבת בדיקה קפדנית של החישוק. אם זה לא שווה בדיקות וסיבוכים - שים פנימית, רק תקפיד אף פעם לא לנסוע עם מסמרים בגלגל.

a c o c a

New member
זה מה שהטריף אותי....

מסמר? זה מה שהטריף אותי! ראיתי אותו תקוע טוב בפנים (וצוחק עלי...) והחלטתי לא להוציא אותו. השאלה מה עדיף? בטיובלס: לחכות עד שאני מגיע לת.דלק (עם קצת פאסט), או עם פנימית בטיובלס: להוציא אותו ולמלות בפאסט ובכלל לא להכנס למוסך עד לפאנצר הבא? מה אתה חושב?

C O L T

New member
לתקן חייבים תמיד

לנסוע עם פאסט לאורך זמן זה לא פתרון. להגיע עד המוסך בבטחון הוא מאפשר, אבל לאורך זמן - לא טוב. תמיד צריך מילוי כמו שצריך, קצת זה לא מחזיק, וגם לא נראה לי שהמיכל מיועד לשימוש רב-פעמי. על הפאסט כתובות הוראות שימוש, אני לא זוכר אם צריך להוציא את המסמר או להשאיר, בצמיג טיובלס זה לא משנה ממש, הצמיג לא יכול להתפוצץ מהמסמר, אבל הפאסט ימנע מהאוויר לברוח, הלחץ לא יירד והצמיג ישאר במקומו בצורה יציבה, ככה תגיע בשלום למוסך. ישנן ערכות לתיקון עצמי של תקרים בטיובלס, יחד עם משאבה קטנה זה יכול ליצור תיקון איכותי למדי. אבל התיקון הרציני במוסך חובה, בכל מצב.

Vקינג

New member
בשבוע שעבר השאלה התיאורטית

הפכה למעשית. נסעתי עם בורג בגלגל עם פנימית(לא שמתי לב כי היה שקוע בחריץ מלוכלך) בהתחלה ירד טיפה אויר, הספיק להוסיף קצת אויר עם משאבת אופניים (אגב, ציוד חובה). אבל למחרת...כבר ברמזור הראשון הפכתי למפגע תנועה.... בקיצור, בטיובלס לא מוציאים את המסמר\בורג, ועם פנימית עדיף להוציא כי הוא קורע את הפנימית לגזרים. זכור שאם אפשר לא להשתמש ב"פאסט" עדיף להתאפק (זכור את המשאבה) כי ה"פאסט" מלכלך את הכל מסביב וקשה מאוד להוריד אותו אחר כך.

למעלה