קורה לכם...

YinYang

New member
קורה לכם...

שמפעם לפעם אתם מפקפקים בתחום שבו אתם עוסקים? הסיבה לשאלה היא כזו...אני בעצמי סטודנט לרפואה סינית, וכמו כל האנשים אני סובל מכמה וכמה בעיות שמאוד מציקות לי. כבר שנתיים שאני נודד ממטפל למטפל בר"ס, ולמרות שאני מתמיד בטיפולים, עד עכשיו אף אחד לא ממש הצליח לעזור לי. יאמר לזכות המטפלים שהלכתי אליהם, שהם נחשבים למטפלים גדולים בתחום, ולא לטירונים שאין להם מושג מה הם עושים. האם נתקלתם במצבים דומים? ואם כן אז איך אני אמור להסתכל על הר"ס עכשיו? אני שומע על המון המון הצלחות מהמורים שלי, אבל נמאס לי להסתמך על דברים שאני שומע. הרי מה שחשוב זה התוצאות שרואים בשטח לא? אייל

WhiteBear

New member
לא ממש תשובה, למעשה, רק שאלה:

אני יודע שאתה גם עושה טאי צ'י (אני חושב). אז בטח סיפרת למורה שלך על הבעיות הללו. מה הוא אמר
מעבר לזה, לא היה לך אף בעיה שרפואה סינית הצליחה לסדר או להתמודד איתה, או שיש לך בעיות ספציפיות שלא חל בהן שיפור. מעבר לזה, מה המטפלים הטובים הללו אמרו לך על זה
(נ.ב:
)

שמש א

New member
אז ככה

נשמע מאוד תמוה, סיקרנת אותי... בכל מקרה, כן יש מקרים שהרפואה סינית (או כל רפואה אחרת) לא מצליחה להתמודד עם מקרים ספציפים. כלומר גם אם עזרנו ל 60 איש עם כאבי גב, יבוא אחד שלא נצליח לעזור לו. מכיוון שעברת מספר מטפלים מוכשרים, אז כנראה הבעיה לא בטכניקה או בקשר עם מטפל וכו'. סתם כיוון מחשבה שהייתי בודקת, אולי אתה עושה משהו באורח החיים שלך שגורם לבעיה לא לחלוף, למשל, תזונה, שינה (תנוחה, שעות) ישיבה, עבודה מול מחשב... (קשה לשאול כשאין לי כל כיוון).

freearth10

New member
אולי הבעיה היא בהחלפת המטפל?

היי אייל, לא פעם הבעיה שבגללה אנחנו מגיעים לטיפול היא האחרונה שמוצאת את פתרונה. בדרך אנחנו נפטרים מבעיות שונות שלהן אולי לא היינו אפילו מודעים. כאשר אנחנו מתחילים לקלף את הקליפות אנחנו אף פעם לא יודעים לאיזה עומק נצטרך לנסוק. מההיכרות הקצרה שלי איתך כאן, אני מניחה שיש דברים אליהם אתה מתכחש ועליהם אתה מאוד שומר במודע, או שלא במודע. לכן הנדידה ממטפל למטפל, במיוחד כאשר מדובר במטפלים שנחשבים גדולים בתחומם, אולי היא דווקא בעוכריך, כי כל אחד מהם התחיל איזה תהליך, כאשר לנגד עיניו קו מחשבה מסויים, שנקטע כל פעם כאשר עברת למטפל אחר. גם אני כבר שנתיים בטיפולים שונים ואני חייבת לאמר שלמרות שיש לפני עוד עבודה מרובה אני כבר מזמן לא אותו הבן אדם. ואני עד עכשיו לא מאמינה לשינוי שאותו אני כל פעם מחדש חווה. לא מזמן נכנסה לכאן רויטל וסיפרה את סיפור ההצלחה שלה. וכאלה סיפורים יש לא מעטים, לא רק אצל ה"גדולים בתחומם". אז עצתי לך - בחר במטפל ולך עם הבחירה שלך. היה בטוח שזו הבחירה הנכונה שתביא לשיפור. ואל תצפה שהשיפור יקרה מחר. מאיה

אדומה2

New member
קרה לך שהתעוררת באמצע הלילה...

הנושא שלך הזכיר לי את הציטוט הזה משיר... לא קורה לי שאני מפקפקת ביעילותה של הרפואה הסינית, אבל קורה לי שאני תוהה אם עשיתי נכון שנכנסתי לתחום הזה בכלל, והאם יש לי מה להציע וכיו"ב-אבל אני לא חושבת שזו השאלה שלך בזמן זה, נכון? אני אתחיל מהסוף ברשותך. מה שחשוב זה התוצאות שרואים בשטח- כן ולא. כי חשובה לא פחות, ולפעמים הרבה יותר- הדרך. ואני לא מנסה להתפלסף, אני באמת חושבת ככה. כשמטופלים באים אליי ושואלים אותי על רפואה סינית, אני מסבירה להם שיש את הרמה הסימפטומטית, אבל השאיפה היא להגיע לשורש הדברים, ולגיע לשם לוקח זמן, ועוברים דרך ביחד. עוברים טיפול. בעיניי 'דרך' ו'טיפול' הן מילים נרדפות במקרה זה. ואותו דבר כשאני מגיעה לטיפול. אני חושבת שסיפרתי כבר כמה פעמים פה בפורום שלי היו מיגרנות כמה שנים, ושאחרי טיפול של כשלוש שנים ברפואה סינית, עברו המיגרנות. אבל זה לא שהדיקור והצמחים הם שהעבירו לי את המיגרנות. אני עברתי הרבה מאוד שינויים במהלך השנים, ודינאמיקה של הטיפול הייתה גדולה ומשתנה- היו לי פעמים שהיו החמרות במיגרנות, היו שבועות שהן בכלל לא הופיעו, ועד שלא עשיתי שינויים משמעותיים ביותר בחיים שלי- זה לא עבר. ועכשיו אני כבר שנתיים בלי מיגרנות, ולא, אין משהו אחר שהופיע במקום. פשוט נפתרה הבעיה מהשורש. כמובן שיש עוד דברים, אבל הבעיה שלשמה הגעתי נפתרה. ה"שיטוט" שלך בין מטפלים אינו נכון בעיניי. האם אף אחד מהמטפלים מצא חן בעינייך מספיק על מנת להתמיד איתו (איתה) וללכת כברת דרך? כן, נתקלתי במצב דומה, שאח שלי הלך למטפל שלי והמטפל שלי לא הצליח לעזור לו, אבל גם אח שלי לא היה ממש מוכן ללכת דרך. או כמו שאומרים בסרט "הרקולס" של דיסני "go the distance". האם אתה מוכן לכך? באמת ובתמים? איך אתה אמור להסתכל על ר"ס עכשיו? אני לא כל כך מבינה את השאלה. האם הניסיון הזה גורם לך לפקפק בר"ס ובבחירה שלך ללמוד אותה? אם כך- אתה צריך לענות לעצמך בכנות, מדוע הטיפולים אינם מצליחים. הרי זה לא בידיי המטפל "לרפא" אותך, הוא כלי עזר, אדם התומך בך ומגייס את השכלתו וידיעותיו למען לעזור לך בדרכך שלך. ואולי ללמוד ר"ס זו הבחירה הנכונה, אבל אולי טכניקת טיפול אחרת תהיה יותר מתאימה לך בשלב זה? כשנוצר קשר טוב וחזק עם המטפל נוצר בעצם סוג של בית, סוג של אדמה. כמו כל בית אחר, גם בית זה עובד בצורה הטובה ביותר כשהוא יציב. אבל אין ספק שתמיד צריך לעשות בדק בית, ולהיות עם יד על הדופק. שבת שלום, יעל

נקודה לגבי המצב שלך, ועוד משהו...

כשהתחלתי ללמוד אצל צביקה קליסר, הוא אמר לנו משהו שלא שמעתי מאף מורה אחר בתחום, בשום מקום אחר: תדעו מראש שאתם הולכים להיות "חולים" חלק מתקופת הלימודים. למה? כי מתרגלים אחד על השני. ואם (סתם דוגמא) לומדים לטפל (=לחזק) את הכבד, אבל אתה דוקא צריך חיזוק של הריאות, זה יחליש אותך, ויגרום לך "לחלות"; במקום לאזן אותך, השיעורים (שהם לא טיפולים!) מוציאים אותך מאיזון עוד יותר. זו נקודה שכדאי לך לבדוק עם המטפלים שלך - יכול להיות לזה אחד הגורמים למצב שלך (למרות שדי בטוח שלא היחידי). בנוסף, אני יודע על עצמי שיש דברים ש-12 טיפולים פשוט לא מספיקים כדי להיפטר מהם. אם היתה לך בעיה רפואית בילדות שלא טופלה, היא עברה לרובד יותר עמוק (ראה "הקיסר הצהוב" על המחזורים של 7 שנים לנשים ו-8 לגברים, אם אני לא טועה), ועכשיו יוצאת כבעיה יותר חמורה. עד כמה שאני זוכר, ברפואה הסינית מדברים על "חודש ריפוי לכל שנה של מחלה" - לי יש בעיות שהתחילו בלידה, ואני בן 36. שלוש שנים כדי לטפל בהכל. אני נוטה להסכים עם מאיה לגבי החלפת מטפלים, בין השאר מהסיבות הנ"ל. דבר נוסף: כמה חזקה ההתנגדות שלך לשינוי? היא קיימת אצל כל אחד; אם אתה מודע לקיומה, אתה יכול לעבוד איתה, אבל היא קיימת בכל מקרה. והיא יכולה לעצור כל טיפול שלא יהיה. אני לא יודע אם זה הענין אצלך (כל מה שזרקתי כאן זה רק השערות), אבל אלה נקודות שאולי שווה לבדוק.

יש לרפואה הסינית מקום כבוד ברפואה

הן ברפואה המשלימה והן ברפואה הכללית. גם אם הרפואה הסינית לא מועילה לך כנראה תחום אחר יהיה יעיל יותר עבורך, תלוי בעניין שבגללו אתה הולך לטיפול ותלוי בסיבה שגרמה לכך. גם אם תחום מסויים איננו עוזר לאדם כלשהו לא ניתן לראות בתחום כלא מועיל או יעיל וגם לא במטפלים. יש אינסוף שיטות טיפול וגישות שונות ברפואה המשלימה, אולי כדאי לך להתגמש ולנסות שיטות אחרות.

רפי עשת

New member
העיקר הוא הצינעה - הצנע לכת, זכור

שככל שתלמד יותר תגלה יותר עד כמה רבים הנושאים אותם אינך יודע. זה מבעס, נכון? כך בתחום הטיפול - אין "כיוון טוב יותר, אבסולוטית" אלא - כיוון המתאים למטופל הספציפי. וזה תלוי באלפי הגורמים מהם "מורכב" אותו מטופל. ו - תלוי בהתאמה בינו לבין מטפלו....

למעלה