קורה לכם

gaya36

New member
קורה לכם

שהמקום של הבדסמ (הכוונה באופן פרטני ,לא לפורום) כבר לא מושך/מדבר אליכם כמו פעם?
שדברים אחרים מושכים ,מרגשים ועושים לכם את זה יותר?
שאתם יכולים לסגור תקופה ולומר היינו שם וזה כבר לא מדבר אלינו.....
או שמא אתם חושבים שאם הסקרנות והנסיון בנושא כבר קרו אין סיבה שזה לא יחזור בהמשך?

אשמח לתובנות....

מוניאמר

New member
"מיום שחרב בית המקדש, ניטל טעמה של ביאה"

"...דא"ר (כמו שאמר רב) יצחק מיום שחרב בית המקדש ניטלה טעם ביאה וניתנה לעוברי עבירה שנאמר (משלי ט, יז) מים גנובים ימתקו ולחם סתרים ינעם"

המקור מסכת סנהדרין:
http://he.wikisource.org/wiki/סנהדרין_עה_א

וההסבר שלי:
מיום שחרב בית המקדש סר הטעם מהאוכל ומהרבה דברים נוספים כמו למשל זיונים.
הטעם נשאר רק לאלה שעושים מעשים בסתר, ו/או סוטים וקינקים.
מהרגע שהקינקיות מקבלת לגיטימציה, הכרה ומודעות בציבור ובעיקר אצל האדם עצמו, פנימה, אין זה יותר בבחינת "מים גנובים ימתקו" ואנחנו מצטרפים למיליונים שמחכים לבניין בית המקדש כדי שטעמם הטוב של הרבה דברים יחזור אלינו.
עד כאן הרבצתי.

gaya36

New member
אז מה אתה אומר בעצם?

שגם אם יש לך את זה אתה בעצם מרגיש כמו מי שאין לו את זה?
ובקיצור מוני, אתה חושב שאפשר לומר הייתי שם ונגמר לי?

מוניאמר

New member
תשובה: שצריך לפעול להקמת בית המקדש ולו מהסיבה

תשובה: שצריך לפעול להקמת בית המקדש ולו מהסיבה הזאת.

פשוט, ההנאות לא "ייגמרו" לנו.

זה פילוסופי וכבד להסביר את החיבור בין הרוחני לגשמי וכו' אבל זה בגדול.

מה אתך, את בעד הנאה מתמשכת לכל אורך החיים?

חוץ מזה, אני, לא נגמר לי...

A לוןA

New member
שמע, מוני

שמעתי כבר הרבה סיבות הזויות יותר והזויות הרבה יותר להקמת בית המקדש-
אבל הקמת בית המקדש כדי לשפר אורגזמות?? על זה לא שמעתי...
אני כבר שומע את הרב עובדיה בדרשתו-" ויבנה בית המקדש במהרה בימינו אמן! ויביא עלינו משיח בן דוד ויקבץ נדחי עמו ישראל וכיתתו חרבותם לאיתים וגם יסדר לנו פה אורגיות אחו-שלוקי....!"

אגב, הפירוש שלך לא תופס, אתה יודע... :)

אביר 212

New member
חזק ביותר מה שמוני כתב

בית המקדש הוא למעשה "צינור" רוחני שכאשר הוא חרב- הרוחניות וכל כוחות החיים בעקבות כך יורדים בכמה רמות. לכן גם מיום שחרב בית המקדש ניטל טעם הפירות. כלומר המציאות של בית המקדש גורמת לכך שכל כוחות החיים בעולם- מהרוחניים ביותר ועד לגשמיים ביותר- מתעצמים.

A לוןA

New member
גם אם אתה מאמין בזה

איך אתה מסביר את החצי השני של הפירוש? ("הטעם נשאר רק לאלה שעושים מעשים בסתר, ו/או סוטים וקינקים.")

אביר 212

New member
ההסבר האפשרי לעניות דעתי

שהטעם שהוא למעשה ההנאה האמיתית מכל האקט החליף את המטרה הרוחנית שהיא למעשה חיבור בין איש לאישה ומכיוון שכל המעשה עבר ירידת מדרגה גדולה מאוד ואנו יודעים שאין ריק בעולם, מה שחסר מתמלא, ההנאה הרוחנית התחלפה בהנאה פיזית.
אממה? מהיותנו בני אדם אנחנו חייבים חידוש, בשביל הריגוש. לכן הטעם נשאר רק לאלה שעושים בסתר או סוטים וקינקים. זה בקצרה לעניות דעתי הקטנה...

gaya36

New member
אתה חושב שריגוש מגיע רק מיחסים אסורים?

הרבה זוגות או אנשים בכלל משתנים , מתחדשים , מתפתחים ואצלם הריגוש מגיע גם ממניות אבל לא פחות מסקרנות לדברים חדשים ,דברים רוחניים ואף גשמיים כך שאני לא מסכימה עם דברייך או דבריו של מוני. זה בעיני נקרא להתקבע על משבצת אחת ....

אביר 212

New member
ממש לא

ברור שריגוש מורכב מהמון דברים, החל מדמיון (משחקי מיטה וכיוצ"ב, תפקידים...) ועד לבאמת התחדשות אמיתית שזה הכי אידיאלי מבחינת הקשר.
למשל ביהדות יש את כל עניין הנידה וההרחקות המוחלטות שנוהגים- זה מעיף את החידוש בקשר לרמות גבוהות.
אני מאוד מסכים עם מה שכתבת, החידוש בהחלט לא נובע רק מדברים אסורים. לדעתי ההפך הוא הנכון, וזה גם אולי תשובה לשאלה של אלון, כי באמת הטעם הוא בחידוש, אבל כשעצם החידוש ירד מדרגה (או כמה מדרגות....) אז גם הביטוי שלו הפך להיות יותר גס בדמות עוברי עבירה.
ואגב, לעניות דעתי אין מדובר רק על עבירות לפי ההלכה אלא "טעם" של עבירה. ז"א שיש מקום שחייבים לתת לביאה מעין "טעם" של דבר אסור.

gaya36

New member
אהבתי

בעיקר שאתה מסכים איתי!

לא כל כך הבנתי את נושא "ירידת מדרגה" בחידוש מסויים למה זה צריך להגיע כדברייך ל"עבירה"
כשאני חושבת על זה... כשאני עושה משהו חדש ובפרק זמן מסויים מתלהבת ולאחר מכן "יורד" לי מזה אז אחרי שקצת עוצרת חוזרת שוב לחדש אבל במשהו אחר , חדיש שמלהיב ולאו דווקא כעוברת עבירה . ובשורה תחתונה נהנת כל פעם מריגוש אחר .

אביר 212

New member
זה לא אמור להגיע ל"עבירה"

ירידת המדרגה היא בעצם השינוי בנקודת המבט שלנו, כבני אדם, על העניין. לא ה"עבירה" היא עצם העניין אלא נקודת המבט. רובנו חיים ברמה רוחנית מסויימת שגם אם אנו לא תמיד מודעים אליה היא משפיעה על ההסתכלות שלנו על עצמנו ועל העולם. ישנם אנשים בעולם שחיים ברמה רוחנית גבוהה. ככאלה גם נקודת היחוס שלהם למושג "חידוש" היא אחרת, ועומדת ברמה גבוהה יותר מאנשים שלא הגיעו עדיין לרמה רוחנית גבוהה. אני לא מכיר אותך אבל ממה שאני טיפה מכיר את עצמי, אני יודע שהרמה הרוחנית שלי היא כזו שכדי להנות מסקס צריך לתת לו טעם של עבירה גם אם הוא כשר לחלוטין, לא בגידה ולא כלום.

A לוןA

New member
זה הסבר מצויין

רק שהוא לא מסתדר בכלל עם הכתוב
"ניטלה טעם ביאה וניתנה לעוברי עבירה"
עוברי עבירה לא שווה עושים בסתר או סוטים/קינקים, אלא עוברי עבירה ע"פ החוקים של התנך. למשל הומואים, נגיד. או בוגדים (ע"פ ההגדרה ההלכתית).
מה שאתה עושה בסתר הוא לא בהכרח עבירה, וגם סטייה/קינקיות היא לא עבירה. להיפך (אם לצטט מהמדרש האהוב על דן- "כל מה שאדם רוצה לעשות באשתו – עושה. משל לבשר הבא מבית הטבח, רצה לאוכלו במלח – אוכלו, צלי – אוכלו, מבושל – אוכלו, שלוק – אוכלו")

מוניאמר

New member
יפה! הנה אחד שהבין את החיבור בין המטאפיזי ...

יפה! הנה אחד שהבין את החיבור בין הרוחני לפיזי ...כל הכבוד!

G מאסטר

New member
תובנות

נו את שמחה ?

לענייננו..לכל דבר יש תקופות מסוימות שבא לך או שלא בא לך
וזה בכל תחום בחיים...לוא דוקא בדסמ...הכל.
יכול להיות חוג מסוים או תחביב שירד לך החשק..
אני למשל..בשנתיים האחרונות הייתי עם מאהבות ויניליות לחלוטין.
ככה יצא וככה היה לי טוב..ועכשיו לחילופין..אני מת לחזור לעולם הזה
ולמצוא לי בת זוג נישלטת ולנהל לנו את התקופה הקרובה..
אישה שיודעת להעריך ואוהבת את הבדסמ ונהנת ממנו...כמוני

gaya36

New member
כשאתה "משיג" לעצמך משהו שרצית

אתה מרגיש שהגעת ליעד או ממשיך לחפש לעצמך הנה(ע)ות (מלשון להניע) אחרות?

G מאסטר

New member
מוזר לי שדוקא את שואלת את זה

את כבר הספקת להכיר אותי קצת..נכון גאיה ?
אני לא סטוציונר ולא מסמן כיבושים על לוח מטרה..
אני מאמין רק בזוגיות ארוכה ויפה ..זוגיות מלאה ..ממש כמו אישה שניה.
לרוב הצעות הקוויקים אני מסרב ..ולשאר אני נותן צ'אנס ומקווה שאולי
זה זה..לצערי עדיין לא מצאתי את האחת שלי..

למעלה