קורדורה או עור?

nunimon

New member
קורדורה או עור?

אני רוכב על אופנוע כביש. אבא שלי קנה לי מעיל קורדורה מגרמניה של דיינזה שקצת גדול עלי וכנראה שאני לא אשתמש בו. אני אמרתי לאבא שלי חד משמעית שיביא לי מעיל עור, ואילו המוכר בחנות "לואיס" הגרמנית שיכנע אותו באנגלית רהוטה לקחת את הקורדורה. אבא שלי, לא זוכר את הטיעונים. והשאלה היא כזו : מעבר ל"לוק" האופנוען המיומן - מה ההבדל בין הקורדורה לעור? ברור שההשוואה היא בין שתי רמות איכות זהות. עור איכותי של דיינזה מול קורדורה מקביל. מבחינת ספיגת מכות, איכות החומר, בלאי , נוחות שימוש? אני יודע שהקורדורה זול יותר מהעור. עד עכשיו רכבתי עם מעיל קורדורה של ספייק ואני רוצה לעבור למעיל עור אחרי תאונה שראיתי , וראיתי איך הרוכב יצא ללא שריטה. החליפה טיפה השתפשפה. עם קורדורה המצב היה יוצא זהה? אשמח לדעתכם המקצועית.

asparagos

New member
זה תלוי בך

אתה צריך לאזן ולהתפשר על רמת המיגון מול נוחות ו/או כסף. אם אתה רוצה מקסימום הגנה - תתלבש כמו ב GP. לדעתי האישית קורדורה עם מיגון קשיח יעשה את העבודה פחות טוב מעור אבל לא משמעותית.

D the kid

New member
../images/Emo45.gif דיי מסכים.

ת'כלס, שיהיה גם וגם
פשוט כי לפעמים בא ככה ולפעמים ככה (בעיקר מטעמי נוחות - קודורה לרוב יותר קליל ואוורירי - סטייל רעננה עם carefree אבל בלי כנפיים). בכל מקרה חשוב שישב צמוד אבל לא מגביל או לא נוח. הכי טוב נעליים גבוהות ו- T-shirt
דבר איתי מחר. ותפנים את המסר ששלחתי לך. אתה כבר לא ילד (נגיד).

למעלה