קורא ספרים

elki5

New member
קורא ספרים

שלום לכולם
אני מעוניין לרכוש קורא ספרים / קינדל לצורך קריאת מאמרים באנגלית בפורמטים של PDF. כמו כן אני מעוניין באופציה לתרגם מילים לעברית על ידי לחיצה על המילה , כך שתתורגם בצורה מהירה ותאפשר קריאה זורמת.
אשמח לשמוע המלצות למכשיר שיכול לענות לי על דרישות אלה.
תודה!

noa_f

New member
pdf? פורמט מאוד לא נוח לקריאה ממסכים

מתאים יותר לדפוס. אתה בטוח שלא תוכל לקבל את המאמרים בפורמטים אחרים?

AYELET1

New member

elki5

New member
תודה!

רוב המאמרים באים בקבצי PDF.. האם ניתן להמיר בצורה איכותית לסוג קובץ אחר ואז לקרוא בקורא ספרים?
או אולי לחילופין, להשתמש באייפד ולהשאר בפורמט PDF. האם יהיה ניתן לתרגם מילים מאנגלית לעברית בצורה כזו?

noa_f

New member
זו בעיה. קשה לתרגם מ-pdf לפורמט מתאים לקריאה כמו epub

או זה של קינדל.

מהכרות עם אייפד וגם עם קינדל ש/ל (פייפרווייט):
הקינדל נוח יותר לקריאה של קבצי ספרים מתאימים (משקל, אפשרות קריאה גם באור שמש, מחיר)
אבל האייפד יהיה נוח יותר לקריאה של pdfים, ביחוד אם יהיו גם תרשימים ותמונות. בזכות הצבעוניות.

לשניהם יש מילון שמאפשר תרגום מילה בלחיצה עליה.
המילון האנגלי-עברי שיש כרגע לקינדל איננו מדהים במיוחד, אבל עובד. סוג של. ולא ניסיתי להפעיל אותו מקובץ pdf, אלא רק מספרי קריאה ״אמיתיים״.
לעומת זאת לאייפד אין בכלל מילון אנגלי עברי, אם אינני טועה. יש אפליקציות מילון אנגלי-עברי, אבל הן לא פועלות ״מתוך״ iBooks (אפליקצית הקריאה המובנית באייפד).
אותי מספק לגמרי מילון אנגלי אנגלי, אבל ברור לי שזה לא מתאים לכל אחד.

ככה שיש יתרונות לכאן ולכאן לכל מכשיר.
הייתי בודקת אם בטבלט אנדרואידי יש אפשרות למילון שאתה מחפש. כי אני די בטוחה שטבלט יהיה לך יותר טוב מאשר קינדל, עבור קריאת מסמכי pdf. הקפד על קניה של מכשיר עם רזולוציה גבוהה, זה די חיוני לקריאה של טקסט וצפיה בתרשימים.

אגב, לגבי אייפד: שים לב שיש שני גדלים. כאשר האייר החדש הוא כבר ״טבלט גדול בעל משקל נוח לקריאה״.
לקינדל יש דגם חדש בשם וויאג׳, עם רזולוציה גבוהה יותר משל הפייפרווייט והוא גם דקיק יותר וקל (עוד) יותר. מכשיר נהדר, אם כי אני לא בטוחה שהוא שווה את כפל המחיר. יש להם גם טבלט בשם פייר, שמחירו צונח עכשיו עוד יותר ולא בלי סיבה: הוא טבלט לא מוצלח במיוחד. יש טבלטים אנדרואידים טובים ממנו בהרבה.

amitp

New member
השאלה היא אם מדובר על ספרים או אכן - מאמרים

מאמרים מדעיים מופצים בחלק גדול מהמקרים כקבצי PDF. במקרה כזה אייפד יהיה נוח בהרבה לקריאה מאשר קינדל מכיוון שבאייפד יש אפשרות של "SMART ZOOM" שלא ראיתי בקינדל, כשהקלקה כפולה על פיסקה הוא יבצע זום אוטומאטי לפיסקה הזו כך שהיא תמלא את המסך. זה אחד ה"KILLER FEATURES" של אפל לקריאה - גם על iOS וגם על המק.
&nbsp
בכל מקרה קבצי PDF של מאמרים נקראים (בנוחות) על מכשירי iOS ואנדרואיד.

elki5

New member
נראה לי שאלך על האייפד. השאלה לגבי המילון.

משיטוט באינטרנט הכרתי תוכנה בשם MIZO שמתרגמת בהקלקה על המילה, גם לעברית. אבל לא הצלחתי לבצע על קובץ PDF אלא על וורד..

AYELET1

New member
לא חושבת ש-MIZO קיימת לאייפד

כנראה שהאופציה המילונית לעברית שאתה מחפש, אינה קיימת לאייפד

noa_f

New member
יש סוג של workaround

באמצעות אפליקציה בשם iTranslate. לאפליקציה הזו יש ווידג׳ט למרכז ההתראות. כל טקסט שמועתק לקליפבורד מיד מתורגם בווידג׳ט לשפה שנבחרה.
אז אולי זה לא ״תרגום בקליק אחד של מילה שבחרתי״ אבל זה די קרוב:
לא צריך לעבור לאפליקציה, רק להעתיק את הטקסט, להחליק את ה״מגירה״ של מרכז ההתראות ולקרוא את התרגום.
&nbsp
https://itunes.apple.com/gb/app/itranslate-translator-dictionary/id288113403?mt=8
&nbsp
יתכן שיש עוד אפליקציות שעושות משהו דומה.
&nbsp

למעלה