קוראת סמויה...

• פותח הנושא tzs
  • פורסם בתאריך

tzs

New member
קוראת סמויה...

אני צאד נהנת מהפורום שלכם. יש כאן אימהות כ"כ חכמות מלאות ניסיון חיים וזה מרגש אותי כל פעם מחדש לשמוע עוד ועוד תבונות על החיים... אני נהייתי אמא לפני חודש... לידה ראשונה. כמובן שהמעבר מאד קשה לכן שהיתי במשך שבועיים וחצי אצל אמי... הבעיה מתחילה: אמי מאד קשורה אלי (בת זקונים) ועכשיו היא נהייתה תלותית באופן מזעזע לבתי הקטנה... זה לא מפריע לי, אך יש לה מדי פעם יציאות כואבות. לאחר שבועיים בערך רצינו לקפוץ לחמותי בעלי אני והקטנטונת. אבל אמי פרצה כתגובה בזעם רב: "מי יעשה לה אמבטיה שם??, יכולים להטביע אותה!" או- "חמותך יודעת להחליף טיטול??... לא אני לא מסכימה תשאבי חלב ותשאירי אותה פה..." יש לציין שאמי אישה מאד נבונה וחכמה, עובדת ופעילה. בעלי מאד נעלב מהמשפטים הללו. אבל החלטנו לא להגיב כלום. ממה זה נובע? האם יש לומר לה משו?

אמך הגיעה למצב של הזדהות טוטאלית

איתך. העובדה שאת נמצאת אצלה אולי החזירה אותה הרבה שנים אחורנית, ופתאום היא רואה את עצמה שוב כאמא טריה בעצמה.יתכן שבמהלך השבועיים הטלת על אמך תפקידים שאמורים להיות שלך, כמו להחליף טיטול או לעשות אמבטיה, ואמך חושבת שהיא תעשה זאת טוב יותר. אם את רוצה לשמור על חיים עצמאיים טוב תעשי אם תסבירי לאמך, בעדינות אך בהחלטיות מי האמא כאן ומי הסבתא, ומה הם הגבולות .את ובעלך צריכים לקחת את המושכות לידיכם, לטפל בקטנה בעצמכם ולחזור לבית שלכם.היא עוזרת, היא לא תופסת בשום אופן את מקומכם (בתנאי שלא תאפשרו לה). דפוסי ההתנהגות היום ילוו אתכם גם בהמשך. אם אמך תבין שאתם ההורים והיא "רק" הסבתא, יהיה גם יותר קל להעמיד אותה במקומה. מזל טוב, ובהצלחה

alona 9

New member
שלום לך קוראת סמויה

צודק הבעל שלך בהתעלבותו,מילה אחת שעולה בראשי כרגע היא..קנאה. לא נשמעים טוב המשפטים ותגובת הזעם שלה,אלא אם כן יש רקע לדבריה,(מה שאני בטוחה שאין)ציינת שאמך אשה נבונה וחכמה,מה שהופך את הבעיה בעיני לחמורה יותר.כתבת, "תלותית באופן מזעזע לבתי הקטנה" לך זה לא מפריע אבל לפנייך התוצאות,התפרצות של זעם ומשפטים קשים. ההחלטה שלא להגיב אינה פותרת את הבעיה,לדעתי כן צריך לשוחח עימה ולהציב לה גבולות. מאחלת לכם בהצלחה,
מזל טוב להולדת הבת.

קצת קשה לי לאמר לך אבל

את חייבת לשנות את הדברים ומיד, אמך הגזימה בהתנהגותה ואם לא תשימי לזה גבול ומיד הדברים ילכו ויחריפו, מה פתאום היא מעיזה להעיר הערות על הורי בעלך, הוא נפגע ובצדק הפעם הוא הבליג פעם נוספת הוא יבליג אבל בפעם השלישית הוא יגיב והדבר עלול לגרום למריבות ביניכם, יש לכם בית? חיזרו אליו ! שבועיים אצל אמך הם די והותר עלייך ללמוד לטפל בילדה את האמא היא רק הסבתא אז נכון שמותר לה לבקר ומותר לה לרחוץ וכו'... אבל אל תשכחי לרגע שקיימת סבתא נוספת וגם לה אותן זכויות כמו לאמך. תעשי סדר בבית כבר היום כי בשלב מאוחר יותר עלולים להתגלע חילוקי דיעות ביניך ובין אמך על רקע החינוך והטיפול בקטנה - והסוף עלול להיות קשה.

tzs

New member
תודה...באמת כבר חזרתי הביתה...

והמצב נהיה רגוע יותר... בינתיים לא אמרתי לאמי כלום, במידה ויהיה מקרה שיצריך תגובה אענה לה. מקווה שתבין.. תודה על התשובות

m i t a l y

New member
מקווה שבאמת עזרו לך... ../images/Emo39.gif

ו... את מוזמנת להישאר איתנו...

למעלה