קוראת כרגע

סמדר בנ

New member
קוראת כרגע

על "גשם" קטיושות בצפון
מקווה ששלום לכל הגולשים בפורום ובני משפחותיהם. חיזקו ואימצו!

סמדר בנ

New member
מעניין לקרוא

בתוך כל הטירוף הזה, כמה תגובות שפויות במדינות ערב, החשובה בהן היא מסעודיה - הגדולה ובין עשירות מדינות ערב. גם בלבנון עצמה נשמעים קולות הקוראים לחיזבאללה להתפרק מנשקו. אמן שימשיך הכוון הזה....

יופי, אבל הכל אינטרסים כלכליים

מעבר לכך שסעודיה נחשבת מתונה צריך לזכור שיש לה השקעות רבות בשיקום לבנון. רק חסר לנו שגם החזית הדרום מזרחית תאיים עלינו. אבל- לא לוקחים צ'אנס,ויש הגנה גם באיזור הזה לפי התקשורת.

סמדר בנ

New member
בנושא הזה

לא אכפת לי שזה נובע מאינטרסים כלכליים. באותה מידה יכלו להתלהם נגד ישראל כי פוגעת להם באינטרסים הכלכליים. בימים טרופים אלו, כל תמיכה וספק-תמיכה שנקבל בעיני חשובה, במיוחד כשהיא באה ממדינה ערבית. כמה שיותר יוקיע את החיזבאללה ויהיה יותר לחץ להרחיק אותו מהגבול שלנו - כך ייטב לנו.

אין דבר כזה "נטול אינטרסים"

ראית משהו שהוא מאינטרס של אהבת הזולת וקידום השלום והצדק עלי אדמות? אמריקה הדגולה, "ארצם של האמיצים", לא התערבה במלה"ע השניה עד שלא הותקפה בפרל הארבור. אין בהיסטוריה תת מחלקה של: "מה היה קורה אילו?"... אבל בהחלט, כל אחד מוזמן לחשוב מה היה קורה אילו היה הרייך השלישי מובס ומנותץ קודם לכן.

תלוי מהם האינטרסים שגוברים

יש אינטרסים כלכליים, דתיים, לאומיים ועוד. השאלה מהו האינטרס הגובר על אינטרס אחר בזמן מסוים.

אם ככה את מעמידה את הדברים -

אז בעיני בהחלט עדיפה כבר ההעדפה של האינטרסים הכלכליים. בראש ובראשונה - כי אותם הכי קל לזהות, לכמת ולהשביע. סיבה נוספת - אינטרסים דתיים ולאומניים הם תמיד פנאטיים יותר, קשים וחמקמקים יותר לזיהוי, משום שבד"כ עוטפים אותם בהרבה מלל של "אהבה וגאולה", בעוד שגם שם, עם קצת מאמץ של גירוד השכבה העליונה - מגלים חיש מהר את האינטרסים הכלכליים, את הנהייה אחר הכוח והשררה...

oshiko

New member
אני מאמין ...

(זו לא חכמה, כי אני אופטימי חסר תקנה מטבעי) אני מאמין שבד בבד עם תגובת הנגד שלנו, טווים בחשאי את החוטים לחיים שלנו בגבול עם לבנון השפויה, תאבת החיים, המשופעת בסוחרים טובים (צאצאיהם של הצורים והצידונים שהיו מעצמת מסחר אזורית עוד בימי התנ"ך), שללא ספק נוכל להסתדר איתה. כדי שזה יקרה אין ברירה אלא להוציא את הקוץ ששמו חיזבאללה מהמקום שבו הוא תקוע. זה לרווחת שני העמים. ראינו כבר שפעולה נחושה של אזרחים לבנוניים יכולה להעיף מהם את הרודן הסורי, ויש הרבה הישגים במאבקם הזה. ללא ספק יש להם עכשיו אינטרס להעיף גם את הנטל הזה; ישראל בסיוע גורמים בעולם יכולות לעזור להם. אם איראן קובעת כאן אינטרסים עם סיוע וכסף, אין סיבה שהמדינות המייצגות את כל מה שלא איראני לא תעשינה את זה ביותר סיוע ויותר כסף.

הלוואי, אמן סלה

בכל מקרה, הקוץ הזה, נסראללה - כל עוד שהוא מגובה ע"י הסורים והאיראנים, הוא לא בדיוק מטרה לטיפול ישראלי עצמאי.

oshiko

New member
יש לי רושם ...

נסראללה הוא שחקן שחמט טוב, הבן אלף. לעומת זאת האיראני עושה רושם די אהבל. שלא לדבר על אסאד הבן שסוליות הנעלים שלו יותר חכמות ממנו. כך שאם נשקיע במשחק המוחות המאתגר מול נסראללה וניתן לו את המט, זה ישתלם לא רק בקנה מידה מקומי אלא בסקופ הרבה יותר רחב.

the gypsy

New member
אכן, יש להם מקורות טובים בד"כ, אבל

מה שמפריע לי זה הזהות הפוליטית המובלטת של האתר הזה - ומכאן צורת הסקירה שלהם. לדעתי התקשורת אמורה להיות אובייקטיבית...

מאקי

New member
אני מתעדכנת בעובדות היבשות

מעבר לזה ... ממש ממש ממש לא. עובדות.

כן. מקורות המידע שלהם מצויינים אבל.

הם כל כך חד-צדדיים ומוטים בהנחות היסוד שלהם, שלפעמים עדיף כבר לא לקרוא. כשקוראים - צריך תמיד לזכור טוב טוב שמה שחשוב כאן הוא החומר הגולמי. הפרשנות - על הפנים...

VASANA

New member
נכנסתי בעקבות דבריכם

ואני מוצאת שלא עושה טוב לקרא שם... נכון, צריך לדלות את העובדות בלבד, אבל מי אני שאדע לברור את המוץ מן התבן? איך אדע אם כל המסביב הוא עובדה הנחה או השערה? והאם בכלל "בריא" לנו להכנס ללחצים נוספים? רק לבעלי עצבים חזקים, אנא!

מאקי

New member
כנאמר. אני קוראת את העובדות

בדרך כלל כי הן בראש הדף.. ומעודכנות כל העת.. ממש ממש ממש לא קוראת את ההמשך. רק את העובדות. לפרשן ודיעה כזאת או אחרת.. אני מעדיפה אחר כך. ברמת הידע אני מעדיפה עובדות. ונקודה למחשבה.. כל מיסמך כתוב הינו דיעה.. מרצון או לא.. שמביא מי שכותב.. הוא המסננת.. ולכן סיפרי הסטוריה או כל מסמך אחר שאנו נשענים עליו משול בעיני מאז ילדותי כנקודת מבט שיחודית למי שכתב עליה. וככזו יכול להיות כמה מטרים ממנו מישהו שרואה את זה אחרת. עובדה... זה נפגע. עובדה זה נחטף. למה כמה ואיך מי ומה.. ומה קדם למה.. זה ההסבר. לכן גם כתבתי שאני קוראת ודולה משם את העובדות.. זה פשוט יותר נוח לי מאשר לזפזפ בערוצי .. ולחכות עד שיעלו עדכון.. היות ואני עובדת על המחשב.. אז ברענון אני עוברת להתעדכן. שיהיה לנו משעמם .. מהר ובקרוב. אמן.

סמדר בנ

New member
אני מתרחקת מהאתר הזה

נראה לי שעדיף לא לקרוא שם. לא יודעת מהיכן האינפורמציה, אבל אני לא צריכה אותם בשביל להוסיף עוד חרדות. מסתפקת בערוצי בתקשורת המקובלים....

פשוט נורא, גם בטבריה... חזקו ואימצו

לכל החיילים העושים לילות כימים, לכל התושבים במקלטים החרדים מכל שריקה וקול נפץ... חזקו ואמצו. אני בטוחה שחיל האוויר שלנו יתן מכה ניצחת בקרוב מאד, אשר תחליש את החיזבאללה ותחזיר את השקט לצפון.

mikca

New member
מודה ומתוודה שאני לא קוראת בשום

מקום, נמנעת מלהקשיב לפרשנויות השונות. שמעתי וראיתי לאורך היום רק את המבזקים כל שעה עגולה. התקשרתי לאנשים שאני מכירה שגרים באיזורי הקטיושות והשתלדתי להיות עסוקה בעניינים אחרים. חושבת על תושבי הצפון, על החיילים ועל משפחותיהם. חושבת על ההורים כאן שילדיהם בחזיתות. נקווה שהתופת תסתיים מהר ואני לא אופטימית כמו הבעל שלי שטוען נחרצות שתוך יומיים שלושה הכל יסתיים, אשרי המאמין.

למעלה