קוראן והברית החדשה

brass monkey

New member
הזהר בלשונך.

אין דבריך רחוקים מדברי כפירה. על כל "חוק טפשי" כדבריך ישבו אמוראים ותנאים ושברו את הראש. אין אנו, ואפילו גדולי הדור(!!!) אלא עפר ואפר לעומתם. פרט את המקומות שאתה חושב בהן היא טפשית ולא הגיונית - ודע, כי חוץ מההסבר הפשוט שמן הסתם יספיק, יש הסברים עמוקים שאיננו בכלל מודעים להם, אז לפני שתדבר - תבדוק רק מצווה אחת מהתחלה ועד הסוף, ותראה כי אין זה אלא אמת, וחוכמת החוכמות. רק כדי להדגים, מספרים על הגר"א שלא היה אוכל ושותה שום דבר שהיה נמצא מתחת למיטת אדם. ואין הדבר כך להלכה. וכך גם מים ולכן הוא היה שותה מבאר ספציפית בלבד. ועוד הוא היה מזהיר אנשים פן יאכלו דברים כאלה. פעם אחת, המשמש של הרב התעצל, ונתן לו מים שהיו מתחת למיטה. לאחר כמה שעות בא אל השמש הגר"או, ושאל אותו מדוע לא הקפיד על בקשתו ונתן לו מים לא טובים. השמש המבוהל לא ידע מאיפה הגר"א ידע זאת, אז הגר"א הסביר: היום במשך התפילה, כל הזמן קפצה מולי דמות והפריעה לי להתפלל, ולכן ידעתי כי כנראה זו הסיבה. יש דברים שאין אנו מבינים, וזו לא בושה. אבל לדבר כיודע הכל כשאיננו יודעים כלום זה גרוע מיהירות בהרבה. כי עלול לחטוא ולהחטיא את הרבים.

the Sman

New member
אל תדאג

אני כבר כפרתי כל כך הרבה פעמים שנראה לי שיחליקו לי על הפעם הזאת ;) גם לשיר שכתב ילד בן 6 אפשר למצוא עומק ותובנות מדהימות על החיים. בכל מקום שכתוב דבר טיפשי בתורה יש טענה ל"פשט ודרש", אבל לפעמים, כשכתוב משהו טיפשי, זה באמת טיפשי. לפעמים כשיש סתירה, זה לא בכוונה. אתה יוצא מההנחה שהטקסט בתנ"ך מושלם ואלוהי. אם היית יוצא בהנחה דומה כשהיית מתחיל לקרוא את הקוראן, היית מוצא שהוא מתאים פלאים לערכים שלך כאדם והיית מפרש ומעוות את הכתוב בקוראן. אבל למעשה גם התורה שלנו וגם שלהם לא מוסרית (דיכוי האישה, כפייה דתית, קריאה לרצח עם). (הערה: בקוראן אני פחות בקיא ולא קראתי ממנו כלל. מה שכתבתי הוא מידע כללי. אם זה לא נכון אני מבקש סליחה). אין לי הרבה זמן או רצון לפשפש בתנ"ך ולמצוא דברים טיפשיים שכתובים בו, יש מספיק אתרים כאלו באינטרנט (חופש, דעת אמת.. חפשו בגוגל). אבל ניתן דוגמא אחת, מעניין אותי מה חכמיך יגידו לגבי זה: "וַיַּעַשׂ אֶת-הַיָּם, מוּצָק: עֶשֶׂר בָּאַמָּה מִשְּׂפָתוֹ עַד-שְׂפָתוֹ עָגֹל סָבִיב, וְחָמֵשׁ בָּאַמָּה קוֹמָתוֹ, וקוה (וְקָו) שְׁלֹשִׁים בָּאַמָּה, יָסֹב אֹתוֹ סָבִיב." (מלכים א' פרק ז' כ"ג) מתואר כאן מעגל שהיקפו 30, וקוטרו 10. זאת אומרת שבתקופת שלמה פאי היה שווה 3? מוזר... אתה יכול לטעון שזה מספיק קרוב, אבל למה שהם לא יכתבו 31 במקום 30? זה היה מעלה את הדיוק בצורה משמעותית. בקיצור, הם יצאו טיפשים. ולמי שלא יודע מה זה סייטולוגיה, שיתכונן לבידור [: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%94

yaakii

New member
אם אתה דואג להפנות אותנו לאתרים

אז אני אדאג גם לך: פנה לאתר תשובות לדעת אמת. מעמד האישה והנקודות הנוספות שהזכרת באתר התשובות לדעת אמת לגבי הדוגמא שנתת: באשר לפאי אתה בוחר להתעלם מהנקודות האלוקיות שבתנ"ך. רבות שמעתי הטוענים כי מבחינה סטטיסטית הדבר מחייב דילוגי אותיות וכו' כמספר שנמצאו. ואני טוען כנגד כל הטוענים כך: אתם מוזמנים למצוא ספר, אחד נוסף, כל ספר שהוא בו יש מספר דילוגי אותיות, גימטריות וצפנים כמו בתורת העם היהודי. כמו כן כל-כך הרבה חוכמות טמונות באל"ף בי"ת העברי. לדוגמא : סודות האות אל"ף: 1. כידוע האותיות מחולקות ל-5 משפחות. אותיות שמוצאן מהגרון (אהח"ע), אותיות החיך (גיכ"ק), הלשון (דטלנ"ת), השיניים (זסצר"ש), והשפתיים (בומ"פ). כשנתבונן בסדרה זו נגלה שהאלף רומזת לכל האותיות וכוללת בתוכה את כולן. שכן ה-א' נמצאת בתחילה, ה-ל' באמצע, וה-פ' בסוף: אהחע גיכק דטלנת זסצרש בומפ (שים לב שבתוך הקבוצה האותיות מסודרות לפי סדר האל"ף -בי"ת). (הרעיון כי האות אל"ף מהווה את מכלול האותיות הוא חלק חשוב בתורת הסוד). 2. בתלמוד נאמר "שלשה שותפים יש באדם. הקדוש ברוך הוא, אביו ואימו" . המילה "אדם" המורכבת משלש אותיות מביעה זאת. א-דם. ה-א' מבטאת את הנשמה שניתנה לאדם מאת אלופו של עולם, הקדוש ברוך הוא. ואילו הדם,מסמל את הגוף הגשמי שמקבל מאביו ומאמו. זאת ועוד, המילה "דם" היא מילה אחת המכילה שתי אותיות, ואכן השניים- האב והאם, אחד הם. וברובד הרמז, דם בגימטריה -44: אב(3) + אם (41) =דם (44). יש לציין שגם המילה "ילד"-הנולד מהאב והאם, ערכו בגימטריה 44. בהקשר זה אציין לגבי הנרמז בפסוק "ימי שנותנו בהם שבעים שנה" (תהילים צ', י') הפשט של הפסוק עוסק בעובדה ששותפותם של שלושת השותפים מסתיימת בממוצע בגיל 70, כאשר העפר חוזר אל האדמה, והרוח אל האלוקים אשר נתנה. אך הנה, המילה "בהם" היא סופי המילים של שלושת השותפים באדם: אב, הוי"ה (אלוקים), אם. ונמצא הפסוק כאומר: "ימי שנותינו" באמצעות בה"ם, שבעים שנה. למרבה הפלא, הערך המספרי של המילים אב, אם, הוי"ה, הוא 70!. 3. כידוע לכל אות ערך מספרי. לרוב לא מודיעים לכך שבנתינת הערך הגימטרי יש להמשיך ולתת את הערך גם לאותיות הסופיות. לכן , ת"ף=400 , ך=500 , ם= 600, ן=700 ף=800, ץ=900 (יש לשים לב כי האותיות הסופיות מקבלות את הערך על פי סדר האותיות שאינן סופיות שמקבילות להן: כ, מ, נ, פ, צ) ו..הגענו שוב לאל"ף =1000 מעניין שאות הנקראת אל"ף שווה לאלף (1000).. אלו הם רק קמצוץ של קמצוץ של סודות האות אל"ף בלבד (!) סודות על גבי סודות טמונים בכל אחת מ-22 אותיות האל"ף בי"ת העברי. האם לפני אלפי שנים היו קיימים הכלים החישוביים ליצירת שפה המכילה כ"כ הרבה צירופי גימטריות המשתלבים למשמעויות עמוקות? התשובה היא החלטית: לא. זאת ועוד.. אם הזמן היה עומד לטבותי הייתי מקשר אותך לעוד אין-ספור מיוחדויות בשפה ובכתיבה העברית..

למעלה