קוראן והברית החדשה

yaakii

New member
קוראן והברית החדשה

אילו היה מותר הלכתית לעיין בספרי דת של דתות אחרות, הייתם/ן מעיינים/ות? יש לי סקרנות עזה לשמוע את סיפורי העבר שבני הדתות האחרות מאמינים בהם. זה נשמע לי ממש מגניב לקרוא על סיפורים מקבילם ודומים-שונים לסיפורי התנ"ך שלנו

gushnick

New member
אני יכול להרגיע אותך שמותר...

מותר בעיקרון אם המטרה אינה ללמוד כי אם ללגלג, ותאמין לי שאם תקרא - יהיה לך מספיק מה ללגלג...

yaakii

New member
וואלה?

אממ לא הייתי יוצא באמירה החלטית כזאת. אתה רוצה לטעון בהנף-יד שקיימים בעולם כמות אנשים אדירה(מיליונים?) של אנשים, שמבחינה הסתברותית אני מניח שמספר נכבד מהם בעל מנת משכל גבוה משלך (בלי לפגוע, כמובן..) והם מבססים את כל חייהם ואמונתם על ספר-שאפשר-למצוא-הרבה-על-מה-ללגלג-עליו..?

gushnick

New member
אני לא רוצה לטעון,

אבל אין ברירה... אם תלמד קצת על מחקר תולדות הנצרות (ואני רחוק מלהבין בזה יותר מדי), לא תוכל לשאול בעצמך איך לעזאזל ניתן להאמין בדת מוזרה כזו.

yaakii

New member
האם אוכל לשמוע דוגמאות לנקודות ה"דורשות

ליגלוג"? האם ניסית לשאול לגביהן איש דת כלשהו (מהדת הנוצרית/מוסלמית, כמובן)? אני פשוט מסתכל מנקודת המבט של אנשי הדתות האחרות ומשוכנע שהם יאמרו אותו הדבר על התנ"ך שלנו.. לא הבנתי את המשפט שכתבת. שמתחיל במילים "אם תלמד" ונגמר ב"דת מוזרה כזו". זה נשמע כמו סיוע לגישה שלי. אתה בטוח שניסחת אותו נכון...?

gushnick

New member
לא הבנתי את הסוף.

בכל מקרה, על ועידת ניקאה שמעת? ישנו נתק של כ-300 שנה בין ועידה זו - שבה החליטו איך יהיו פני הנצרות - לבין המאורעות שעליהם הם החליטו. על העובדה שהורדוס רדף את ישו שמעת? הורדוס מת בשנת 4 לפנה"ס, וידוע לנו לאיזה אירוע הם סופרים... "וזה רק קצה הקרחון"... יש להם בעיות קשות, הרבה יותר ממה שיש לתנ"ך שלנו.

yaakii

New member
ולדעך אנשי הדת יודעים את הפרטים האלו?

הם מתכחשים אליהם? הם פשוט חיים בשקר?

gushnick

New member
זה לחלוטין לא אכפת לי.

העיקר שזה מצחיק. זה לא שאני באמת רוצה לקרוא את הדברים האלה כדי "לחקור ולהגיע לאמת וכו'...". אני לא במצב של בדיקה, אלא במצב של קריאה ע"מ להכיר ולצחוק...

yaakii

New member
אז לך על רפונזל../images/Emo13.gif

ושאר סיפורי האחים גרין. אני חושב שנעל שהתאימה לאישה אחת בכל הממלכה, וחלונות של
שעשויים משוקולד זה יותר מצחיק..

gushnick

New member
זה הרבה יותר מצחיק כשמאמינים שזה קרה באמת.

ולנצרות יש גם היסטוריה... זה לא סיפורי אגדות. וזה הרבה יותר מצחיק.

yaakii

New member
אבל לא בטוח שזה מה שחושבים.

אצלנו תמיד מדגישים שיכול להיות שייתכן שכל התנ"ך הוא משל, ומציאת אי-אילו ראיות הנוגדות את סיפורי התנ"ך לא משנה ולו ובמעט מערך התנ"ך. אני אישית נגד הדעה הזאת.. אבל אולי זו גם הדעה של המוסלמים/הנוצרים לגבי הספרים שלהם?

gushnick

New member
מצטער, אני לא מכיר דעה כזו.

לומר שכל התנ"ך הוא משל היא דעה נוצרית לעילא, וזו גם הסיבה שבזמן הויכוחים עם הנוצרים התפתחה ספרות רבה בעניין. יש נקודות מסוימות שבהם יש דעות שונות ביהדות (לרוב יחידאיות) שאומרות שמדובר במשל, וגם שם יש שחולקים עליהם. אבל לומר על שאר התנ"ך שהוא משל?! אם מישהו נתן לך את התשובה הזו כתירוץ לבעיות כמו ראיות שסותרות את התנ"ך, יש לו בעיה חמורה. יש כל כך הרבה תשובות כל ךכ הרבה יותר טובות, והוא הביא לך רק תשובה לא נכונה אחת...

yaakii

New member
אערוך היכרות, אם כן:../images/Emo13.gif

כאן שמעתי שאת כל בראשית אין להבין כפשוטו. למה לא ניתן לומר זאת על כל התנ"ך?

gushnick

New member
את השרשור הזה קראתי,

אבל העובדה שאיזה מישהו אמר את זה בפורום לא הופכת את זה לתשובה רצינית. לומר על כל בראשית שהיא משל זו סתם אמירה חסרת משמעות, ואין בכלל שאלה על כך שביהדות אין דעה כזו (פילון היה ברעיון הזה, אבל מי שמע עליו...). אי אפשר לומר זאת משום שהרבה דברים שאנו סומכים עליהם את יסודות היהדות מושתתים על הטענה שהם אכן קרו. וזה רק קצה הקרחון....

gushnick

New member
יש שניים.

פילון האלכסנדרוני ופילון מגבל, כאשר הראשון מאלכסנדריה והשני... מגבל. אני מניח שניתן לקרוא עליהם בויקי...

the Sman

New member
היהירות שלך...

תאמין לי שלא חסרים מוסלמים/נוצרים שיגדיו אותו דבר על כל הדתות שהם לא מאמינים כולל יהדות. מה גורם לך לחשוב שיהדות זוהי דת עליונה מאחרות?? יהדות פרימיטיבית ובהרבה מקומות פשוט טיפשית וחסרת היגיון. אם אתה באמת רוצה לצחוק, תקרא קצת על סיינטולוגיה [=

gushnick

New member
כל מה שאמרת נכון (בעיקרון).

יש ביהדות הרבה דברים מוזרים (ומשום מה רובם שנויים במחלוקת). אם יש לך משהו ממש חסר הגיון - אתה מוזמן לספר לי, כי אני עוד לא נתקלתי בדבר כל כך חסר הגיון (בנצרות, חוסר ההגיון נמצא בבסיס האמונה ולא בנקודות צדדיות). אבל כל זה הוא נושא לדיון. מה אם כן הקשר ל"יהירות שלי" כאן? וסיינטולוגיה לא באמת ראויה לציון בין שאר הדתות המדוברות כאן.

למעלה