קוראי ספרים אלקטרוניים (eReader)

קוראי ספרים אלקטרוניים (eReader)

אני מתלבט בשאלה איך ראוי לבחור eReader.
אשמח לקבל טיפים מניסיונכם או הפנייה למקורות מידע אמינים ברשת.

noa_f

New member
יש כמה מאפיינים שאתה צריך לחשוב עליהם

לפני קניה של קורא דיגיטלי:
1. האם אתה מעוניין רק בקורא דיגיטלי או שתשמח להשתמש בטבלט ״מלא״.
2. עד כמה משקל חשוב לך
3. תקציב. כמובן.
4. באילו שפות אתה קורא בעיקר. האם רק בעברית או שגם בשפות לועזיות.

אם התקציב גמיש והיית רוצה להשתמש בטבלט מלא (גלישה, אפליקציות וכו׳) ולא רק לקרוא ספרים - רצוי ללכת על טבלט ולא על קורא בלבד. הם יותר יקרים, אבל יש יותר תמורה. אני ממליצה על אייפד מיני במקרה הזה, אבל יש גם טבלטים אנדרואידים. ומיני: פשוט כי הוא הרבה יותר קל ומבחינת הגודל הוא מצוין לקריאה.
ועוד טיפ מנסיוני: לקריאת ספרים אתה צריך משהו קל. טבלטים זולים הם בד״כ כבדים.

אם אתה מתכוון לקרוא בעיקר בעברית, מכשירי הקינדל יהיו לך קצת מוגבלים. המבחר בעברית לקינדל מאוד מצומצם. באתר אמאזון אין כמעט בכלל ספרים בעברית ובישראל רק חנויות ה״אינדי״ מוכרות פורמט מתאים או ניתן להמרה לפורמט קינדל.
במקרה כזה אפשר לומר שאתה די חייב לקנות טבלט, כדי להריץ למשל את אפליקצית e-vrit שמאפשרת קריאה ממבחר גדול יותר של ספרים (אבל עם DRM רצחני).
על טבלט תוכל גם לקרוא כל ספר קינדל (כי יש אפליקצית קינדל), אבל להפך לא.

לעומת זאת, אם אתה כמוני: יש לך סמארטפון וטבלט ואתה רוצה רק ״קורא״, אתה קורא ספרים גם בשפות זרות ולא רק בעברית - אני ממליצה על kindle paperwhite. מבחינת גודל ומשקל הוא אידיאלי. חווית הקריאה מצויינת ודומה מאוד לקריאה מספר paperback (כולל תחושת המסך) והמחיר - גם בקניה בישראל - לא רע בכלל.
ואם יש מישהו שיכול להביא לך מארה״ב - הכי טוב. יש כל הזמן מבצעים גם ברשתות האלקטרוניקה הגדולות שם והמחיר יורד ל-110-120$.

יש בפייסבוק קבוצה בשם ״קהילת קודש קינדל״, יש אינפורמציה בחנויות כמו ״אינדיבוק״ ו״מנדלה מוכר ספרים ברשת״ ויש אתר בשם קניידלעך (http://kneidlach.info/) - בכל אלו יש אינפורמציה על קינדל וספרים בעברית.
אם אינני טועה יש גם פה בתפוז פורום של קוראים דיגיטליים.

תודה

למעלה