קוראים אלקטרוניים

kramerkaren

New member
קוראים אלקטרוניים

הגדולה שלי (11) קוראת המון, הכל, כל הזמן. חשבתי שלקנות טאבלט בשבילה או קורא אלקטרוני (יש את e-vrit לדעתי בעברית, יש אחרים?) אולי יהיה פתרון לזמינות, וחלקית גם למחיר. (היא גם מנויה לספירה, אבל 8 הספרים שהיא מוציאה, מחזיקים כמה ימים והם לא זזים מספיק מהר מבחינת העדכניות של הספרים).
אם היא הייתה קוראת באנגלית אז לא היה לי צל של ספק, הייתי קונה לה קינדל, שעולה 80$ ואין בעיה. כאן אני בדילמה. אין לי נסיון עם ע-ברית, ושומעת ביקורות סותרות. יש שם גם לא המון ספרי נוער, ועוד כמה מד"ב ופנטזיה, אבל אני לא מצליחה להבין מה התדירות של הוספת כותרים, וטאבלט? נו, מפריע לי הרעיון של טאבלט עם גלישה וכו. לא יודעת להגדיר למה, אבל מפריע לי. כי זה כבר לא ספר. וכמובן - העלויות.
דעות? המלצות? מישהו התנסה בהם למטרה זו? משהו שלא חשבתי עליו?
תודה!

mikilk

Active member
מרגישה קצת אנטי

מאוד אוהבת את הספרים הקלאסיים, הדפים, הריח, העטיפה.
אין לי נסיון כלל, אני יודעת שיש גם להוריד למחשב רגיל - אם כי זה הרבה פחות נוח.
תתייעציגם עם פורום ספרות לילדים ונוער, כאן בתפוז, אולי יש להם עצות מועילות או המלצות לגבי המכשירים.

IirionClaus

New member
קצת
: חשיבותו של הספר

היה לי דיון בנושא עם ידיד שהתעקש שאין הוא יכול להפרד מהנוכחות של הספר, עבורו העצם הפיזי הוא חלק בלתי נפרד מתהליך הקריאה. אני מבין ומעריך את הדעה הזו, ובכל זאת; עד כמה היא קשורה לילדים של היום? לדעתי, בערך כמו תמונה של תקליטון כדי לסמן "שמור" בתוכנת מחשב, או צעצוע בצורת טלפון עם מחוגה. הספר כפי שאנו מכירים אותו הוא טכנולוגיה אשר לאט לאט תעלם לטובת אמצעים מהירים יותר, נוחים יותר וזולים יותר. הסנטימנט לעצם הפיזי קיים בעולם האנשים בני עשרים ומעלה, אך פחות רלוונטי לילדים.

אביבקיץ

New member
הרעיון מעולה, אבל ההיצע בעברית הוא קטן

אני אוהבת את הקורא האלקטרוני. זה כאילו יש לך מדף ספרים איתך כל הזמן.

הבעיה שאין מספיק ספרים בעברית.

אבל את יודעת מה?
אולי הנגישות של הספרים תעודד את הילדה לקרוא אנגלית.
מחוננת בת 11 שקוראת המון? לדעתי היא כבר יכולה מהר מאד להגיע למצב של לצרוך ספרות באנגלית.

לא הייתי קונה טאבלט כקורא אלקטרוני. לי אין בעיה - לילדה שלי יש טאבלט. אבל אם את מתנגדת - לא תצליחי לגרום לה להשתמש בו רק כקורא.

רזאי

New member
הייתי מנצלת את המוטיבציה שלה

ומעודדת אותה לקרוא באנגלית. בהתחלה זה קשה, בעיקר בגלל שרמת האנגלית מחייבת קריאת ספרים פשוטים ולפעמים גם מעט ילדותיים, אבל בסופו של דבר משתלם בגדול.

yoti london

New member
אני מכירה טוב את הקינדל ויכולה לומר

שזה דבר מ-ד-ה-י-ם!!! הלואי שהיה דבר כזה בעברית.
אני לא מכירה משהו בעברית ברמה כזאת.

למתנגדים:
זה נותן אפשרות קריאה ברמה של ספר. מסך מושלם לקריאה. המצאת המאה לתולעי ספרים.

למעלה