קוקסידיה בחתולה

קוקסידיה בחתולה

שאלתי לפני כמה ימים על קוקסידיה עמידה לטיפול בחתולה. (ניסינו סולפהדימטוקסין ואח"כ פנבנדזול ועדיין יש קוקסידיה בצואה ולחתולה יש יציאות רכות, לפעמים עם ריר ודם.
בתור מוצא אחרון (?) אמרו לנו לתת AMPROLIUM. הבעיה שהזהירו אותנו שיש לזה טעם נורא וקשה עד בלתי אפשרי לתת לחתולים (המסכנה סבלה וריירה בטירוף גם בתרופות הקודמות). אולי לכם יש רעיון? (זה בא בצורת סירופ בלבד).
מה הנסיון שלכם עם קוקסידיה עמידה? יש עוד אופציות?

sapirdvm

New member
לא הבנתי עדיין

האם רק השילשול ממשיך, או שעשיתם שוב בדיקת צואה ומצאתם שוב את הקוקסידיה

גם וגם.

אחרי הקורס של פנבנדזול היציאות הרכות המשיכו ועשינו בדיקה נוספת.

sapirdvm

New member
אין לי נסיון עם אמפרוליום

ממה שידוע לי לפנבנדזול אין פעילות (טובה?) על קוקסידיות ואשמח לשמוע אם אני טועה מחברי (סימוכין כמובן
)
הטיפול שאני נותן ועד כה לא נתקלתי בבעיה הוא עם סולפא טרי-מטופרים. אפשר היום להזמין קפסולות עם ההכנה במינון הנדרש (15 מ"ג לק"ג פעמיים ביום) ואז יש פחות ריור שהסולפא גורמת (בכדורים)

תודה על התשובה

ממה שהבנתי סולפדימטוקסין עדיף על סולפה טטרימטופרים למרות הנוחות בשימוש. לכמה זמן אתה נותן אותו?
היא קיבלה פנבנדזול במינון המומלץ וזה לא עזר. אתמול התחלנו את האמפרוליום ונראה.
אם זה לא יעזור אנחנו בבעיה....

sapirdvm

New member
כריסטופר

בבדיקה נוספת מצאתי מקור לפנבנדזול נגד קוקסידיה. 50 מ"ג ל"קג פעם ביום לשבוע

תפנית בעלילה

מסתבר שהיתה טעות (לא חשובות כרגע הנסיבות) והבדיקה האחרונה לפרזיטים היתה שלילית. כמובן שהפסקנו טיפול.
אנחנו מבינים שנשארנו עם האפשרות העוד פחות מלבבת של IBD (סטרואידים ותופעות הלואי שלהם). אם למישהו יש רעיון אחר - יתקבל בשמחה.
ולכל מי ששלח לנו מסרים - עמכם הסליחה .מערכת המסרים שלנו לא מתפקדת. אם מישהו שלח לנו מסר וירצה לציין זאת - נשמח ליצור איתו קשר.

sapirdvm

New member
שבועיים

הזנה היפואלרגנית אמיתית. לא סנסטיביטי ולא שום דבר שכזה. לא על בסיס דגים!
בת כמה היא?
כמה זמן היא משלשלת?
איזה עוד בדיקות כבר עברה?

כתבתי בפוסט הראשון - הנה תזכורת

בת שנה ושלושה חודשים. נמצאת בארץ חצי שנה.מחוסנת ומעוקרת. יציאות רכות (1-2 ליום) לא ממש שלשול, מדי פעם עם ריר/דם. למעשה מהרגע שהגיעה וכנראה עוד בחו"ל (אכלה שם סנסיבל).
שלשה גם על Z/D (אמנם כנראה בנוכחות קוקסידיה).
פרט לבדיקה פיזיקלית ובדיקות צואה לא עברה בדיקות נוספות.
שמחה ופעילה. אוכלת ושותה כרגיל.

sapirdvm

New member
מאיפה עשתה עליה?

חשוב כי יש מחלות שאינן בארץ...
ממליץ לך לעשות לה בדיקת דם כללית: ספירה וביוכימיה ובדיקת שתן כללית. בכל זאת, הזנה היפואלרגנית עכשיו כשנקיה מהקוקסידיה חשובה לשבועיים. אשמח לראות את תוצאות הבדיקות

למעלה