קוקטליי שמנת

D r a m b u i e

New member
קוקטליי שמנת

איפה שאני עובד עושים את הקוקטיילים על בסיס שמנת (אורגזמה, בננה באנצ'י, פינק סנייל ועוד) בכוסות אולד פאשן. אני יודע שקוקטלי שמנת, למעט הוויט ראשן המפורסם ועוד אחד שברח לי מהראש, צריכים להיות רק בכוס מרטיני, זו הגירסה הקלאסית. מישהו ראה מקומות שעושים בכוס אולד פאשן? מה דעתכם?

rustynail

New member
אצלי מכינים את זה בכוסות טוליפ!

אני חושב שמטעמי חיסכון או מטעמי יצירת איזשהו סטייל מסוים מכינים אותם בכוסות אולדפאשיין.... או פשוט בשל המידות המקבילות מכוס מרטיני גדולה לכוס אולדפאשיין?

MEIMIS

New member
ניצול שרשור....

מי שלא ביקר ב"קוקטייל טיימס" בזמן האחרון שווה ביקור בכל אופן... היה קוקטייל שדיי משך אותי לא יודע איך לתרגם אותו לעברית אבל זה יהיה משהו בסגנון של "וניל של אגוזים" ----------------- וודקה פרנג'ליקו בכל אופן קוקטייל נחמד ומי שלא היה באתר לאחרונה.. שיכנס..
יש שמה דברים טובים

חברצנון

New member
ב"Foggy Dew" בכפ"ס

מגישים אותם באולד-פאשנד. יש להם רק כאלה כוסות+כוסות לבירה ומשקאות קלים. אגב, הכוסות הקלאסיות לקוקטיילים האלה נקראות כוסות קוקטייל, לא כוסות מרטיני - ההבדל הוא שכוסות קוטייל הנן גדולות יותר.

LaDjA

New member
זה היה ממני...

(פשוט נשארתי בטעות עם השם של החברה שלי.) ולא. לא עשיתי קורס ברמנים. הכל מכאלה דברים באינטרנט.

MEIMIS

New member
אני חושב שאתה טועה..אבל אני לא סגור

על זה יש שני סוגים של כוסות "מריטני"=כוס שנראת כמו משולש.. יש שתי גדלים אחד גדול שזה נקרא מרטיני והשני קטן שזה נקרא קוקטייל

LaDjA

New member
לא ולא!

ה"קוקטייל" הוא הגדול - הוא נועד לקוקטיילים חלשים (עם mixers), שהם בד"כ גדולים יותר בנפח ("ארוכים") מרטיני הוא קוקטייל ללא mixers ("קצר") - ולכן הוא מוגש בכוס קטנה יותר - כוס המרטיני.

D r a m b u i e

New member
בסדר, ברור שיש כוסות

מרטיני יותר גדולות שנקראות גם כוסות קוקטייל. אפשר לעשות בהן, או במרטיני הקלאסיות את השמנת, זה לא קריטי. הקטע של האולדפאשן הוא המוזר, ויש להם כוסות מרטיני!

MEIMIS

New member
צודק צודק...

החומר לא טרי לי בראש עשיתי את הקורס לפני שנה

סניפטר

New member
ברוב המקומות שאני הייתי בהם

הגישו לי את הוייט ראשן באולד פאשן ויש סיבה טובה למה מגישים באולד פאשן : כי לא מערבבים את המשקה אלא נותנים ללקוח לערבב ! ועוד סיבה מגישים את הקוקטייל עם קרח ובכוס מרטיני/קוקטייל לא כלכך נוח לשתות בגלל צורת הכוס .

MEIMIS

New member
נכון... סניפטר צודק...

בד"כ מגישים את הקוקטייל הזה כשנראה לך לעין 2 שכבות.. שכבה אחת(שחור-חום) ליקר קפה ושכבה שנייה(לבנה) חצי חצי... ואז נותנים ללקוח לערבב זה גם הרבה יותר כיף..

Angel of Chaos

New member
אם כבר ....

מעניין לדעת היכן אתם עובדים מסתובבים, אני לרוב נמצא בפאבים באיזור ראשון \ רחובות, לפעמים בכלמני בתל אביב, ויצא לי להיות גם באחד בכפר סבא, ובאילת כשהייתי שם .... בכל מקרה, עד היום עוד לא ראיתי אורגזמה בכוס קוקטייל. וגם לא הייתי במקום שבו מגישים את האורגזמה באולד פשאן. ואם כבר לא הייתי במקום אחד בו מכינים מנהטן כמו שצריך. תמיד חסר משהו, או כוס לא נכונה או שמתעלמים מהאנגוסטרה, או שמחליטים להחליף את הדובדבן במשהו אחר. ואם יש המצאה מטומטמת לחלוטין זה מנהטן on rocks. מצד שני אני משתדל לא להיכנס למקומות שהגינס חצי עולה יותר 22, וליטר יותר מ40 שקל.

Angel of Chaos

New member
אה והכוס שכן משתמשים בה

היא לרוב, כוס קוקטייל (לא קלאסיות) מודרנית יותר, כלמני עגולות ומעוצבות בצורות מוזרות.

D r a m b u i e

New member
ציינתי מראש שאת הוויט ראשן

לא מגישים בכוס מרטיני אלא בכוס אולד פאשן. זו דרך ההגשה הקלאסית. אבל קוקטלי שמנת אמורים להגיש בכוס מרטיני ואיפה שאני עובד מגישים אותם בכוס אולד פאשן, מוזר לי העניין הזה.

siete

New member
זה לא כלכך קריטי

יש הרבה משקאות שבד"כ מגישים אותם up - יעני מנוערים/מעורבבים בשייקר ומסננים אותם ללא קרח לכוס קוקטייל, אבל באותה מידה ניתן להגיש אותם on the rocks, יעני על קרח עם מקל ערבוב. אם מגישים on the rocks במקרה של קוקטייל עם שמנת (או מיץ פירות) חייבים לנער אותו קודם! ורוב המקומות שאני נתקלת בהם לא עושים את זה כשהם מכינים on the rocks. זה ממש מרגיז. יוצא מן הכלל כמובן מקרה שרוצים שכבות... ההבדל בין 2 ההגשות הוא: שon the rocks סוף המשקה נהיה מדולל יותר, וup סוף המשקה נהיה חם יותר. הפתרון הוא, במקרה הראשון, להשתמש בקרח ממש קפוא, ובמקרה השני לקרר את כוס הקוקטייל מראש. אפילו מנהטן או קוקטייל מרטיני אפשר להגיש על קרח (כן כן! מרטיני!), רק שכדאי מאד לשאול את הלקוח מה הוא מעדיף. במיוחד במקרה של המרטיני - כי הוא עלול להרוג אותך... אני בכלל חושבת שכוס טוליפ יפה יותר עבור קוקטיילי שמנת.

D r a m b u i e

New member
כוס טוליפ?

יש בה בערך פי 1.5 מבכוס מרטיני. כמה אורגזמה אנשים יכולים לשתות??

siete

New member
צריך הרבה כדי להשתכר, הרי היא תמיד

עשויה חלש מדי...

Angel of Chaos

New member
בור שכמוני

לבסוף בדקתי מהי אותה כוס טוליפ, שכולכם מדברים עליה, וכוסות כאלו בערך הם הכוסות שמשתמשים בהם להגיש את רוב קוקטיילי השמנת, במקומות שאני הייתי בהם עד כה. וגם אני חושב שכוס טוליפ מתאימה יותר לקוקטיילי שמנת, במיוחד אם שותים אותם עם קשית. (מכיוון שגם מגישים את חלקם עם קשית) ואני אחד מאלו שהיו קרובים להרוג ברמן אומלל שהגיש לי מנהטן עם קרח. אבל החלק היותר נימוסי שלי עצר מבעדי, ובסוף הערתי לו בקושי. מה שכן לשם אני לא חוזר. וכמו שאמרת הכוס לא הייתה מקוררת, וכן המשקה היה מדולל בסוף.

למעלה