קוקוטיל - התייעצות

נעה גל

New member
קוקוטיל - התייעצות

הבת שלי (חובבת בע"ח מושבעת) בקשה יום הולדתה תוכי. אחרי בירורים שעשיתי מצאתי שקוקטיל האכלת יד הוא האופציה הטובה ביותר עבורנו (כסף... כסף...). אני צריכה כמה עצות לגבי השתלבות של קוקוטיל במשפחה - קודם כל הקדמה קצרה - יש לנו בבית 2 כלבות, 2 חתולים, אוגרים סיביריים ודגים. הכלבות והחתולים נמצאים מחוץ לבית למעט בלילה. אני מבינה שהקוקוטיל צריך להיות חופשי רוב שעות היום (ובעיקרון כמעט תמיד יש מישהו בבית) ונצטרך להשגיח שאין חתולים בתוך הבית -המאמץ נשמע לי סביר. השאלה הראשונה שלי נוגעת לגבי מיקום הכלוב בבית וחופשות. עשיתי חיפוש כאן בפורום על קוקוטיל ומצאתי סדרת מאמרים שתרגם משהו כאן בפורום והוא מסביר לגבי אבק נוצות, מחלות וניקוי הכלוב עם מסיכה וכו'. אני חייבת להודות שקצת נבהלתי מהענין. האם מישהו כאן יכול לתת לי הסבר מפורט לגבי המשמעות של ניקוי הכלוב והסכנה מאבק נוצות? והשאלה השניה שלי - מה עושים עם התוכי כשיוצאים לחופשה? עם הכלבים והחתולים אין לנו בעיה - כי מגיע משהו ומאכיל אותם. אבל התוכי צריך להכנס ולצאת מהכלוב. אני מבינה שהם נקשרים למטפלים שלהם - איך תוכי מגיב אם מגיע משהו זר ומוציא ומכניס אותו? איך הם מגיבים כשהם נמצאים לבד? זו לא בעיה? אנחנו לא יוצאים הרבה לחופשות - אבל גם זה קורה... והשאלה האחרונה שלי - כשהם חופשיים... מה קורה עם הצואה שלהם? הם עושים בכל מקום? בכל הבית? רק בכלוב? [סליחה אם אני נשמעת לכם דבילית, פשוט אין לי מושג]

bilbolim

New member
............

אם הכלבים והחתולים בחוץ כל היום חוץ מהלילה זה לא אמור להוות בעיה אם תדאגו שלא יהיה נגיד להם במשך הלילה, כי בלילה התוכים ישנים וצריכים להיות בכלוב. אני מחליפה כל יום עיתון בכלוב ,מעבירה מטלית לחה עם מים ומטאטא את הנוצות והלכלוך שיש מסביב לכלוב ופעם בשבוע צריך לפרק את הכלוב ולנקות אותו יסודי. אני לא משתמשת במסכה, אין כל כך הרבה לכלוך. אבל בנוגע לאבקת נוצות לפי מה ששמעתי קוקטייל זה תוכי שיש לו הרבה יותר אבקת נוצות מתוכים רגילים בגלל שהנוצות שלו גדלות כל הזמן, תקנו אותי אם אני טועה...

רואי

New member
אז ככה

אתחיל מהסוף להתחלה לגבי הצואה, הם לא עושים חשבון..הם עושים איפה שהם רוצים ומתי שהם רוצים. לגבי החופשות, אין בעיה כלל וכלל, מה עוד שאמרת שבא אליכם מישהו הביתה ומאכיל את הכלבים, אז באותה הזדמנות שיחליף אוכל ומים לתוכי. בזמן החופשה לא יקרה כלום אם הקוקטיל ישאר סגור בכלוב לזמן מה... לגבי האבק נוצות והחשש ממחלות, אכן יש סוגי תוכים שיש להם קצת אבק שהם מוציאים מהגוף, ואם אני לא טועה אז הקוקטייל הוא אחד מהם..אני לא רואה סיבה לפחד, כי אם כך היה הדבר..אף אחד לא היה מחזיק קוקטייל. לגבי החתול והכלב, רבים מפורום זה מחזיקים גם בתוכי וגם בהולך על ארבע, והם לבטח יוכלו לתאר לך איך זה הולך..(לפי מה שהבנתי , לא אמורה להיות בעיה). בהצלחה!

למעלה