קוצר ראייה

high oak

New member
קוצר ראייה

אני מרכיב משקפיים כבר 9 שנים היום אני בן 17 והמספר שלי הגיע ל -7 בשתי העניים קצב גדילת המספר בשלש השנים האחרונות גדל משמעותית דיופטרה וחצי כל שנה ואני מפחד שבסוף אני יהיה עיוור. יש לי כמה שאלות: 1) מה הסיבה שהמספר גודל 2) האם יש דרך לעצור את גדילת המספר ואף להוריד אותו כמו תרגילים לעניים וכו' 3) האם המספר הגבוה ימנע ממני לעשות ניתוח לייזר 4) האם הניתוח יפתור את בעיית הראייה לחלוטין או שעדיין אני יצרך להרכיב משקפיים תודה מראש.

קוצר ראייה

שלום רב. השינוי במספר במשקפים נגרם על ידי גדילה של העין ועל ידי שינויים בקרנית (חלקה החיצוני של העין) והעדשה. תהליך גדילת העין עלול להמשך עד לגיל 30 לערך. אין כל דרך לעצור את הגדילה מכיוון שזו תהליך "נורמלי" פיסיולוגי. תרגילי עיניים לא הוכחו כיעילים להורדת המספר. המספר הגבוה לא מונע ניתוח לייזר אך תוצאות הניתוח פחות טובות במספרים גבוהים. כמו כן, אנשים עם קרניות דקות ומספרים גבוהים לא תמיד מתאימים לניתוח מסוג זה. מספר גבוה במשקפיים אינו גורם לעוורון. בברכה ד''ר אורן מן

high oak

New member
גם שכחתי לציין ש:

בזמן האחרון אני רואה פחות טוב בחושך ומסביב למנורות אני רואה הילה כזאת מה שבעבר לא ראיתי מהן הסיבות לכך

הילות

קשה לי לענות לך באופן ספציפי ללא בדיקה קלינית. הילות נגרמות על ידי אי-סדירויות בחלקים השקופים של העין - קרנית, עדשה וזגוגית. כמו כן, אסטיגמציה גבוהה או אברציות אחרות גם כן עלולות לגרום לכך. עליך לגשת לבדיקה.

התרנגול

New member
ניתוח במספרים גבוהים

מה הכוונה "תוצאות הניתוח פחות טובות", ושאנשים כאלה לא מתאימים לניתוח מסוג זה? שגם אחרי הניתוח נשאר מספר קטן? או שזה גורם גם לליקויים אחרים?

למעלה