קוצץ בנטיעות

plato

New member
קוצץ בנטיעות

הבטחתי לך תשובה לגבי המוסריות של זלזול בהיטלר גולדשטיין וכל זה... תראה, החברה מאנישה אנשים על מעשיהם הרעים. זו עובדה. אפשר להתווכח על איך להעניש, עד כמה מותר להעניש ולהתערב, ועוד. אבל יש הרבה טיעונים לזכותה של החברה להפעיל סנקציות והגבלות על עבריינים. אך גם בעונש יש מוסר וגבולות. אם תופסים מחבל לא יורים בו (ומי שכן זה לא מוסרי). יש זכות למשפט הוגן, סניגוריה, וכו וכו´. ולמה זה לא מוסרי להתעלל בגופות? או לבזוז? כי אנחנו נלחמים או מענישים כדי להשיג מטרה מסויימת (שקט, ביטחון). ברגע שאין סכנה לחברה מאותו גורם עברייני, אין טעם לפעול נגדו יותר. מאותה סיבה לדעתי אין זה מוסרי לפגוע במשפחתו של עבריין, או להתעלל בגופת מחבל, ולא להשתין על קבר של הפושע הגדול בתולדות העולם. מה המעשה הזה נותן חוץ מהוספת חטא על פשעיו של הקבור? לכן, גם אם אני לא אזדעזע מחילול קברו של רוצח, אני מבין שזה אקט לא מוסרי ואמנע מלעשות אותו.

../images/Emo45.gif מסכים עם כל מילה

סליחה על האיחור בתגובה, אני ממש ממש ממש מתנצל. אני מסכים עם כל מה שכתבת. בכל הדיון הזה היה בלבול מסוים בין רחישת כבוד לבין זלזול מופגן. כל מה שטענתי הוא, שהסיבות שניתנו לכףך שאנחנו "חייבים לרחוש כבוד", דהיינו, היותו של האדם מת/יהודי/נפגע טרור/שר וכדו´ אינן רלבנטיות. זה ממש לא אומר שאני בעד הפגנת זלזול, וכבר אמרתי שאני לא מזדהה עם הפגנת הזלזול שעשה לייזר. אולי זו הייתה תגובה מצדו להנצחת מורשתו המתועבת של גנדי. עדיין, לא נוח לי עם זה.

למעלה