קוץ בתחת

taz512

New member
קוץ בתחת

טוב זאת בעיה שיש לי כבר זמן מה, וחשבתי שאני אצליח להתמודד איתה אבל הגעתי למצב שאני עוד שניה יוצא מהכלים שלי. רובכם יודעים איפה אני גר, ומכיריםן קצת את המקום, אז ככה. זאת דירה שכורה, ובעלת הבית גרה מעלי, והיא מה שנקרא קוץ בתחת!!! הפרגולה קצת מבולגנת, בגלל הגשמים הרוחות וכו' וכו', יש עלים קצת נירות וכדומה. עכשיו היא יושבת ליט בתוך הוריד, "ניצן תנקה" "ניצן תסדר" "ניצן זה לא יפה ככה" ניסיתי להסביר לה כמה פעמים כבר, שאני בן אדם עובד שמגיע הביתה מאוחר וממש לא מתכוון להתחיל לנקות את הפרגולה אחרי יום עבודה ארוך, היא מסתבר מין סוג של פנסיונרית ככה שיש לה את כל הזמנן שבעולם פנוי. והיא בשלה יושבת לי על הראש כל פעם שהיא רק רואה אותי. וזה לא רק בזה, היא פשוט מסוג האנשים שאוהבים לדחוף את האף שלהם לכל חור ולכל עניין, אני רב קצת עם אמא שלי אז היא מתערבת ומתחילה לצעוק אלי איך אני מעז להרים את הקול שלי על אמא שלי, היא מכירה אותי?! היא יודעת מה מערכת היחסים ביני לבין אמא שלי? מי היא בכלל? עכשיו אני מחזיק את עצמי כבר הרבה זמן, כי אני לא רוצה להתפרץ אליה ולומר לה מה באמת אני חושב אליה, בסופו של דבר אני משלם לה בשביל הדירה, לא בשביל חוות הדעת שלה. אז מה אתם אומרים? איך לכל הרוחות אני נפטר מהנודניקית? טאז, השד והקוץ

resputin

New member
אוקיי,

מצד אחד- אתה באמת צריך לומר לה מה אתה חושב, ומצד שני- אתה צריך לעשות את זה בטאקט ובצורה יחסית לא פוגעת [עצבים, טאזי'לה שלי, העצבים..] -בשביל שהיחסים שלכם לא יהיו עוד יותר עויינים [סך הכל, היא בעלת הבית
]. אני חושב שאתה צריך לשבת איתה על כוס קפה, להסביר לה בצורה הברורה אך החביבה ביותר שאתה יכול לתאם בין השניים, שכל עוד שאתה משכיר את הדירה ולא גורם לה נזק קבוע, אין לה על מה להתערב. -בפעם האחרונה שבדקתי, קצת בלאגן ודפים לא הרגו אף אחד, וכשתסדר אותם, שזה בטח יהיה בסוף שבוע כשאתה חופשי ויש לך זמן על הראש- הכל יהיה נקי, מסודר ומצוחצח. אין שום סעיף, בשום חוזה, שמונע בלאגן. כל עוד הכל חוזר במצב שהוא הגיע, אין לה מילה בדבר. עכשיו בקשר למה שיותר מטריד אותי, היא מעיזה להתערב ביחסים שבינך לבין אמא שלך? סליחה.? זה שאתם משכירים את הקומה התחתונה של הבית שלה, בהחלט לא אומר שהיא יכולה להתערב במה שהיא רוצה. -זוהי המשפחה שלך ולא שלה, ותודה אם היא תעזוב את היחסים בין אמא שלך לך, שלכם, אחרת פעם הבאה שתבקש תהיה קצת פחות נחמדה. זו כבר ממש חוצפה לשמה... ואיך להשתיק אותה לתמיד? טוב, באחת השחיות הפרטיות שלנו זכור לי שאמרת משהו על מנגל..

nutmeg

New member
ככה מוציאים קוצים מהתחת:

1) כשהיא אומרת לך משהו אל תענה!! רק תסתכל עליה ותחייך את החיוך הכי דבילי שיש לך בסטוק. למשל: "שלום ניצן... איפה היית היום?" "........ (+חיוך דבילי)" 2) כשהיא נותנת לך הוראות ענה בשאלה . לא משנה איזו שאלה - העיקר להזיז את תשומת הלב ואת הפוקוס של השיחה אליה. למשל: "ניצן, תנקה!" "מה שלומך גיברת שושנה? עשית כבר קניות היום?". 3) כשהיא מתערבת בעניינים לא לה לשקף . כלומר להגיד משהו על ההידחפות שלה ולא על תוכן האמירה עצמה. לדוגמא: "ניצן, לא יפה לצעוק ככה על אמא!" "אני רואה שחשוב לך איך אני מדבר עם אמא... (שתיקה מחושבת הייטב + הבעה זדונית) מעניין..." הכי חשוב לזכור - שאתה לא חייב לה כלום חוץ משכר דירה. היא יכולה לדבר עד מחר, אתה לא חייב לענות. זהו!

d@r121

New member
נסית את השיטה האלימה?

תכנן יום אחד אתה ואמך ריב שיהיה ריב משהו משהו תשברו צלחות, תצרכו, תלכו מכות תאיימו ב1001 דברים חשוב ביותר להעיף צלחת מחוץ לבית שבעלת הבית תראה אני בטוח שיבוא קיץ להתעללות...

ליאן.

New member
אהבתי! יש עוד שיטה.....

זו שיטה שנקראת 'בסדר' ולמדתי אותה מאמא שלי. על כל דבר עונים - 'בסדר' בשיא הלאקוניות, אבל עושים מה שמתחשק. "ניצן, לא יפה לצעוק ככה על אמא!" 'בסדר' "ניצן, תנקה!" 'בסדר' "שלום ניצן... מה שלומך היום?" 'בסדר' ואחרי שענית לה כל כך יפה. עשה מה שבא לך. אפשר לגוון עם שיטת ה- 'טוב'.. על אותו משקל. וכשממש בא לך להתפרע, תשתמש בשיטת ה- 'יופי'. גם היא על אותו משקל, אבל זו הגירסא המשודרגת שלי. כשאתה מרגיש שאתה מסתבך.. תגיד שאתה ממש חייייייבבבב לעוף ושתאלצו להמשיך את השיחה הנחמדה בפעם אחרת. כמובן שאתה לא באמת צריך ללכת לשום מקום, אבל תגיד לה שאתה כן מבלי לעשות נסיונות להעלם מהשטח.

גנגי

New member
אופס, זהירות!

השיטה שהצעת בעייתית אצלנו בבית: המילים "בסדר" או "טוב" או "כבר", כשאין אחריהן פעולה שמביאה למימושן, מוציאות מהאמא בבית (זו אני) קולות המעידים על התקפת זעם בלתי נשלטת. בטח יש עוד אמהות שבנויות ככה...

למעלה