קופ"ח

חמניה18

New member
קופ"ח

שלום בנות יקרות,
אנחנו בתהליך לקראת תרומת ביצית.
רציתי לשאול מספר שאלות לגבי קופ"ח:
1- האם יש קופ"ח עדיפה/ מומלצת? יותר קלה מבחינת בירורקרטיה? אני יודעת שבטיפולי פוריות עדיף להיות בכללית. האם גם במסלול של תרומת ביצית?
אני שוקלת לעבור ממכבי לכללית... ומתלבטת אם כדאי כאשר בחודשים הקרובים נעבור לתרומת ביצית.
2- האם צריך טופס 17 לתרומת ביצית מהקופ"ח בתהליך?
תודה,
חמניה

ברוכה הבאה

החזר מקופ"ח מקבלים אם מנסים להביא ילד ראשון או שני.
מכבי נותנת החזר על תרומת ביצית פעמיים בחיים , כלומר על 2 תרומות.
כללית נותנת החזר על תרומת ביצית החזר אחד לכל ילד (עד 2 ילדים)
תעשי חישוב מה הכי מתאים לך, וגם תבדקי לפני שאת עוברת קופה אם את זכאית לזה מיד אחרי שאת עוברת או שיש תקופת אכשרה של שנה.
לגבי טופס 17 , אם את מחזירה עוברים בארץ תצטרכי להביא טופס 17 מהקופה עבור ההחזרה בלבד.

חמניה18

New member
תודה מאמינקה!!! ועוד כמה שאלות

אני במכבי זהב= כללית מושלם. אם הבנתי נכון רק בכללית פלטינום יש אפשרות להחזר על תרומת ביצית?
קראתי את הקבצים של הדרכה למתחילה וקובץ אקסל ורצית לשאול עוד כמה שאלות:
- כמה עוברים מתחייבים לקבל בכל פעם? 2?4?6?
- במידה ומחזירים 2, מה קורה עם השאר? מקפיאים לפעם הבאה? האם בעזרת השם ואקלט השאר יוכלו להיות לילדים הבאים? ואז משלמים על כל התהליך שוב או רק על ההחזרה?
- במידה ולא מצליח בפעם הראשונה? משלמים הכל שוב? או שיש לי את שאר העוברים לנסות? לא הבנתי את הפיצוי?
- גם לא הבנתי את הפירוש של מסלול ריסק...
תודה רבה לעונות...
מרגישה חוסר וודאות גדולה...
חמניה

בכללית ההחזר זה רק בפלטינום

בהדסה ההתחייבות היא לשני עוברים בדרגה A . בפועל מרבית הנשים מקבלות יותר. אם נקלטת ויש לך עוברים עודפים הם יוכלו לשמש אותך בטיפולים הבאים. במקרה של החזרת קפואים את משלמת רק על החזר. אם את במכבי את יכולה להביא טופס 17. במסלול הרגיל את מקבלת פיצוי רק אם אין עמידה בתנאי החוזה שזה קבלת שני עוברים של מינימום 6 תאים בדרגה A. מסלול הריסק הוא מסלול שאת משלמת יותר אבל אם לא נכנסת להריון, או נכנסת להיריון שנפל חלילה לפני שבוע 8, וכמובן שסיימת לנצל את הקפואים אם היו, את מקבלת טיפול חוזר חינם.
כמובן שאת מרגישה חוסר וודאות. הנושא חדש לך. הכי טבעי בעולם שתרגישי לא בטוחה. בהצלחה.

חמניה18

New member
תודה רבה!

תשובות

בקובץ אקבל תוכלי לראות לכמה עוברים הם מתחייבים. כל מסלול מתחייב למספר שונה של עוברים וגם באותו מסלול לפעמים יש כמה אופציות, למשל בחצי תורמת מתחייבים בהדסה על 2 עוברים איכותיים הראויים להחזרה ובתורמת מלאה 4 עוברים.
לגבי הדסה, אחרי ההחזרה, מקפיאים את שאר העוברים ושולחים אותם לארץ. אלה עוברים שלך ושל בן זוגך.
אם למשל קיבלת 8 עוברים -2 הוחזרו ונשארו 6. כשתרצי להחזיר אותם (אם חס וחלילה אלה שהוחזרו לא נקלטו או אם בע"ה תרצי עוד אחים לילד/ים) הם יופשרו ויוחזרו בארץ ואין צורך לשלם עליהם שוב. התשלום היחידי הוא על פעולת ההחזרה ולכן צריך להביא טופס 17 מהקופה על החזרת עוברים. (כמובן שיש גם אופציה לא לטוס לברנו ולהביא את כל העוברים המוקפאים לארץ ולבצע החזרות פה בהדסה.)
לכן כדאי לחשוב איך את רוצה שהעוברים יוקפאו? ביחידים? בזוגות? יכולה להגיד לך שאחרי שנקלטתי עם תאומות, לא הייתי רוצה בפעם הבאה להחזיר 2 אלא 1. כל אחת ושיקוליה.
אם השתמשת בכל העוברים ואת רוצה שוב תרומת ביצית את מתחילה הכל מהתחלה ומשלמת שוב. ואז או שאת בוחרת תורמת חדשה או שאת מבקשת שישאלו את התורמת הקודמת אם היא מעוניינת לתרום לך שןב.
מסלול ריסק זה מסלול ששני הצדדים לוקחים "סיכון" (אני הייתי קוראת לזה אחרת). כלומר, את משלמת סכום השווה בעצם לטיפול וחצי, ואם בטיפול הראשון לא הצלחת תקבלי טיפול שני ללא תשלום. כשהצלחה מבחינתם זה לעבור את שבוע 8 בהריון.
לגבי המילה "פיצוי" בקובץ, יש מסלולים שכבר בחוזה מציינים איזה פיצוי תקבלי במידה ולא יעמדו בהתחייבות ויש כאלה שמבטיחים בע"פ. לפעמים מקבלים פיצוי גם אם הם עומדים בהתחייבות אבל זה תלוי בכל מקרה ספציפי ובמשא ומתן.

חמניה18

New member
תודה רבה

לאט לאט ענני הסערה מתחילים להתבהר בשמיים בזכותך
תודה

1mar1825

New member
לא היתי ממליצה לעבור ממכבי אם את כבר שם

1. בקשר להחזר - במכבי מחזירים הכי הרבה בין הקופות
2. אין שם שום בירוקרטיה מיותרת - אני, למשל, היתי במאוחדת. עשיתי שם 3 תרומות בחו"ל (ז"א קיבלתי 2 החזרים ואחד עשיתי על חשבוני כי לא רציתי לעבור קופה).
כבר לא היה לי במאוחדת זכות להחזר. ואז מישהיא כאן בפורום המליצה לי לעבור קופה, כי אז היתה מיבצע - הזכות להחזר היה מיידי. חששתי, אבל עברתי למכבי כי הרופאת נשים שלי עבדה גם במאוחדת וגם במכבי. אחרי שבועיים מכניסתי למכבי כבר נסעתי שוב לקייב. בלי שום שום בעיה קיבלתי החזר פעמיים.
בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!

חמניה18

New member
תודה!

החלטתי בינתיים להשאר במכבי, כי אני מכבי מגן זהב= כללית מושלם, ואין בכלל החזר על התהליך. אם אעבור לכללית אצטרך לעשות פלטינום עם תקופת אכשרה של שנה...
תודה!

למעלה