קופ"ג .............................

רונאל1

New member
דמי ניהול

לא כל כך הבנתי את מה שכתבת בעניין אבל דמי הניהול של הקופות הפרטיות הינן גבוהות בהרבה מאלה של הבנקים (בערך כפול 1.5% לעומת 0.7% בממוצע לבנק). למרות זאת, הביצועים של הפרטיות נטו לאחר ניכוי דמי הניהול הגבוהים, טובים יותר משל הבנקים. אגב, אורלי, מאחר ואת ממילא בעילום שם נודה לך אם תספרי לנו מי זו החברה שהציגה נתונים כוזבים...אני בטח לא הייתי רוצה להפנות אליה חברים שלי וגם לא לגלות שהכסף אישי שלי מושקע בה...(את יכולה במסר פרטי אם את לא רוצה בפורום).

קופ"ג .............................

כידוע לכם שר האוצר החליט להעביר את קופ"ג לידיים פרטיות ואני בתור אחד שיש לו קופ"ג אצל המעסיק מה קורה אז קופ"ג שלי האם היא תעבור לידיים פרטיות או שמה היא תשאר בידי הבנק? מה עליי לעשות האם למשוך את הכסף או להשאיר שם את הכסף ולומר למעביד שלי שייפתח לי ת. חסכון על שמי בבנק איתו הוא עובד

אמיר72

New member
קודם כל לא להיבהל

ראשית, אל תחשוש - מסע ההפחדה של הבנקים לא באמת בא מתוך טובת הציבור אלא מתוך פחד לאבד הכנסות. יש סיכוי לא רע במעבר הקופה לידיים אחרות יטיב עמך. שנית - אל תמשוך את הכסף, כי אם הקופה אינה נזילה אתה תשלם מס גבוה (עד 35%) וזה חבל. במקרה הגרוע, בו לא תהייה מרוצה ממנהל הקופה, תוכל תמיד להעבירה אל אחת מחברות הביטוח.

העברות - הפקדות

עד כמה שידוע לי הבנקים שולחים אחת לשנה פירוט הפקדות לקופ"ג במידה וזה עובר לחברות הביטוח מה קורה אז איך אני יודע שהמעביד הפקיד את הסכום הנדרש לקופ"ג?

אמיר72

New member
אותו דבר בדיוק

כל מי שמחזיק קופ"ג מקבל דו"ח אחת לשנה, זה חלק מתקנות קופ"ג.

רונאל1

New member
קופ"ג "בידיים פרטיות"

1. ראשית אני מאחל לך שהקופה שלך תעבור לניהול של גוף פרטי כי זה אומר שכנראה תעשה תשואה הרבה יותר גבוהה מזו של הבנק לאורך זמן. 2. הכסף של הקופות הפרטיות נמצא בבנקים עצמם ולא אצלם. זה סתם מסע הפחדה חסר בסיס של הבנק - אין לך ממה לחשוש, נהפוך הוא. לדוגמא, אנליסט, דש והלמן אלדובי מנהלות את הכסף במזרחי, אקסלנס בבינלאומי, ומיטב בבנק לאומי ובבינלאומי. 3. אתה מקבל בדיוק את אותם דיווחים ממנהל הקופה בין הוא פרטי, חברת ביטוח או בנק.

זרחנית

New member
קופ"ג

כל נושא קופ"ג עכשו בתהליך שינוי בעיקר לקראת שנת 2005 בה יכנסו כנראה לתוקף תקנות חדשות אשר יחייבו את קופות הגמל לפרסם תשואות ברמה יומית (בדומה לקרנות נאמנות). לדעתי ברגע שהקופות יפרסמו תשואות ברמה יומית ויבוטל כל נושא הריבית קופה יהיה קשה לקופות הגמל הפרטיות להראות תשואות גבוהות בהרבה מהקופות הבנקאיות (חלק ניכר מהתשואות הגבוהות של הקופות הפרטיות נובע ממנוף תשואה = הקופות מנצלות את זה שעמיתים חדשים מרווחים ריבית קופה ולכן העמיתים הוותקים מתחלקים ברווחים גם של הכספים החדשים). בכל אופן אין ספק שהשקיפות תהיה גדולה יותר ולכן החלטות נכונות יותר תוכלנה להתקבל לאור זה.

אמיר72

New member
נכון ולא נכון

ריבית קופה טובה להתחלה, לשנה ראשונה, ולא לנצח. עובדתית, קופות גמל פרטיות נותנות תשואה עדיפה בשל שתי סיבות: 1. יתרון לקוטן - בשוק הישראלי והלא כ"כ נזיל, יש יתרון לקופה קטנה, מה לעשות. קופה של 150-300 מ' ש"ח הרבה יותר גמישה מגדיש, עוצמה או תמר עם המיליארדים שלהן. 2. ניהול טוב יותר.

רונאל1

New member
לא נכון ולא נכון

1. הקופות לא יחוייבו לפרסם תשואה יומית, אלא לשערך תשואה יומית. העמית יראה רק תשואה חודשית והשערוך היומי לא יופיע בשומקום. 2. ריבית קופה - זה מיתוס בדיוני משהו. ריבית קופה כמוה כהלוואה של כספים מעמיתים חדשים לעמיתים הוותיקים. שימוש בכספי ריבית קופה לכל השקעה שהיא שאינה "ריבית חסרת סיכון" כמוה כמינוף לכל דבר והתוצאה שלה יכולה להיות הפסד גדול באותה מידה שהיא יכולה להיות רווח גדול. בחודש פברואר 2001 ירדו הקופות של אקסלנס למשל בשיעור של כ-15% בחודש אחד בדיוק בשל התרגיל הזה (מה שהביא אותם בהמשך לפתוח את קופות עוגן, אוצר וכוכב שהינן למעשה פק"מ אחד פשוט). המקום היחיד שתאורטית ריבית קופה תורמת לתשואה, וזה נכון לכל קופה - בנקאית או פרטית, היא בחודש השני לפעילות הקופה כאשר נכנס סכום מאוד מאוד גדול ביחס לסכום שקיים בה מהחודש הראשון ואז אפילו הפרש של 0.1% בריבית (וזה לא הפרש קטן - מייצג כ-1.2% לשנה!), יכול להפוך תאורטית לאחוזים שלמים. בכל מקרה כל נושא ריבית הקופה אכן ייעלם בינואר. ההסברים האמיתיים לעודף התשואה של הפרטיות הן הניהול הטוב יותר כפי שציין מנהל הפורום וכן נושא של נכסים בלתי סחירים שמסייע אף הוא.

אמיר72

New member
לא לגמרי מסכים אתך

א. אני לא מנהל הפורום, הכבוד הזה מגיע לעו"ד אילן גולדנברג (בעל הניק בצבע כחול). אני קרוי "מומחה". ב. נושא הנכסים הבלתי סחירים הוא מקור להבדלים בין קופות בכלל, לאו דווקא בין בנקאיות לפרטיות - הוא מיטיב עם הקופה בתקופות מסוימות ומרע אתה באחרות, אבל הוא אינו מאפיין או לא מאפיין סוג קופות מסוים.

רונאל1

New member
הסבר

יש נכסים בלתי סחירים אשר רישומם המיידי מניב רווח הון שהולך ונשחק על פני החודשים הבאים (נניח קבלת אופציות חינם בהנפקה). כאשר הקופה צומחת נרשם הרווח על החודש הראשון בעוד שההפסדים הופכים להיות מינוריים וכך נוצר עודף תשואה. בהיבט אחר נכסים בלתי סחירים מיטיבים דווקא עם הבנקים אשר לרוב הינם בעלי רכיב נכסים בלתי סחירים גבוה משמעותית מזה של הפרטיות, שכן הם יוצרים מצג (שווא) של סטיית תקן נמוכה יותר, לכאורה סיכון נמוך. הסיבה היא שנכסים בלתי סחירים משוערכים מדי חודש ליניארית וכך למעשה מקבעים רכיב מסוים של תשואה קבועה מדי חודש.

רואי32

New member
אישור מעסיק...

כדי להעביר קופת גמל או קרן השתלמות צריך אישור של המעסיק, כל חברה שתרצה לעבור אליה - אתה רשאי, רק תחתים את המעסיק על הטופס שקיבלת מאותו מנהל קרן(מיטב, דש, אנאליסט וכו') כך שהתנאים המגבילים הם: 1) הסכם קיבוצי של החברה בה אתה עובד (חוק) 2) תנאים סוציאלים כמו ביטוח מנהלים(צריך לבדוק שבחבילת הביטוח לא מדובר על קצבתי אלא הוני) או קרן פנסיה 3) מניפת חברות של המעסיק שאיתם הוא עובד ומאינטרס זה או אחר לא מוכן לעבוד עם חברה נוספת

למעלה