קופת-חולים

lilth

New member
קופת-חולים

לצורך הטיפול להבאת ילדים לעולם, איפה יותר כדאי להיות מבוטחת - במכבי או בכללית? אני כרגע מבוטחת בביטוח הבסיסי של כללית (בעבר הייתי במכבי). כדי להתחיל בכל התהליך, אני מתכוונת לשדרג את הביטוח. העניין הוא שאם כבר אז אולי עדיף לחזור למכבי. אז מישהי פה אולי יודעת? ואיזו קופה עדיפה לגידול ילדים?

tutik1

New member
אני לא בטוחה שיש הבדלים

מהותיים. "השמועה" אומרת שמכבי יותר טובה, וממה שאני שמעת די הרבה - בכללית יש תורים יותר ארוכים. בגוש דן המטופלות של מכבי עוברות את נסיונות הכניסה להריון ברמת מרפא (אם הן קונות זרע מתה"ש) והבנתי שיש שם רופאים מעולים. לעומת זאת-רופא ילדים חשוב שיהיה אחד טוב וזמין ואת זה אפשר לברר עם חברות, או כאן. בדיוק אתמול שמעתי מישהי שאני מכירה שמספרת שעברה לכללית בגלל רופאת המשפחה המצויינת (במקום מגורי). ועוד דבר-במעבר בין הקופות או בשינוי ביטוח באותה קופה חשוב מאד לברר אילו טיפולים נכללים כבר מההתחלה ולאלו צריך לחכות (משהו כמו חצי שנה-שנה) כי יש מעין "תקופת המתנה" עד שזכאים לכל התנאים.

לגבי גידול ילדים

לא יודעת. אולם בזמנו כשעברתי טיפולי פוריות לפני כ 4 שנים היה יתרון לכללית- מבחינת תקרת תשלום חודשי היה נמוך מזה של מכבי באופן משמעותי.

lilth

New member
תודה../images/Emo13.gif

אני עוד צריכה לברר סופית עלויות, אבל נשמע לי לחזור למכבי. גם כי תה"ש זה במרחק יריקה מהבית שלי, גם כי המלצות אני אוכל לקבל דווקא למכבי (מאחותי שהיא שכנה עם ילד קטן), ולגבי הזמן שצריך לחכות - במילא אם אני משדרגת לביטוח משלים (כללית מושלם או מכבי מגן כסף/זהב) אני צריכה לחכות. בינתיים גיליתי שגם אם אני עוברת היום, זה יכנס לתוקף רק בתחילת יולי (לא יודעת לגבי מכבי מגן). זה דווקא לא דבר רע, זה שאני לא אוכל להתחיל כלום עד יולי - יתן לי קצת זמן לחשוב ולסדר את עצמי (מה גם שזה כבר יהיה בחופש הגדול, שמבחינתי יותר טוב [אני מורה]).

תלתים

New member
הכי חשוב לשים לב

לתקופת ההמתנה מרגע כניסתך לביטוח ועד שתהיה זכאית לטיפולים, שימי לב לכך ותבקשי מסמך בכתב, שלא תהיה המתנה של 9 חודשים וכו', במשלים לדעתי ההמתנה קצרה, אבל את חייבת לבדוק. בלי קשר, יש לי חברים שילדתם נולדה עם מום בלב והם חברי מכבי. האם שקלה להעביר את הילדה לכללית בגלל שנמאס לה כל הריצות להוציא אישורים לשניידר. בהצלחה

s p r i n g1

New member
אני מאמינה שבזכות מכבי יש לי ילדה

הייתי פעם בכללית, הבלגן התחיל כשנתברר שיש לי מיומות, בכללית פשוט לא טיפלו כמו שצריך, מרחו אותי שנה בלי טיפול מתאים.... ניצלתי מבצע של מכבי בלי תקופת המתנה למשלימים ועברתי, מייד היגעתי למנתח נכון שציק צאק הוציא את המיומה הסוררת בשתי היסטרוס'קופיות (בכללית משכו אותי שנה , בלי לטפל ואפילו טיפול לקוי) וככה הרחם שלי חזר להיות בסדר,, אחרי זה כשרציתי להרות, אני מאמינה שבזכות מכבי זה קרה מהר, כי ככה היגעתי לרמת מרפא ולפרופ דור (ציבורי לא פרטי), אם הייתי בכללית זה לא היה עובד ככה.... וזהו היסטוריה, ציק צאק קודמתי לivf וככה יש לי את המתוקית שלי, בכל מקרה צדקו כשאמרו שבמכבי ההשתתפות העצמית יותר יקר (במכבי 15 אחוז בכללית רק 10 אחוז) וגם מלא דברים מעצבנים במכבי, אבל אולי גם בכללית? ונראה לי כיום שמבחינת רפואת ילדים אולי עדיף קופ"ח כללית? אבל מבחינתי האישית מזל גדול ביותר שעברתי למכבי מתי שעברתי אחרת לדעתי לא היתה לי כיום ילדה.... . אז השאלה מה בדיוק מחפשים, לכל קופה יש יתרונות ויש חסרונות....

למעלה