קופת גמל..

ofirgaon

New member
קופת גמל..

שלום אני בן 18. לפני כ15 שנה בערך פתחו לי סבי וסבתי קופת גמל. כיום הקופה נזילה ויש בה כ15.5 אלף שקל. מה כדאי לעשות איתה? הפקידה בבנק שהיא גם יועצת הקופות גמל או משהו כזה, אמרה שלא כדאי להוציא את הכסף כי עכשיו יש מסים על כל תוכ"ח ופק"מים ולכן הוצאת הכסף רק תזיק לי, במקום זה כדאי לי להשאיר את הכסף בקופ"ג שלי ושהפקדות עד 18,000 שקל לקופה הן פטורות ממס ולכן כדאי לי להשאיר ואולי אף להפקיד כי זה אפיק שאין עליו מס. בנוסף לכך הקופה נזילה ואני יכול כל חודש להוציא את הכסף ולכן אין לי שום סיכון מתי שאני רוצה אני יכול להוציא את הכסף. מה שהיא גם אמרה שהשנה (2002) קופות הגמל הציגו תשואה שלילית אבל שזה אירוע חד-פעמי ושדווקא בגלל זה כדאי לי להשאיר את הכסף שם ע"מ לפחות לתקן את ההפסדים שלי. מה אתם אומרים?

את מנית את היתרונות:

הכסף נזיל, מושקע באג"ח, פטור ממס בעתיד, תשואה שלילית השנה - סיכוי לחיובי מתקנת השנה. אם את מאמינה שהשנה הקופות ישפרו ביצועים, ורוצה השקעה צמודה למדד (בהנחה שסבא וסבתא פתחו לך קופה כזו), החלטתך לא למשוך היא סבירה.

ofirgaon

New member
תודה אבל אני בן =)

בכל מקרה- כיצד אני מברר על טיבה של קופת הגמל? כלומר האם היא צמודה למדד או מחושבת לפי משהו אחר?

למעלה