קופת גמל לשכיר

ananim2

New member
קופת גמל לשכיר

אני מרויח כ 25000 בחודש ברוטו כשביר , עם הפרשות מלאות לביטוח מנהלים. מלבד זאת מקבל רכב וממשתי אופציות ב 10000 $, זאת *ללא* הפרשות. האם כדאי לי להפריש לקופת גמל בעצמי ? אם כן כמה ? ואיך מחשבים ? מה היא התיקרה ?

hannaf

New member
החישוב הוא פשוט

לוקח את השכר ללא זכויות סוציאליות או 118800 הסכום הנמוך וכופל ב 5% ----סעיף 47 לוקח את משכורת המלאה 25000 *12= 300000 ש"ח או 118800 הנמוך פה יש נתון אז 118800 כופל ב5% --לסעיף 45 התוצאה שקיבלת משתי הסעיפים אתה מנכה את התשלום של ביטוח המנהלים וכן מנכה סכומים ששילמת לביטוח חיים של המשכנתא . היתרה היא הפרשה באופן עצמאי

שיר ורד

New member
כן

אתה יכול להפריש בגין שווי שימוש ברכב וכנגד ההכנסה הזקופה ממימוש האופציות. ההפרשה היא עד 5% מההכנסה החייבת בגין סעיפים אלו והתקרה לשנת 2004 היא 5940 (לפי הכנסה של 118800). הערה: באתר חילן טק, מופיע עדכון לחוק מס הכנסה לשנת 2004 ולפיו התקרה להכנסת עבודה נמוכה יותר והיא עד להכנסה של 84,000. זהו תיקון חדש שנכנס במקביל לתיקון אחר הנוגע להפקדות לצורך זיכוי ואשר בשנת 2004 מתייחס רק למפקידים בקרנות הגרעוניות. מאחר ולא ראיתי התייחסות לתקרה זו בכל מקום אחר, אינני בטוח שהניסוח באתר חילן טק מדויק ונכון. הערה : על פי הניסוח בחוק מס הכנסה, הכוונה היתה לא לאפשר לעובד לקבל ניכויי מס בגין הכנסה זקופה על רכב צמוד ולכן בחוק נכתב במפורש שהפרשות המעביד לא יחולו על חלק זה. אבל, מאחר ובטופס 106, אין הפרדה בין הכנסה זקופה זו להכנסות האמיתיות, מחשב מס הכנסה לא יכול לזהות שההפרשה היא בגין הכנסה זקופה ולכן ניתן להפקיד גם בגין רכיב זה.

ananim2

New member
המון תודה לשיר וHANAF

מה שמוזר הוא שכמעט אף אחד לא מכיר את זה , ולעומת זאת זה רלונטי להמון אנשים . אם הבנתי נכון מדובר כאן בכ 800 שח בשנה רווח נטו למי שיש רכב עבודה !! וכמעט 3000 שח בשנה רווח נטו למי שמממש אופציות . אני מבין שאני יכול להפקיד לפי 47 , ושזאת מיכסה (תיקרה) שונה לחלוטין מאשר זאת של 45 , כלומר גם אם מעביד מפריש הכל עבורי עבור משכורת בסיס של 25000 , אני יכול להפריש 5% משאר ההטבות (רכב ,אופציות וכד, ) עד 5940. "הרווח נטו" הוא %2.5 (אם נתעלם מה"נעילה" ) .

שיר ורד

New member
המספרים שנקבת כנראה לא מדויקים

לדוגמא על רכב רגיל נזקפת הכנסה של כ 1000 שח לחודש, סה"כ כ 12,000 שח. מזה אתה יכול להפריש 5% כלומר 600 שח, והניכוי שתקבל שווה רק 300 שח. אבל בעקרון אתה צודק, רבים יודעים על האפשרות אך חוששים להתעסק עם מס הכנסה בגלל כמה מאות שקלים.

שיר ורד

New member
אינני רואה חשבון וגם לא יועץ מס

מוסמך ולכן אינני רשאי לייצג נישומים בהגשת דוחותיהם. מעבר לכך תחום עיסוקי הוא בענף המחשבים.

למעלה