קופת גמל להשקעה

קופת גמל להשקעה

טוב, אז לא מצאתי יותר מידי מידע על המוצר הזה-וקויתי שתוכלו להסביר לי מה ההיגיון.
בגדול היועץ הפנסיוני שהגיע למקום עבודתי המליץ על כך.
הוא טוען שזו יכולה להיות חלופה טובה יותר מכסף בפק"מ-כיון שאחוזרי הרוח גבוהים יותר-הוא דיבר על 4%.
מה שמבלבל בכל הסיפור, זה שהכסף נזיל מיידית-והוא המליץ לחסוך כל חודש ולהעביר לקרן, כלומר לפי איך שהוא משווק את זה עדיף לי לחסוך דרכם ולא דרך הבנק (בהנחה שהכסף בבנק לא עושה כלום).
אז איך זה יכול להיות? איך הם יכולים להגיע ל4% רווח בשנה בהינתן שאני רשאית למשוך את הכסף בכל זמן?
אחת הסיבות שלא קניתי אג"ח היא שאין באפשרותי לסגור את הכסף לזמן ממושך אלא רק לשנה-שנתיים.
ממש אודה לכם על הסבר. אני תוהה אם בהתחשב במצבי כדי לי לפתוח קרן או פשוט לחסוך בבנק עד שאגיע לסכום מסויים..דעתכם?

ai21

New member
כל חברות ההשקעה מפרסמות על המוצר הזה

המדינה כיום מכריחה כל עובד לחסוך פנסיה גבוהה,
כופה על עצמאיים לחסוך לפנסיה ומאפשרת לשתי אוכלוסיות אלו גם השקעה אטרקטיבית מאוד דרך קרן השתלמות.

קופת גמל להשקעה לעומת זאת - היא וולונטרית לחלוטין:
אותן חברות שמנהלות את הפנסיה, מציעות אותה כמסלול השקעה דומה (אך ללא הטבות המס והאג"ח שהמדינה מסבסדת).
זה מאפשר מסלול מנוהל היטב בעמלה שאינה נמוכה מאוד - אך אינה גבוהה.

פק"ם - תמיד היה מסלול גרוע מבחינת ריביות, אך כיום כשהריבית הפריים אפסית - הפכה למגוחכת.
אג"ח ממשלתי סביר יותר - אבל סובל מאותה בעיה של רווחים נמוכים וסכנה אם הריבית תעלה.
אג"ח חברות רווחי יותר - אבל יש סיכון מסויים (שחברה לא תצליח להחזיר חוב), התלוי באיתנות החברה.
כולם מסלולים סולידים - שמתאימים לחסכון לטווח קצר.
אם יש לך תאריך קרוב בו תצטרכי את הכסף, ואת רוצה רווח מובטח - עדיף לך לקנות אג"ח שמועד התפוגה מתאים לתאריך זה.

קופת גמל תהיה טובה אם את חוסכת לטווח של מספר שנים, או אפילו עשרות שנים.
את יכולה למשוך את הכסף בכל זמן - הריבית אינה מובטחת, אבל בממוצע הרווח יהיה גבוה משמעותית.

כלומר,

דווקא הגיוני לפתוח קופת גמל-כי הריבית גבוהה יותר? (בהנחה שהחלופה כרגע היא פקמ בבנק?)
&nbsp

ai21

New member
חסרים פרטים

אם יש לך תאריך מטרה בו תצטרכי את הכסף (למשל לרכישת מכונית, לימודים, או טיסה לחו"ל או רכישת בית) והתאריך בטווח שנה-שנתיים,
הכי טוב זה לקנות אג"ח שבתאריך זה יפרע - ואת יודעת היום כמה יהיה לך.
&nbsp
אם אין לך תאריך כזה ואת חוסכת לטווח שאינו קצר - עדיף לפתוח תוכנית כזו,
אמנם לא תדעי בדיוק כמה יהיה לך - אבל תדעי שזה כנראה יהיה יותר מאג"ח.
הכל לדעתי לפחות.

למעלה