קופת גמל והתפטרות וביטוח מנהלים ופנסיה

קופת גמל והתפטרות וביטוח מנהלים ופנסיה

שלום, במידה ואני מתפטר ויש לי קופת גמל (אני והמעביד מפרישים), האם הכספים שהפריש המעביד נשארים בקופה, או שזו הזכות של המעביד להחליט ? אני מבין ממה שקראתי שבאוקטובר 2008 אני אוכל להעביר את הכספים בקופה לקרן פנסיה ? בנוסף, בעקבות החוק החדש נפתח לי קרן פנסיה, אני עובר לעבודה חדשה שבה אני אקבל גם ביטוח מנהלים, השכר הוא 6500 ברוטו, האם לביטוח מנהלים יש בכלל משמעות בשכר כזה, כי ההפרשות צריכות ללכת קודם לקרן פנסיה, לא ? (בהנחה שהפנסיה היא לא דרך הביטוח מנהלים) בנוסף, איך מתבצע התהליך של הפרשות לקרן פנסיה במעבר לעבודה החדשה ? מה התהליך? תודה

assaf el

New member
תגובה

היום הפורום תוסס..כל גולש מבקש לקבל תורה שלמה במספר משפטים וגם להבין.... ההפרשות לתוכנית פנסיונית-פנסיה,ביטוח מנהלים או קופת גמל מורכבים בד"כ ובטח ובטח לאחר צו ההרחבה -פנסיית החובה מתגמולים ופיצויים . לגבי העבר ובהנחה שלא חל עליך סעיף 14 לחוק פיצוי פיטורים-התגמולים שלך והפיצויים לשיקול המעסיק. החל מינואר 2008 ובשנה ראשונה מדובר על הפרשות של 1.67% של המעסיק - גם התגמולים וגם הפיצויים שייכים לעובד. אכן ניתן יהי להעביר החל מאוקטובר את כספי הגמל לקרן הפנסיה. ההפרשות יכולות ללכת ברובד הראשון גם לביטוח מנהלים במקום פנסיה לשיקולך-סעיף 20 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסים. לגבי התהליך-תלוי בהסדרי המעסיק. בהצלחה!!

למעלה