קופרולליה.

אלכס1234

New member
קופרולליה.

שלום. יש לי כמה שאלות לגבי תסמונת קופרולליה. 1. האם התסמונות יכולה להופיע אחרי פגיעה בראש? 2. האם התסמונת יכולה להיות מטופלת ע"י טיפול תרופתי ספיציפי? 3. האם קיימת קהילה/מפגשים/קבוצות תמיכה לבעלי התסמונות בישראל? אני מצטער אם השאלות נראות טיפה תמימות, אני די חדש בנושא... תודה.

אילנה, קופולליה זה טיקים קוליים

השמעת קולות ..

הלנה

New member
קופרולליה זה חלק מתסמונת טוראט

על פי הבנתי אחוז קטן מהלוקים בטוראט יש להם גם קופרולליה. לכן קבוצת התמיכה זו אותה קבוצה של עמותה א.ס.ט.י. קיים טיפול תרופתי כולל לטיקים (זה נחשב לטיק קולי)... כדאי להתייעץ עם נאורולוג.

חגית35

New member
קופרולליה ואקולליה- הסבר:

קופרולליה זהו טיק . "קללת" בעברית. אקולליה זה טיק של חזרה כהד על משפט של מישהו אחר או סופו של המשפט, לעתים גם של הלוקה עצמו בטוראט, שחוזר על משפטים של עצמו כמו הד, מכאן המילה "אקו" = הד. מקווה שההסבר הספיק. אני מצטטת מסיכום שהכנסתי בזמנו מסיפרה של דר' מיקי אברמוביץ עם הסבר ספציפי לשני הטיקים הללו: " טיקים ווקאליים מורכבים: המפורסם בהם הוא-"אקולליה"- חזרה כהד על המלה האחרונה בדברי האחר שנאמרו זה עתה, כמובן שהחזרה לא רצונית. האקולליה יכולה להתרחש כתוצאה ממחשבה של האדם עצמו שחלפה בראשו. "קופרולליה"- הדחף לקלל, השמעת מלים מגונות או קללות. סימפטום מאוד דרמטי בתסמונת טוראט. אולי הקשה ביותר". סוף ציטוט.

למעלה