קופסת סיגריות

• פותח הנושא lilo
  • פורסם בתאריך

lilo

New member
קופסת סיגריות

יושבת אצלינו בבית קופסת סיגריות מכסף (של סבא). אני מנסה לגלות עליה קצת פרטים כמו שנת ייצור ויצרן לפי החותמות. ניסיתי לצלם אותן אבל המצלמה לא מתפקססת עליהן. כניראה שהמקור של הקופסה הוא מאיזור רוסיה או פולין כי מישם הבסבא הגיע. אולי מישהו יודע לפענח חותמות כאלה? ניסיתי בנט, אבל מצאתי רק חותמות אנגליות. חותמת אחת היא 84 עם ראש של בחור, והשניה היא cnt או cni או cnl (לא ממש ברור לי מה האות האחרונה... אולי זה 1? זה נשמע מוכר למישהו? אגב הקופסה בגודל 12x8 ויש עליה חריטה בסגנון ארט נובו...

גל ים..

New member
האם במקרה יש לך גם ????

קופה רושמת ישנה או בובות וכו'????והאם תרצה למכור את זה ? גלי

גל ים..

New member
כן ואם יש לך במקרה.....

טרולים קיפי דרדסים ופינוקיו אז עוד יותר טוב מטוב..... והשאלה מה זה בובות חדשות האם למכור אותן לתת אותן ??

lilo

New member
דרדסית דווקא יש לי!!!!!../images/Emo6.gif

לא ידעתי שמישהו אוסף בובות כאלה
...

גל ים..

New member
את דרדסולה יש לי וכן אני אוספת |חיב

בובות ותוכלי למצוא את האוסף שלי באחד הדפים פה אם תדפדפי ..אם תרצי אחפש למענך את הקישור ואשלח לך ...ובמקרה אם תמצאי בובות תחשבי עליי.. גלי

lilo

New member
מצאתי את האוסף שלך../images/Emo13.gif

אצלי כל הבובות הן מפרווה- מטפחות את האלרגיה שלי לאבק

ran lir

New member
דרדסים !!../images/Emo39.gifהצחקתם אותי

לשמחתי יש לי את כל האוסף של דרדסים במצב חדש כוללים את גרגמל, חתחתול, דרדסבא ,רגזני וכל החברה. למתענינים לא למכירה. כמובן שחתחתול הוא האהוב מכולם.

ran lir

New member
כן../images/Emo39.gif

הגיע הזמן לצלם ולהעביר לפורום מעט מהאוספים שלי.(מנה קטנה העברתי ביום העצמאות)זה יקח קצת זמן אבל בסוף זה יגיע.

broadaxe

New member
לפי החותמת זה באמת רוסי

"84" מייצג כסף רוסי, קדם קומוניסטי. מאד מעניין אותי לראות את החריתה, בתור חובב ארט-נובו.

kololo

New member
הנה החריטה../images/Emo13.gif

סרקתי את הקופסה ואני מקווה שתצליח לראות משהו. כרגע הקופסה מאוד מלוכלכת. אולי יש לך מושג אילך לנקות אותה? (במיוחד את הקטמים השחורים)

broadaxe

New member
טוב, מעבר לזה שזה רוסי

אין לי הרבה מה להוסיף, אולי תיארוך, סביב שנת 1900. החריתה היא ארט-נובו עדין במיטבו. הכתמים השחורים הם חימצון של הכסף וניתן לנקותם די בקלות- לקנות בסופרמרקט קופסה של חומר לניקוי נחושת או כסף, מופיע בשמות המסחריים "בראסו" ו"סילבו" (אותו חומר, שני שמות משיקולי מסחריות). קיים כצמר גפן ספוג מראש וכנוזל. לא משנה באיזה צורה, פשוט לשפשף עם החומר הזה עד שהכתמים ירדו ואח"כ להבריק עם סמרטוט נקי, רך ויבש. ממליץ ליד חלון פתוח או בחוץ כי החומר מסריח. בהצלחה.

wimpi

New member
תרגום..

"ניתן במתנה לאלכסנדר ניקולאייביץ - פרושקוב" בעזרתה של החברה.... שבת שלום לכולם מתן

broadaxe

New member
מתן, אם כבר תרגום מרוסית

תנסה אולי למצוא באחת הודעות הקרובות את המדליה הרוסית-גרוזינית ולתרגם? זה מעניין.

wimpi

New member
תרגום למדליה..בבקשה

הכיתוב הוא ברוסית ובגרוזינית: "אנדרטה לגיבורים בפוטי" פוטי : אחת משתי מערי הנמל הגדולות של גרוזיה בים השחור (פוטי וסוחומי). לגבי הספינה : במאות 6-8 לפני הספירה היוונים הקימו מוקדי התיישבות לכל אורך הים השחור (גם ב-Poti שנקראה בתקופות אלו Phazisi) עקב היותו דרך ימית עיקרית שחיברה בין המערב והמזרח, סביר להניח כי הדגם לקוח מההיסטוריה הימית של האזור. נ.ב - מי שביקר בערי נמל הנושקות לחוף הים השחור תמיד יתקל במוזיאונים של היסטוריה ימית עם מימצאים מדהימים מהתקופות הקדומות. ושוב תודה לחברה.. מתן

wimpi

New member
אולי..

הים השחור היה ידוע כזירת קרב במלחמת העולם השניה. ידוע על קרבות ימיים רבים שהתרחשו בין צי רוסיה וציי גרמניה/רומניה החל מ-41. אני משער שנמל פוטי היה אחד מהעיקריים למאמץ המילחמתי הן בעגינה/שיפוץ/עורף לוגיסטי לספינות הצי הרוסי. לא מגיע להם מדליה? מתן

broadaxe

New member
מתן, כדאי לחבר את התשובה

מרחיבת הדעת לשרשור עם המדליון... ותודה.

למעלה