"קופסה שחורה"

ferlio

New member
"קופסה שחורה"

מצ"ב כתבה שהתפרסמה היום במוסף "סופשבוע" של מעריב לרגל עלייתה לבמה בימים של ההצגה "הקופסה השחורה" ע"פ ספרו של עוז. הכתבה כוללת ראיון עם הסופר וצוות שחקני ההצגה.

דוסטו

New member
אהבתי את הספר

הייתי הולך לראות את ההצגה. אבל הויברגר עושה לי חררה. קשקשן. שמאלן סלון. ציני. צפונבון יהיר וחד ממדי. בשביל לדשדש בג'ורה שך הויברגר לא צריך גם לשלם על כרטיס.

ל א

New member
עדיף שמאלן סלון

מימני גבעת טרשים (עם אנטנה, קרוון ופלוגה שלמה מסביב). ועדיף צפונבון יהיר וחד ממדי ממתנחל צנוע ורב ממדי (שעולה למדינה הון שמקוצץ מהפנסיה, החינוך והבריאות וזה גם אמור לענות על השאלה מי כאן ציני באמת).

דוסטו

New member
אתה כ"כ צפוי, וחמום,ושטחי

ובן השמאלן הצפוני שעושה מהפכות סלון אצל 'אלה והבל' בשיינקין ומבטא את זה בבדיחות קרש לבין נער גבעות נבער אין כלום? אולי עוז הפסיק להיות שמאלי מספיק. מוזר בוא מכיר בערך עצמו. הוא יודע שלמטבע יש שני צדדים. ואם צריך לבחור בין השמאלן עמוס עוז לשמאלן נויברגר שרק יודע לבקר בארסיות את מה שאחרים עושים - אני מעדיף את עוז. אני מעדיף את זה שמחרבן על זה שלועס את מה שהמחרבן חירבן אתמול.

ferlio

New member
תראה, אישית, אני גם לא משתגעת על

הויברגר אבל אני סבורה שיעקב כהן בתפקיד מישל סומו מהווה יותר מפיצוי הולם. אחד האומנים האהובים עלי, המקוריים ביותר שצמחו לנו פה. נראה לי בחירה מושלמת לתפקיד, עם כל הרקע שהוא בא ממנו. ואני כן מתכוונת ללכת להצגה. לגבי השחקנית המגלמת את אילנה - ששמה אסנת פישמן- לא מכירה אותה מספיק טוב. מעניין לראות לאן היא תיקח את התפקיד. וגם אני מאוד אהבתי את הספר. אף קראתיו פעמיים.לדעתי, יחד עם "מיכאל שלי" והאוטוביוגראפיה המצויינת "סיפור על אהבה וחושך" הם ה- TOP PICKS של עוז. את "אל תגידי לילה" אהבתי אך לדעתי הוא ב- level פחות גבוה מהשלישיה שציינתי. ל"מצב השלישי" לא יכלתי להתחבר ויהי מה. וגם את "לדעת אישה" - נטשתי אחרי מספר עמודים מאותה סיבה בדיוק.

לא אהבתי את הספר..

ולכן אני אוותר על ההצגה. מה שבעיקר שיגע אותי בספר הזה זה שינוי האופי של 180 מעלות של הדמיות המרכזיות. חוסר העקביות פשוט דחף אותי החוצה מהסיפור. הגיבור בהתחלה נראה כמו איזה סנוב מגעיל הופך לחסיד אומות העולם בסוף לעומת זאת (תסלחו לי שמות אני לא זוכרת) בעלה החדש של הגיבור מתחיל כאדם שפוי ומסיים כמו איזה אדיוט סוג ג עם בעית אגו. הנסיון השני שלי עם עמוס עוז - מיכאל שלי נגמר פעמים באמצע הספר - לא יכולתי להמשיך לקרוא. אנחנו כנראה לא מדברים את אותה שפה. ענת

למעלה