קופסאת עץ

בּני

New member
קופסאת עץ

בתמונה המצורפת קופסאת עץ שהיתה של סבי ז"ל ובה החזיק את כלי הגילוח שלו. אשמח לשמוע פרטים על הקופסא כמו יצרן? חומר? נראה כמו עבודות של בצלאל? וגם שווי, למרות שהערך הסנטימנטלי, במקרה הזה, עולה על כל הערכה כספית... תודה

11moti

New member
לגבי התערים

התערים הם מהסוג המצוי,(תער גילוח תוצרת גרמניה )ללא עיטורים על הלהב או על הידית שלעיתים מעלים את הערך.תערים דומים רכשתי בשווקים במחירים של 30-40 ש"ח.האם יש מצב לדבר על התערים??(כידוע הם חדים מאוד ומסוכנים וכו'..
) נא עדכן אותי.

בּני

New member
מוטי תודה על המידע ../images/Emo51.gif

כרגע, בעיקר בגלל הערך הסנטימנטלי, אני מעדיף להשאיר את הקופסא כמו שהיא, עם התערים ואאבני גילוח ישנות ומישחה... כמו שסבי השאיר אותה. שוב תודה על המידע בני

למיטב זכרוני, רוזן פעם סיפר

שעבודות בצלאל אמיתיות נושאות את הכיתוב "ירושלם" ולא "ירושלים", וזה אולי רמז. באשר לחומר, זה עץ זית. אפילו עירוניים יכולם לאבחן. תגיד, לא גדלת במושב עם עצים?

בּני

New member
ירושלם

דווקא נראה שרשום ירושלם ולא ירושלים, אבל האם זה אומר שהיא של בצלאל? ובקשר לעץ, רציתי דעה של מלומדים... אצלנו במושב העצים הם חיים לא קופסאות

broadaxe

New member
בהחלט ירושלם

נדמה לי שזה לא מחייב תוצרת "בצלאל", כי היו עוד בתי מלאכה מתחרים, אלא מגדיר תקופה מסויימת, בין סוף המאה ה-19 ועד מלה"ע I. גם הגרפיקה של האותיות מתאימה והכיתוב JERUSALEM בסקריפט פסאודו-גותי. הקופסה נראית כמו קופסה לתכשיטים- ראו חור למפתח, לאו דווקא לתכשירי גילוח. בני, האם אחד התערים של "פומה" או שנדמה לי?

בּני

New member
אין לי מושג...

אם תגיד לי איך לבדוק אם הפ מתוצרת "פומה" ומה זה אומר
אני אבדוק... לא נראה לי שרשום על אחד מהם פומה.

דובושכ

New member
כמה פעמים כתוב ירושלים בתנ"ך?

זה אולי לא שייך , אבל מעניין לדעת כמה פעמים מופיעה המילה "ירושלים" בכל ספרי התנ"ך?

elcool

New member
אתה רואה מה עשית?

גרמת לי להוציא את הקונקורדנציה!! ירושלַם - 641 פעמים ירושלֶם - 26 פעמים

דובושכ

New member
יופי , אבל אני שאלתי על "ירושלים"

לדעתי ,התשובה, שננסה לברר כאן ולקרוא (אם מישהו יציע תשובה נכונה), תהיה מדהימה!!!

elcool

New member
אף לא פעם אחת

המילה ירושלים בצורתה המודרנית נמצאת בתנ"ך. רק שתי הצורות שהראתי כאן.

דובושכ

New member
אכן מעניין מאוד!

למעשה המילה וירושלים מופיעה (פעם אחת) בירמיהו כ"ו, י"ח. המילה מירושלים מופיעה פעמיים בדברי הימים ובאסתר. E.L. אתה בודאי יודע שאין צורך ל"שלוף" את הקורקודנציה ישנו האתר הנהדר הזה: http://kodesh.snunit.k12.il/cgi-bin/kodesh/search_bible.pl

elcool

New member
לא, אני לא מכיר את האתר...

אבל הוא נותן שהמילה ירושלם (לא מנוקדת) מופיעה רק 336 פעמים! חצי ממה שאני נתתי

דובושכ

New member
עוד על ירושלים

יתכן שהאתר מקפיד על המילה המדויקת בלי ו החיבור או אותיות קישור נוספות. כדאי לבדוק את אמינותו של מנוע החיפוש שבאתר (אני חושב שהוא מדויק ומלא) עם מספר מילים נוספות ולראות את מספר הפעמים שהן מופיעות מול המספר המקביל בקורקונדנציה שלך.

רוזן71

New member
הקופסא לא של בצלאל...

בס"ד הקופסא היא מתקופת המנדט. וכמו שסער אומר היו עוד יצרנים מהתקופה שיצרו פריטים מעץ זית. הקופסא לא במצב טוב לכן ערכה לא יעלה על מאה שקלים. רוזן.

למעלה