קופסאות פלסטיק

blckMonkey

New member
קופסאות פלסטיק

שלום לכולם אני שוקל להעביר זוג פואבלנים מטרריום האקזוטיקה שלהם (לכל אחד טרריום אקזוטיקה 50X30 ס"מ) לקופסאות פלסטיק שקופות. השיקולים בהעברה זו הם חיסכון במקום ונוחות בחימום (קופסאות פלסטיק קל יותר לחמם). ראיתי באינטרנט תמונות של מגדלים אשר מגדלים נחשים בארון נחשים, בו עשרות קופסאות פלסטיק. בצילומים של אותן קופסאות- הבחנתי כי הן קטנות יחסית (עבור הנחשים שצולמו איתן).מה גודל הקופסא המינימלי בה אני יכול לגדל פואבלן בוגר? כמו כן- בכל חנויות ה"עשהזאת בעצמך" שביקרתי (וביקרתי בהרבה...) מצאתי קופסאות פלסטיק קטנות מדי, גבוהות מדי או שקרקעיתן אינה שטוחה (בעייתי בהדבקת כבל החימום). היכן אוכל למצוא קופסאות מתאימות בעלות קרקעית שטוחה?

blckMonkey

New member
דוגמאות

להלן תמונות שמצאתי, הממחישות על אילו קופסאות אני מדבר... (לקוח מתוך גלריית התמונות של kingsanke.com)

רן333

New member
בעיית המחסור בקופסאות פלסטיק

מתאימות בארץ מוכרת לי היטב. אני חושב שגידול נחשים בכלובי מגרות הוא שיטה מוצלחת מאוד, במיוחד אם אתה מתכוון לגדל מספר רב של נחשים. אני חושב שמאוד נוח לשמור על תנאי גידול מתאימים בקופסאות כאלה, לפחות עבור רוב מיני הנחשים שאני מכיר. כשבניתי את מערכת המגרות **הזו** לקח לי די הרבה זמן למצוא קופסאות מתאימות. בסופו של דבר מצאתי קופסאות פלסטיק שהתאימו לי עבור הפיתונים המתכדרים שבוקעים אצלי, אבל אני חושב שהן יהיו קטנות מדי עבורך. (האורך של כל קופסא כזו הוא מעט יותר מ-30 ס"מ, ואת הפרופורציות אתה יכול לראות בתמונה המצורפת.) בכל מקרה, את הקופסאות האלה מצאתי בחנות שנקראת "היפרפלסט", ונמצאת ברח' אברבנאל בבני-ברק. מתישהו אני מתכוון לבנות עוד מערכת של מגרות, שתכיל קופסאות גדולות יותר בצורה משמעותית, אולי אפילו משהו שיתאים לפיתונים מתכדרים בוגרים. השגת קופסאות כאלה היא באמת בעיה בארץ. שתי האפשרויות שעליהן חשבתי: 1. בדיקה אצל יצרנים/משווקים של קופסאות פוליקרבונט שקופות, שמשמשות לאחסון מזון במזנונים. הקופסאות האלה חזקות מאוד, שקופות לחלוטין, וניתן לקדוח בהן חורים. החסרונות שלהן: א. אני לא בטוח שקיימות קופסאות כאלה במידות שאני צריך. ב. ככל שזכור לי, הן יקרות יחסית. היה לי קטלוג של קופסאות כאלה, אבל אני לא זוכר איפה הוא. אם יאיר קורא את ההודעה הזו, אולי הוא יוכל לרשום כאן את שם החברה שמוכרת אותן, ואת מס' הטלפון שלה. 2. הזמנת קופסאות מתאימות מחו"ל. ישנה חברה שנקראת Rubbermaid, שהקופסאות שלה משמשות מגדלי נחשים רבים בארה"ב. נדמה לי שהקופסאות שמופיעות בתמונות שלך מיוצרות על-ידי החברה הזו. היתרון הבולט כאן הוא קיום מגוון רחב של דגמי קופסאות. החסרון העיקרי הוא שמישהו יצטרך לשלוח את זה לארץ, והמשלוח יעלה כסף (עוד לא בדקתי כמה בדיוק). אם, בסופו של דבר, תמצא פתרונות אחרים לבעיית הקופסאות - אשמח לשמוע.

FreakOn

New member
ראיתי שפרסמת שמות של חנויות

אז...: כתר - חנות ליצור מוצרי פלסטיק: מגירות בכל הגדלים ובכל הצורות

רן333

New member
"כתר" היתה האופציה הראשונה

שעליה חשבתי. אבל לצערי הם לא מייצרים את מה שאני צריך. יש להם דגם או שניים של ארגזי אחסון שקופים-למחצה שמתקרבים למידות שדרושות לי, אבל הקרקעית שלהם לא שטוחה אלא גלית. מאוד לא נוח לנקות דברים כאלה.

rcarbone

New member
קופסאות אחסון של כתר

יש בכל אופיס דיפו או ACE או הום סנטר, קופסאות פלסטיק של חברת כתר שנועדו לאחסון של בגדים, הם מגיעים בכל מיני גדלים ויש כאלה שהם דיי גדולים. לגבי התחתית שלהם אתה אולי צודק יש שם כל מיני צורות פלסטיק של התבנית שגורמת לתחתית לא להיות ישרה אבל אתה יכול לפתור את זה בצ'יק ומאוד מאוד בזול, תיגש לכל חנות קרביץ ותקנה קרטון ביצוע (בקושי 20 ש"ח) תחתוך אותו במידה של התחתית של התבנית (מאוד קל לעבוד עם הקרטון הזה) ופשוט עם כמה נקודות של דבק או יותר טוב עם סיליקון או RTV תדביק לתחתית ויש לך קופסאת פלסטיק עם תחתית ישרה שאתה יכול לשים עליה כל מה שאתה רוצה כולל כבל חימום

רן333

New member
גידול נחשים על קרטון ביצוע

זה דבר שאני משאיר לך. אני בטוח שתהנה מזה.

rcarbone

New member
אתה כנראה לא הבנת אותי

קרטון הביצוע הוא רק כדי ליישר את התחתית, מפה תשים כל מה שאתה רותה בין עם זה נייר או משטח דשא או מצע מכל סוג שהוא

rcarbone

New member
אפשר גם עם חומרים אחרים

מה גם שניתן לעשות את זה גם עם חתיכת דיקט או פיברגלס, זה פשוט גם מייקר את ההוצאה וגם הרבה יותר קשה לעבוד עם החומרים הנ"ל

רן333

New member
אף אחד מסוגי המצע שאני מכיר

אינו אטום לנוזלים. לכן, אם תגדל נחש בכלוב שבתחתית שלו מודבק קרטון ביצוע, גם אם תשים מצע כלשהו על הקרטון, הקרטון הזה יתלכלך בהפרשות שיחלחלו דרך המצע. זו הבעיה המרכזית בהצעה שלך. וישנן גם בעיות נוספות. למשל: א. אם אתה נתקל בפלישת אקריות לאוסף שלך, החלק שבין קרטון הביצוע והתחתית המקורית של הקופסא יהווה מסתור מצויין עבורן, ויהיה לך קשה מאוד עד בלתי אפשרי להשמיד אותן שם. ב. אחד היתרונות הבולטים של שימוש בקופסאות פלסטיק מהסוג שהוזכר כאן הוא העובדה שאין בהן פינות, ולכן קל מאוד לנקות אותן. היתרון הזה הולך פייפן אם מאמצים את ההצעה שלך. ג. יתרון חשוב נוסף של השימוש בקופסאות כאלה הוא שהקרקעית שלהן דקה יחסית, וקל לחמם אותה בעזרת גוף חימום מתאים (FlexWatt הוא האמצעי המועדף עלי, אבל אפשר להשתמש גם בכבלי חימום) שנמצא מתחת לקופסא, ולא בתוכה. גם היתרון הזה מתבטל (או לכל הפחות: מצטמצם מאוד) אם מקבלים את ההצעה שלך. אגב, הנקודות א'-ג' לעיל רלוונטיות גם אם תחליף את קרטון הביצוע בחומר אחר. בקיצור: לא קניתי.

rcarbone

New member
קיבלתי

וואלה לא חשבתי על זה אף פעם בכיוונים האלה ואני נאלץ להסכים איתך רעיון גרוע לחלוטין

yair lotan

New member
אכן נושא כאוב...

אני בהחלט רוצה לבנות מערכת כזו, העניין הוא שאני מחפש קופסאות במידות 40 על 60 ס"מ ועד עכשיו נתקלתי רק בדגם אחד, אבל כמו שנאמר, הריצפה לא הייתה שטוחה וזה קצת עיצבן אותי. בנוסף הן היו נמוכות מדי לטעמי. לגבי החברה של התבניות למוצרי מזון, - צילצלתי אליהם, ולאכזבתי הרבה נאמר לי שהם אינם מוכרים יותר שכן הם פושטים רגל ונמצאים תחת כונס נכסים... אני מתכנן לבדוק את העניין לעומק, הבעייה היא שכרגע אין לי זמן. אגב רן, אם אתה מתכנן איזה משלוח קופסאות מחו"ל, תודיע לי...

naja

New member
אם אתה יכול להסתפק במידות קטנות יות

יש את הסטנד הזה. אני משער שהמידות הן באיזור ה30 על 50.

naja

New member
למה זה טוב?

כמה נחשים אתה מגדל? בשיטה שהזכרת משתמשים בעיקר כאלה שמגדלים הרבה מאוד נחשים, ולא יכולים להרשות לעצמם את כל המקום הזה. מה הטעם בלגדל נחשים בצורה כזו שלא ניתן לראות אותם פעילים בטרריום? אם אתה בכל זאת מתעקש, יש טרריומים שטוחים מפלסטיק שמיועדים לזוחלים. הם בערך באורך של 45-50 ס"מ.

למעלה