קופי בר- הכצעקתה?

smartblonda

New member
פיונה כמו שאומרים

על טעם וריח ....
מסכימה כי בקופי בר יש אוכל איכותי וטעים ,אבל גם אנחנו לא אוהבים את הצפיפות במקום,אין פרטיות,שומעים את כל השיחות של היושבים ליד. הקיצר נמנעים בזמן האחרון מלבקר בקופי בר מהסיבות הללו.

Forum User

New member
לא צועקים, מצביעים ברגליים

אנחנו פוקדים את קופי בר בהרכבים משפחתיים כאלו ואחרים וגם בזוג כבר אוטוטו עשור ועוד לא מצאנו לה תחליף הולם. במוצ"ש האחרון היינו שם בשמיניה, נהננו משירות מושלם (של הדר המצויינת) ומאוכל מדוייק, בלי נפילות, שסיפק גם את צעירת הסועדים בת רבע לחמש וגם את הסבא שלה בן 65, ואת כל הגילאים שבאמצע. ישבנו במרפסת הסגורה, לא הבחירה האידיאלית אבל זה מה שנשאר כשהזמנו ברגע האחרון. יש שם בעיית אפלוליות שמקשה לקרוא את התפריט (למי שלא מדקלם אותו בע"פ) וגם לא ניתן לקרוא את הכתוב על לוח הספיישלים (וגם מותר לעשן שם, למזלנו לא עישנו עלינו). תחילה הוצמדו 3 שולחנות זוגיים וצורפו 2 כיסאות בקצוות, אבל מיד כשהגענו אמרנו שצפוף לנו וצירפו לנו שולחן רביעי. לפתיחה חלקנו קרפצ'יו לוקוס נהדר שהוגש עם אספרגוס חלוט מושלם (מהספיישלים) ואנטיפסטי מצויין. יחד עם לחם הבית (לוותר על הלבן, להתמקד בכהה) והזיתים המוגשים לידו זו היתה פתיחה נהדרת וליווי קליל ליין ששתינו. המשכנו עם קונפי אווז ותפוחי אדמה לאורחת מניו-יורק, המבורגר "קטן" ופירה לבת הרבע-לחמש, ספגטי עגבניות (מנת ילדים) לאחיה, ריזוטו פירות ים לאבא שלהם ועוד אחד לדודה שלהם, המבורגר ביין (מושלם) לי (עם סלט ירוק מרענן), מנת ספיישל של פנה עם פירות ים ברוטב שמנת וודקה לסבתא ואנטריקוט ברוטב מח עצם לסבא. כל המנות היו מצויינות (ההמבורגר ביין היה מצויין גם למחרת בצהריים אחרי חימום חוזר). לקינוח הוזמנו שתי מנות קרם ברולה שכולם עשו עליהן סיבוב ושניים מאיתנו שתו קפה וקיבלו לידו קנטוצ'יני משובחים (המלצרית ראתה אותנו מעבירים פירורי קנטוצ'יני לטעימות והזדרזה להביא קערה מלאה עוגיות, שיהיה לכולם...) על כל זה (ועוד כוס לימונדה) שילמנו כ-720 ש"ח, ושני בקבוקי יין הוסיפו 230 ש"ח לחשבון.

meravbr

New member
גם אתמול הפנה הזה היה והיה מצוין

אכל אותו) ואני רק "נשנשתי" מנה מיוחדת (ראשונה) מעולה אחרת - רביולי בטטה עם בייקון וגבינת מסקרפונה - אחת ממנות הפסטה היחידות שאני גם חולמת עליה בלילות
5 כיסונים שמנמנים, טריים, שהטעמים שלהם משתלבים בצורה מדהימה וטעימה (ניתן גם להזמין אותה כמנה עיקרית ואז מספר הכיסונים גדל והמחיר מוכפל). מעולה!

Lear22

New member
הבעיה המרכזית לדעתי

כמו שאני רואה אותה, היא שאתם, או לפחות חלק מכם, או מכן, מחפש את החוויה החדשה בכל פעם, את הנגיעה החדשנית או מה שזה לא יהיה. אז לא. את זה לא תקבלו בקופי בר. אנשים שמגיעים לקופי בר פעם ראשונה, שניה, שמינית ו2452 (מרב? :) יקבלו בדיוק את אותו אוכל, באותה הצורה, עם אותם התוספות ובאותה כמות. וזה הגדולה של המקום הזה. תראו לי עוד מקום בתל אביב שמצליח להחזיק מעמד כל כך הרבה זמן ולשמור על אותה הרמה בדיוק יום אחרי יום, עם שולחנות מלאים בצהריים ובערב. ההצלחה של הקופי (ושל הבראסרי בעצם) היא העובדה שהיא מכונה משומנת שמייצרת אוכל טוב. מה שאמא של פיונה אמרה נכון ביותר, איו צפיה, לא ללקוח שחוזר, ולא לבעלים של המקום שהם הולכים להמציא מחדש את הפירה. הם פשוט רוצים להגיש אוכל טוב. וזה מה שהם עושים. צריך להבין שעל הדברים האלה מבוססת תרבות אוכל של עיר. לא על מסעדה חדשה שנפתחה ומגישה קרפצ'יו מוסר מדהים ובעוד שלוש שעות אף אחד לא ישמע עליה. הקופי מייצרת לקוחות מרוצים במשך שנים בגלל שהיא מצליחה לשמור על הרמה שלה. ובגלל זה היא שם. ובגלל זה אנשים חוזרים, שוב ושוב. כי בשלב מסויים אתה אומר לעצמך - אני כבר הולך להוציא 100 שקול, לפחות שזה יהיה במקום שאני יודע שאני אקבל את האוכל שאני יודע שאני אהנה ממנו. הריצה אחרי המקום החדש לא תמיד טובה לכולם. וכאן נכנסת הקופי. מה לא הייתי נותן עכשיו, ממרום מינוס שלוש מעלות בצפון קרולינה לאיזה סלט קיסר המבורגר ביין אדום וקנולי.

ננה f

New member
../images/Emo24.gif לירצ'וק נסיך הכתר...

שלומות. הייתי שולחת לך קרן שמש מופלאה, כמו שהיתה לנו בשלושת השבועות האחרונים, מגיע לך על המילים היפות והחכמות אבל... בדיוק מזג האוויר הביא לנו אותה בהפוכה. אז תצטרך להסתפק בחיבוק הקטן שלי. מה עם הלימודים?<

smartblonda

New member
../images/Emo45.gifמסכימה עם דברייך המנוסחים

כל כך יפה. אבל שוב גורם הצפיפות מעיב לנו על החווייה.

cozymkiv

New member
האם יש קשר להודעה

ולהתאדות שני השפים מהקופי בר והבראסרי לכיוון הסרגוס?

תלתלית

New member
ליר נמצא אלפי ק"מ מכאן, כפי הנראה

הוא לא ערק לסרגוס. נהיים פה פראנואידים.

lady_anne

New member
וחדשות מסרגוס

אתמול בחצות המקום היה יחסית ריק, כלומר יחסית לצפיפות ולדוחק האיומים שהיו מנת חלקם של מי שהגיעו לשם בשבועות הראשונים שאחרי הפתיחה. בנוסף לכך, בעקבות הביקורת של דניאל רוגוב מתוכננים להיערך בעתיד הקרוב שיפוצים אקוסטיים. חוץ מזה נדגמו: רול נייר אורז עם ירקות שורש מתפריט הלילה - שני רולים ממולאים ברצועות של ירקות שורש עם נגיעות של ג'ינג'ר ושמן שומשום וליד צלוחית של יוגורט. סביצ'ה טונה עם אלפאלפה ופרמזן - טרי מאוד ועשוי כהלכה אבל לא מפיל. המנה הזו הגיעה בטעות ולכן כפיצוי קיבלנו OTH את המנה המקורית שהוזמנה: טרטר בקר - נתחי בשר בקר חי לגמרי מעורב בקצת בצל בלבד, מדהים. אין כמו טעם של בשר חי באמצע הלילה (פרפראזה על אפוקליפסה וכו'). לצד העיגול הקטן והכל כך טעים הזה הוגשו שתי פרוסות פלוט תבלינים עם טפנד - מיותר לגמרי. עדיף לאכול את הבשר נטו, ואם מוכרחים - ללוות אותו בלחם שהוגש בהתחלה, שהוא ניטרלי יותר. כל הנ"ל כולל 2 גיניס ומנדריניה (וריאציה נחמדה על קייפיריניה) הסתכם ב-159 ש"ח. השירות בסרגוס עדיין קצת מבולבל גם אם חינני, ונראה שעם הזמן מסתמן שיפור.

Lear22

New member
תודה ../images/Emo152.gif

מה שכתבתי בהודעה ההיא הוא משהו שדי העסיק אותי כל התקופה הקודמת שהייתי בארץ מצאת את עצמי מגיע שוב ושוב ושוב לאותם המקומות שאני מכיר ואוהב. בלי לחשוב פעמיים הייתי קובע עם חברים רק שם, אוכל די הרבה פעמים את אותן המנות, או מנסה מנות יום מעניינות, אבל מקבל בדיוק את מה שרציתי. השיקול שלי היה העובדה שידעתי שיש לי חמישה חודשים. לא רציתי להתחיל לנסות את מזלי ואת כרטיס האשראי שלי על כל מסעדה חדשה שנפתחה ברוטשילד פינת מזא"ה. פשוט כי הגעתי למסקנה שלא בא לי. בא לי איפה שכייף לי. בא לי איפה שטעים לי. אני מבין לגמרי את הרצון לנסות, וצריך לעשות גם את זה. אבל אני לפעמים קורא פה פוסטים של אנשים שמשתדלים ללכת רק למקום חדש. אולי זו צורת חשיבה שונה. אבל החמישה חודשים האלו גרמו לי להבין שיש כל כך הרבה קסם בלחזור לאותו מקום, שאתה אוהב, שאוהבים אותך. וגם ההבנה שגם בלאכול בחוץ יש הרגשה של בית, וכשמגיעים להרגשה הזו עם מסעדה, זה רגע קסום. אבל עכשיו הכי "בבית" שאני יכול להרגיש זה כשאני מזמין שוב אבוקדו רולז וגודייבה צ'יז קייק בצ'יז קייק פקטורי שהכי קרוב לבית. יחי ההבדל הקטן..

למעלה