קופירייטרים של נייר

צימט

New member
קופירייטרים של נייר

חברי פורום יקרים מאוד מאוד, עושה רושם שהפך להרגל העניין שאנשים שרוצים רעיונות ושמות חינם נכנסים לכאן וכולם מתחילים לירות - איפה הכבוד לפרנסה שלכם ? יש הבדל בין עזרה לחברים מהפורום שאת זה גם אני עושה בשמחה גדולה, אבל על שמות, סלוגנים וקונספטים חינם לכל פארש שמעלה פה בקשות המרחק גדול מאוד. גם אם השם זה עניין של דקה עבודה חברי זיכרו - על מה שנותנים היום בחינם מחר לא תוכלו לבקש כסף, והיום סלוגן טוב או שם טוב שווה 200$ ומעלה. תפנימו ותשכילו

ron ad

New member
צודק אבל..

שלום, אתה צודק, אבל... לדעתי עזרה ה-ד-ד-י-ת בין בעלי המקצוע הינה לגיטימית. כלומר כאשר קראיטיב זה או אחר מבקש עזרה (או כל איש מקצוע אחר מתחום הפירסום-יחסי ציבור), ואתה רוצה ויכול לעזור אז למה לא! מחר גם אתה תתקע ותבקש טובה, וננסה לעזור! אני חוזר עזרה ה-ד-ד-י-ת בין בעלי המקצוע רון

צימט

New member
זה בדיוק מה שכתבתי !

עזרה הדדית בין חברי הפורום מקובלת וקיימת ! אבל צצים פה כל מיני - שרוצים עבודות חינם

צימט

New member
לפי גוף ההודעה

בדרך כלל אנשים מכאן מתייעצים על משהו קיים ברמה של שיתוף ושידרוג כחלק מהפרייה הדדית ואילו חברה מבחוץ פונים בסגנון: יש לי עסק חדש ל.....קדימה חברה יצירתיים מה עם רעיונות לשם...סלוגן....וכדומה

צימט

New member
לפי גוף ההודעה

בדרך כלל אנשים מכאן מתייעצים על משהו קיים ברמה של שיתוף ושידרוג כחלק מהפרייה הדדית ואילו חברה מבחוץ פונים בסגנון: יש לי עסק חדש ל.....קדימה חברה יצירתיים מה עם רעיונות לשם...סלוגן....וכדומה

צימט

New member
חינמון

בדרך כלל מי שיורה שמות ומתנות חינם זה תלמידים זבי חוטם שלומדים או שרק סיימו אצל תירצה גרנות, אני בטוח שאם היא היתה יודעת על זה היא היתה מתפלצת. להתפרנס בכבוד מהמקצוע שלך זה חלק מהעניין לא ?

aharonti

New member
צר לי עליך צימט ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

צר לי שעוד ישנם אנשים כמוך, קטנוניים וריקים מתוכן ,שהקנאה אוכלת אותם, שלעולם לא יתנו דבר בלי לבקש תמורה,שעזרה הדדית זה משהו שהם קראו עליו איפשהו אך לא השכילו להפנים אותו, שיורים לכל הכיוונים בביטויים כמו -זבי חוטם,ופארש מבלי להביט על עצמם בראי. מאחל לך שיום מין הימים תזכה לקבל עבודה ב200$ כי לא נראה לי שאתה מתפרנס ממשהו. צר לי... אהרון

צימט

New member
קנאה ?

במי עלי להתקנא ? באנשים שעובדים בחינם ? שלא כמוך, הכפשות אישיות הן מחוץ לתחום עבורי ורק אומר שאני מתפרנס בכבוד רב ממה שאני עושה, ולא מנצל אף אחד בדרך בעבודות חינם ומתרץ את זה כעזרה הדדית. הלוואי שתרוויח בים מן הימים את הכסף והזמן שאני תורם לקהילה ולחברה, מאחל לך מכל הלב

aharonti

New member
כן ,קנאה ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

חוץ מזה אם הכפשות אישיות הן מחוץ לתחום עבורך ,מדוע השתמשת במילים כמו "פארש" ו"זבי חוטם",כנראה שגם הזכרון שלך הוא לא משהו...בדיוק כמוך.

צימט

New member
משמיט את המילים הללו

ידידי היקר, אני משמיט את המילים הללו שנכתבו תוך כדי. נקודת המבט שלי היא שלא צריכים לעבוד חינם, זה הכל, שום דבר אישי נגדך. אין כאן קנאה, שינאה או כל דבר אחר אחרי הכל כולנו בני אותה משפחה. אינני יודע במה אתה עוסק, אך האם אתה עובד בהתנדבות ?

אני מקווה שאתה לא מתכוון אלי../images/Emo8.gif

למרות שהתרעמת... כי אני מאז הפכתי להיות חברה לכל דבר בפורום. אני משוכנעת שאני יכולה לתרום לך בתחומי השיווק והפרסום לא פחות ממה שאתה יכול לתרום לי!

אני אומר- כל אחד שיעשה מה בא לו

באופן אישי ועקרוני, אני מסכים עם צימט ו-ron ad וגם אני לא שש לתת שמות בחינם. כמו שנכתב כאן ובצדק, זו הרבה פעמים הפרנסה שלנו ואין שום סיבה שמישהו יחסוך לעצמו הוצאות על חשבוננו וינצל את טוב ליבנו. עם זאת, אני לא מתנגד לעניין באופן עקרוני פומבי. כלומר, לא אכפת לי שיהיו דברים כאלה בפורום ומי שבא לו שיעזור ומי שלא לא. אני לא חושב שצריך להגזים, עזרה כזו בפורומים לא מאיימת על פרנסת הפרילנסרים בארץ ואם קופירייטר נחמד במיוחד, או סטודנט לקופירייטינג או סתם אנשים רוצים להשחיז את לשונם עבור משימה אמיתית, שיהיה בכיף. באמת. לצורך העניין, אני עושה הבדלה חשובה בין גורמים עסקיים שמבקשים עזרה בשמות וכו' ונהנים בסופו של דבר מרווח כספי שלא מגיע לקופירייטר רחב הלב לבין סטודנטים שמבקשים עזרה בלימודיהם (ע"ע אשכנזי). הבדלה נוספת אני עושה בין חברים קבועים בפורום המבקשים עזרה וזו יכולה להיות אפילו עזרה בבריף עליו הם תקועים, לבין אנשים שנכנסים לפורום בשם משתמש זמני וכל בקשתם היא עזרה מקצועית החוסכת להם פנייה לאיש מקצוע. לשם הדוגמה, שחר של טללים התחילה את פעילותה בפורום בבקשת עזרה למציאת שם לעסק שלה. אני מודה שבתחילה הסתייגתי מזה, אך היא הפכה לחברה כותבת, דעתנית ומשתתפת פעילה ולכן לדעתי, בקשת העזרה שלה הפכה לאחד השרשורים הארוכים והמעניינים שהיו בפורום. לסיום, אני מזכיר שוב שאלו דעותיי האישיות וכל אחד שיחשוב עם עצמו ויעשה מה שהוא רואה לנכון. אני בכל אופן לא רואה פסול בהופעת הודעות כאלו בפורום, כל עוד ההודעות עצמן לא משמשות כפרסומת סמויה לבית העסק.

צימט

New member
אין כאן שום כוונה להכפיש או להילחם

אני אשיב לכולכם יחד עזרה הדדית כאן בפורום ובייחוד לתלמידים - בגדול, בענק ובכל שעה, אני אישית מרצה במספר מכללות ואני עוזר לסטודנטים גם באמצע יום עבודה. לגבי זבי חוטם - סטודנטים צעירים נורא ממהרים להתבטא אני משמיט את זבי החוטם ומשתמש במילה צעירים, החשק שלהם להתבטא גורם להם לעבוד חינם וחבל במיוחד אחיר שקורס קופי או אוניברסיטה עולים הון וזה בדיוק הזמן להחזיר השקעה. גם אם יקחו כמה מאות שקלים כשכר טירחה בהתחלה, העיקר לא בחינם. אין לי כל עניין ליצור "מלחמות" ידיד המחפש שם לעסק שלו, נקודת המבט שלי בחיים שאין עבודות בחינם, ניצול קיים במדינות כמו הודו וסין עדיין לא כאן , אם תמצא מישהו שיסייע לך בכיף. איפה כן עובדים בחינם - עזרה אמיתית לקהילה, תרומת עבודות וזמן איכות לנוער במצוקה בסדנה עם קריצה לעולם הפרסום, סיוע לסטודנטים בשעות הפנאי, ועוד. מי שרגיל לעבוד חינם אחר כך מגיע למשרד פרסום לראיון עבודה וזה גם הרושם שהוא יוצר על עצמו. אכן מר פחמן היקר, אנחנו עדיין מדינה דמוקרטית ולכל אחד זכות לעשות ולהביע דעתו, המרחק בין זה לבין מקלחת צוננים מאותו אדם נכבד מיותר לדעתי ולטעמי, זהו פורום מקצועי והערתי הערה מקצועית למקצוענים שכאן ולצעירים שצריכים ללמוד לדאוג לעצמם כלכלית.

אני לרגע לא באתי אליך בטענות

ולגבי סגנונות שונים של אנשים שונים בפורום, אין מה לעשות. כאן זה לא כנס הרצליה וכל עוד מדובר בעקיצות סבירות, אני נותן לאנשים להתמודד עם זה לבד. אני באופן אישי כשמנסים להתקיף אותי ולא בא לי להיגרר לזה, פשוט לא עונה ונותן להודעה להישטף במורד הפורום.

צימט

New member
אני איתך !

מסכים עם כל מילה, נקודת המוצא היא שאין מתקיף ומותקף אלא שואל ועונה. האיש שהתריס כלפי לקח את העניין מאוד אישית וזאת חלילה וחס לא היתה הכוונה. אגב כנס הרצליה זה הדוגמא הכי רעה לשיח ציבורי, כל אחד מגיע להראות כמה הוא חכם אך מראה עד כמה הוא מנותק, למעט ראש השב"כ שאמר דברים נכונים וחכמים.

צימט

New member
לא חינם - סחר חליפין !

אתה יודע מה אני מוכן לעזור אישית לכל מי שנכנס לפורום ומבקש עזרה שלא תמורת כסף אלא מול הטבה לכל חברי הפורום ! אפשר להרים קמפיינים יחדיו ! מגיע בעל מסעדה חדשה רוצה קמפיין ? אין בעייה ארוחה מלאה לכל חברי הפורום. וכן הלאה וכן הלאה.......

aharonti

New member
התנצלותך תספק אותי ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

האיש שהתריס כלפיך לקח את הענין מאד אישית מסיבה פשוטה, תחת הכותרת "קופירייטרים של נייר" כתבת :"סלוגנים וקונספטים חינם לכל פארש שמעלה פה בקשות". איך עלי לקבל זאת - כמחמאה? במקום להמשיך ולכתוב כמה אתה תורם לסביבתך , פשוט תתנצל ותמשיך הלאה. בקשר לסחר חליפין- אני מרים את הכפפה , מי שיציע שם שיבחר,יקבל 20% הנחה על כל קניה שאי פעם יעשה אצלי (פרטי חשופים בכרטיסי האישי).

צימט

New member
מתנצל X2

קודם כל מתנצל, שום שום שום דבר כאן לא אישי. כפי שכבר צויין יש כאן המון חברה צעירים שנכנסים לענף וצריך להדריך אותם גם בעניין הזה הרי אני לא פוגש נגר ברחוב ואומר אחי תעשה טובה זרוק לי כיסא או פוגש רופא שיניים ואומר לו אחי זרוק לי טיפול שורש. זאת היתה הכוונה מהתחלה ולא כלפיך אישית או ישירות.סלוגנים וקונספטים הם פרי יצירותינו וזה לחם פרנסתנו, מי שנותן חינם יורה לעצמו ברגל. יצאת תותח עם ה20% הנחה סימן שגם אנחנו מסכימים על דברים מסויימים אחרי הכל :) ככה בני אותה ארץ צריכים לנהוג אחרי הכל אם נאכל אחד את השני מה נשאר לנו ? ועוד טיפ מאוד חשוב לדרך - תתחיל קודם מחשיבה על החנות בדימיון, איך היא נראית, מי משוטט בה, מה המחזור היומי שאתה מצפה, תעצום עיניים ותדמיין משם יצמח לך הכל ואולי אפילו לבד - שמות,צבעוניות, לוגו וכדומה. לגבי מיקום - כל מקום שלא ישבו לך מתחרים כבדים על הצוואר דוגמת מחסני אופנה, פוקס וכדומה, כעסק חדש כמעט ובלתי אפשרי להתחרות מולם ישירות שיהיה שבוע טוב

למעלה