קופות חולים

קופות חולים

איזה קופה מבין כולם היא הכי טובה בשבילנו שנותנת את התרופיות בחינם ,פיזיו ,מכשיר אנלציה וכו..וכמובן בלי הרבה ביוקרטיה

jasmine38

New member
טרם המציאו אותה../images/Emo8.gif

אולי אפשר להכין טבלה של הסעיפים החשובים, ולציין מה קורה בכל קופה בכל סעיף. ואז כל אחד יבחר לפי החבילה שהכי טובה לו. (מתוך הנחה בסיסית, שלמרות המכנה המשותף של ה-CF, כל אחד רואה חשיבות אחרת בסעיף זה או אחר).

jasmine38

New member
קופ"ח ובריאות ממלכתית

קופ"ח מקבלת תוספת כלשהיא בעבור טיפול בחולים כרוניים ואו קשים. השאלה היא, האם הקופה מרוויחה יותר על חולי CF שבין מטופליה, או מפסידה עליהם. (ברור לי שבהנהלת הקופות דנים בסוגיות הללו). אני מציג את השאלה, כי אם יתברר לקופה שעדיף לה לטפל החולי CF, וזה ריווחי יותר, הרי שתשמח ותעודד הצטרפות אליה, ותעשה את המיטב לשמור עליהם כמטופליה. ואם מפסידים על חולים אילו, הרי שיגרמו לצמצום השירותים (במסגרת החוק), ולא יזילו דמעה , אם נעבור לקופה אחרת. אני מציג את השאלה הרטורית הזו, כי אני לא בטוח שיש מצב שיש קופה שהיא הכי טובה לחולי CF. אני מניח שלכל קופה יש יתרונות ואו חסרונות שמאזנים את התמונה בגדול, ולכן מוטב שכל אחד יחליט מה הכי חשוב לו, ויבחר את הקופה עם תמהיל השירותים הכי מתאים לנסיבות האישיות. מה דעתכם?

מלוחית

New member
מי שחושב על כללית - שיוותר ומהר../images/Emo4.gif

בכללית הברוקרטיה לא נגמרת, ובכל פעם יש להם שטות אחרת שאליה הם נטפלים. מנסיון, כל סניף עובד בפני עצמו, ולכן ההחלטות שמתקבלות עושות לעיתים עוול על החולה. אין לי כוח אליהם יותר !!!!!

ראשגדול

New member
אני דווקה מאוד מאוד מרוצה ממנה

לא יודע .. אולי זה באמת תלוי בסניף אבל אצלי בקופה אני מקבל את מה שאני רוצה בלי שום בעיות (חוצמזה שהרוקחת מטומטמת אבל זה משהו אחר ) אני מקבל הרבה תרופות בהנחות ואת הקראון אפילו בחינם (נכון שזה עולה 100 דולר ???? ) פיזיו לא מקבלים משהו אבל אני חושב שזה ככה אצל כולם ...

עוגיונת

New member
קופת חולים זה לא שוק

לכל אחד אותן זכויות. הרבה פעמים האנשים שנותנים לנו שירות לא מודעים לזכויות שלנו. החוכמה היא להיות בעצמנו מודעים לזכויותנו (או לדאוג להורים שיעשו את זה בשבילנו....). למשל כתוב בדיוק במחשב של הבית המרקחת כמה אמורים לשלם על כל תרופה. וכדאי שנזכור על איזה תרופות משלמים וכמה בכדי שלא תהינה טעויות. גפ פיזיו יש הנחייה מדוייקת כמה מקבלים. זה לא מפעל הפייס....

jasmine38

New member
שוק

תייר אנגלי שטייל באמזונס , הגיע לשבט קניבלים, ראה שהם סועדים, וחטף שוק
עכשיו ברצינות...... אפשר לשחק עם המילה הזו ולכבס אותה לפי הצרכים. ** "שוק" אינה מילת גנאי, אפשר גם להתמקח. נכון שעקרונית יש הנחיות ועקרונות שלא משאירים לפקידי הסניף הרבה אפשריות לגמישות, אך היכן שאפשר, יש פקידים שעושים את המייטב, למצות את מירב הזכויות, ואף מגדילים ראש בדרכים יצירתיות, לחסוך לנו כסף ובעיקר לחסוך לנו בירוקרטיה. בסופו של דבר, סל הבריאות הוא שוק. אמנם זהו גם שוק פוליטי, אך בסופו של דבר הוא שוק (לטוב ולרע)

vikvik

New member
שלחתי זר לקופת חולים שלי בראש השנה

קופת חולים מכבי אני פשוט כל כך מרוצה מהם. ואני מסכימה עם עוגיונת , לכולם אותם הזכויות , רק צריכים להיות מודעים אליהם. ונכון מהתחלה זה קצת ריצות , אבל אח"כ החיים הרבה יותר קלים. קופת החולים שלי , הסניף שלי תמיד הלכו לקראתי , הם סירבו לי בכל הזמן הזה רק בדבר אחד , לעשות בדיקת צפיפות עצם בבית חולים חוץ במקום במכונים שלהם. וזה לא כזה עקרוניץ בכל מקרה , אני מתה עליהם. על כל הפקידות , אני מתקשרת איתן דרך הטלפון ופקס בלבד כי אני כבר גרה בעיר אחרת ועדיין לא עוברת מהסניף. את פירוט הפיזיו אני שולחת לה בפקס. באותו יום שאני צריכה טופס 17 הם שולחים לי בפקס ישירות למרפאה. בית מרקחת בסניף גם לא עושים בעיות בכלל. בכל מקרה , אני מודה וזה מאוד מקל עלי הקופת חולים שלי , הם יודעים את זה.

למעלה