קופות גמל

aikido

New member
קופות גמל

באיזה קופת גמל לשים את כספי כך שיוטב לי בעתיד בהנחה שאני בקבע בצבא וכעת אנחנו חופשיים לבחור. מהם השיקולים בבחירת בקופה?

ettt

New member
שיקולים בבחירת קופת"ג

קופת גמל כמו כל השקעה היא עניין של תשואה מול סיכון. רק שפה העניין הרבה יותר מסובך והרבה יותר משמעותי לך- זה הכסף שיהיה לך בגיל פרישה. בגדול צריך לבחון כמה דברים: 1. ניהול התשואה. הקופות מציגות נתוני עבר וזה (לעניות דעתי) לא אומר כלום כי מדיניות השקעה יכולה להשתנות. מה שיותר חשוב לבדוק זה התנהגות הקופה בזמני "משבר" בשוק. למשל חודש יוני השנה היה מדד מעולה לניהול התשואה. כמעט כל הקופות ירדו אבל יש קופות שהגיבו יותר טוב ומהר לשינויים והפסידו פחות למרות רכיב מניייתי לא קטן ויש קופות סולידיות שלא הגיבו מהר והפסידו מהר מאוד ולא מעט 2. סיכון. הרכב ההשקעה של הקופה את נכסיה. האם אתה מעוניין בהרכב השקעה שמתעסק בעיקר במט"ח או סולידי או מניות 3. אמינות. עד כמה אתה סומך על מנהל הקופה בניהול הקופה 4. דמי ניהול. הבדל בתשואה של 2% הוא משמעותי. אבל הבדל בדמי הניהול של 2% הוא אפילו עוד יותר משמעותי כי את דמי הניהול תשלם מהיתרה בין אם הקופה הרוויחה ובין אם היא הפסידה. מצד שני- לפעמים על ניהול טוב שווה לשלם יותר. בקיצור- זה לא עניין של "מה יותר כדאי" ואי אפשר לנבא (זה בערך כמו לשאול" באיזה מניה אני צריך לשים את הכסף כדי שאני אורוויח בעתיד"- בלתי אפשרי להגיד ואם היה אפשרי כנראה שהמניה הזו היתה נחטפת וכבר לא רווחית). צריך לשבת עם מישהו שמבין בנושא ולשקול את השיקולים העניניים שלך

liorba

New member
שאלה נוספת שקשורה

מה ההבדל בין להשקיע במשך שנים בקרן נאמנות סולידית לבין השקעה בקופת גמל?

ettt

New member
הטבות המס

ועצם זה שהמעביד מפקיד מכספו עבורך...

shay6748

New member
בעידן החדש

חשוב להסתכל כמה כסף הקופה מנהלת, כמה עמיתים יש לה וכמה זמן היא בשוק. צריך להסתכל על התשואות לאורך זמן ולאמוד את הסיכון שכרוך בעבודה איתן. תנסה את גמלנט של משרד האוצר

למעלה