קופות גמל

mmliat

New member
קופות גמל

איזה קופות גמל הן ל 6 שנים ? ואיזה קופ"ג ניתן לפרוע רק אחרי 15 שנה ? לפי מה שאני יודעת -קרן השתלמות ניתן לפדות אחרי 6 שנים וקופ"ג אחרות אחרי 15 שנה . הבעיה היא שעל קרן השתלמות לא ניתן לקבל זיכוי לפי 45א' אלא רק ניכוי לפי 47 . האם יש קופ"ג ל 6 שנים שניתן לקבל עליה גם זיכוי וגם ניכוי ?

לדעתי את טועה

תקראי את סעיף 47 שוב הוא מאפשר נכוי לקופת גמל לקצבה או תגמולים, כך שעל קרן השתלמות לא ניתן לקבל לפי סעיף זה. לעניין הפדיון לאחר X שנים לא נראה לי רלונטי לעניין זכוי ונכוי כיוון שלדוגמא קופת גמל שבבנק או בטוח מנהלים שמכילים מרכיבים פנסיוניים/חסכון/תגמולים ניתן למשוך את מרכיב החסכון בהם אף טרם 15 שנים בתנאים מסוימים ולקבל את הזכוי והנכוי המגיעים בשנה מסוימת כל עוד שולם סכום בשנה מסוימת בגין מרכיב החסכון.

mmliat

New member
ללוקה ולכל השאר

סעיף 47 מדבר על: "קופת גמל"- קרן או קופה לתגמולים,לקצבה ,לפיצויים , לחופשה , להשתלמות...... סעיף 45א' ממעיט קרן השתלמות , שאלתי- האם יש איזושהי קופ"ג שהיא לא קרן השתלמות ושהיא ל 6 שנים ולא ל 15 שנה ?

rich dad

New member
לשכירים אין ניכוי....

לשכיר שמעבידו מפקיד לו לקופת תגמולים אין ניכוי לפי ס' 47 אלא רק זיכוי לפי ס' 45 על חלק העובד בהפקדה ("עמית שכיר"). לגבי קרן השתלמות לשכיר - אין זיכוי ואין ניכוי לא על חלק העובד ולא על חלק המעביד (למעביד מותרת הוצאה אולם זה חורג ממסגרת הדיון כאן). שכיר הפותח קופת תגמולים ומפקיד באופן עצמאי - זכאי לניכוי בגובה 5% מהכנסתו ממשכורת עד התקרה ("עמית עצמאי"). לגבי קרן השתלמות, ניתן ניכוי בלבד לעצמאי ולא לשכיר בגובה של 4.5 ש"ח ניכוי לכל 7 ש"ח של הפקדה וזאת עד לתקרה של 4.5% מהכנסתו החייבת או 215,000 ש"ח כנמוך מביניהם. מקווה שעזרתי, שי

mmliat

New member
ל rich dad

קודם כל תודה רבה ושנית : לאחר כמה שנים ניתן למשוך כסף מקופת תגמולים - פטור ממס ?

אמיר72

New member
רק תוספת קטנה

העירו כאן לפני לגבי הזיכוי והניכוי ולכן אין לי מה להוסיף בקטע זה. לגבי הזמן עד שהקופה נזילה: * קרן השתלמות נזילה אחרי 6 שנים, ולצרכי לימודים אחרי 3 שנים. * קופות לתגמולים ניתן לפרוע אחרי 15 שנה, אולם שלא כבעבר הקופה תחוייב במסי רווח הון על הפקדות שנעשו לאחר המועד הקובע ברפורמה במס. הפטור ממס יהא רק בהוצאת הכסף בגיל פרישה.

mmliat

New member
המשך ל rich dad

המסקנה היא שלשכיר אין טעם להפקיד לקרן השתלמות כדי לקבל מס , אלא רק לקופות גמל שניתן לפרוע אותן לאחר 15 שנה ? האם הבנתי נכון ?

סעיף 47 רק בהגדרה מתייחס להשתלמות

אך בתת סעיף בהתייחסו לנכוי לשכיר/עצמאי לא רלונטי כפי שציינתי. תקראי את תת הסעיף מתיחס רק לתגמולים וקצבה ולא להשתלמות. רק עצמאי יכול לקבל הטבת מס כפי שציינו לך בתגובה לעייל.

rich dad

New member
אם את שואלת אותי אז.....

בהחלט כדאי שהמעביד יפקיד לך לקרן השתלמות כי זו הכנסה יפה ופטורה ממס וכמו כן עיקר ההפקדה היא של המעביד ולא של העובד אז הכדאיות כפולה. מה עוד שכפי שאמיר ציין צריך לחכות בין 3 ל-6 שנים בלבד לכסף. לגבי קופ"ג - כמובן שתמיד כדאי שגם זה המעביד יפקיד אולם אם לא עושה כן אז בהחלט כדאי לעובד בעל שכר גבוה להיות "עמית עצמאי" בקופ"ג. לכולם - ממליץ לעקוב אחרי חידושי חקיקה אפשריים בתחום בקרוב מאוד. בעיקר בתחום הטבות המס לחסכון פנסיוני. שמח לעזור, שי

למעלה