קוסקוס - אנא עזרתכם.

קוסקוס - אנא עזרתכם.

בוקר של אור לכולנו מעין שלי בת חמש וחצי והיא חולה על קוסקוס. אז קניתי קוסקוס מוכן של אוסם והיום אני אכין זאת לצהריים. אבל צריך גם מרק ואני לא יודעת איך להכין. יש לי בבית עוף וירוקת - תפוח אדמה, גזר, בצל, כרוב. אנא מתכון פשוט וקל למרק לקוסקוס ? תודה ושיהא קסם של יום לכולנו אסנת :)

clcl

New member
מרק קוסקוס של ד"ר שקשוקה

מרק קוסקוס מאת: דר' שקשוקה החומרים: חצי כף רסק עגבניות חצי כף פפריקה מתוקה רבע כוס שמן מלח פלפל שחור כף מרק עוף חצי כרוב 4 קישואים חצי כוס גרגרי חומוס 250 גרם דלעת 2 תפוחי אדמה 2 בצלים שלמים כרפס שמיר כוסברה אופן ההכנה: להכניס את השמן ואת כל התבלינים לסיר עמוק עם מעט מים ולאדות במשך 10 דקות. אחר כך להוסיף את כל הירקות ומים לפי הצורך. משאירים על להבה נמוכה ומבשלים בערך כשעה.

clcl

New member
קוסקוס של ד"ר שקשוקה

קוסקוס מאת: דר' שקשוקה החומרים: 1 ק"ג סולת 4 כוסות מים 1 כוס שמן מלח אופן ההכנה: שופכים את הסולת לתוך קערה. בהדרגה שופכים כוס מים וחצי מכמות השמן. מנפים את הקוסקוס בתוך הקערה ושופכים את הקוסקוס לתוך סיר אדים. משאירים על להבה נמוכה למשך שעה. שפוכים את הקוסקוס שוב לקערה ובהדרגה שופכים עוד 2 כוסות מים ואת יתרת השמן. פותחים את הקוסקוס ביד ואחר כך שפוכים אותו שוב לסיר האדים. לאחר שעה שופכים שוב לקערה ומוסיפים בהדרגה עוד כוס מים.

ברוכה הבאה לפורום../images/Emo24.gif- מרק ירקות

מרק ירקות לקוסקוס / 1מדינת ישראל 14/12/03 מקווה שכמויות הירקות לא גדולות מיידי -ניתן להכין חצי מכמות הירקות. החומרים למרק ירקות לקוסקוס דלעת (1/2 1 - 2 ק"ג) -מקולפת וחתוכה גדול מאוד 6-7 קישואים - מקולפים וחתוכים לעיגולים 1 כרובית קטנה - מקולפת לפרחים קטנים 1/2 כוס גרגרי חומוס (לא מבושל) 4 גזרים מגוררים - שלמים/טבעות תפו"א כמספר האנשים - לחתוך ל-4 כרוב לבן קטן - חתוך ל-4-6 1 בצל - חתוך לחצי 1 עגבניה - שלמה 4-5 עלים ראש סלרי 4-5 עלי כוסברה 1 כף אבקת מרק עוף (מלח מוסיפים אם צריך רק אחרי הוספת האבקת מרק) 1/2 כפית סחוג/טבסקו (לא חובה) 2 כפות חוויג´ למרק אופן ההכנה מביאים לרתיחה מוציאים קצף ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-1/2 -3/4 שעה עם 1/2 מכסה פתוח/או ללא מכסה (מרק ירקות מבשלים ללא מכסה בזמן קצר בכדי לא לאבד מטעם הירקות) ניתן להכין את המרק עם עוף, במקרה זה מתחילים עם העוף, מוציאים את הקצף ולאחר 15 דקות מוסיפים את הירקות וממשיכים רגיל.

תודה אבל חצי מהירקות הללו אין לי

יש לי רק - תפו"א, בצל, גזר, כרוב ושימורים למיניהם. זה גם אפשרי ?

ורד 34

New member
היי אוסנת ../images/Emo13.gif לטעמי האישי הכל אפשרי

אפשר להכין את המרק ממה שרוצים ובלי בעיות ולפי הטעם האישי שלך אני עושיתי מרק עוף פשוט והכנסתי כל מה שהיה בבית יש לי חברה שעובדת על זה שעות ויש אחרת שעושה כמוני מכינה לפי מה שיש בבית בתאבון

clcl

New member
בלי שום בעיה . . . את יכולה להכניס

איזה ירק שיש ברשותך כרגע . . . ולפעם הבאה תצטיידי. בהצלחה

אפונה וגזר זה בסדר, פטריות מיותר

הכי חשוב תוסיפי כמה עלי סלרי טרי ואם אין אז יבש.

big mama 2

New member
ברוכה באה לפורום...

מקווים שתישארי איתנו.... יום נפלא ונהדר גם לך...

למעלה