קוספליי ... פסול ?

rocket

New member
קוספליי ... פסול ?

אז ככה, דיון חדש.
נגיד ראיתם סדרה\קראתם מנגה\שיחקתם משחק ויש דמות שממש בא לכם עליה.
אבל מה, יש חלק מסוים בלבוש שלה שאין לך מושג איך להכין.

אז השאלה היא, האם תכינו את הקוספליי בכל מקרה? האם תוותרו על החלק שאתם לא מצליחים להכין? תחליפו אותו במשהו אחר?

והשאלה הגדולה היא - מה הוא אותו חלק שיגרום לכם לוותר על קוספליי? איפה ה"עקב אכילס" שלכם?

Serf SaN

New member
אני אנסה,

לפחות אנסה. קרו פעמים שניסיתי ומפאת מחסור בזמן החלטתי לוותר על זה. אבל אני תמיד מנסה, גם אם אני לא בטוח איך זה ייצא לי..

והעקב אכילס היחיד שלי שיכול לגרום לי לוותר על הקוספליי, זה מחסור באהבה לדמות.
הרבה פעמים אני מתלהב מדמות ממש מגניבה וההכנה של הקוספליי שלה, ושוכח לגמרי שהדמות הזאת לא הכי אהודה אצלי. ואז אחרי כמה זמן אני מגלה את זה ומחליט לוותר על הקוספליי.

saarshemer

New member
אני חושב ש....

לחלוטין פאות שנוגדות את כוח המשיכה
וזמן ...
אלו הן עקב האכילס שלי
עם כל השאר אני חושב שאסתדר

אני לא אבחר דמות שמצריכה עבודה של חצי שנה גם עם כל האהבה שלי לדמות גם אם כל האלמנטים של הקוספליי נמצאים בטווח המומחיות שלי...

innocence

New member
תלוי במצב הרוח שלי...

ותלוי מה החלק
אם זה משהו שאני לא יודעת להכין, אבל בתחום שבו אני חושבת שיש סיכוי שאני אוכל לאלתר או לנסות - אולי אני לא אוותר, לעומת זאת, אם זה למשל פרופס אימתני או משהו כזה, קרוב לוודאי שאני אוותר.

SunsRequiem

New member
בדרך כלל, אנסה בכל מקרה.

או אשים את זה בצד מתוך כוונה לעשות את זה בשלב מאוחר יותר, כשיהיה לי יותר ניסיון.

Mana Sama

New member
כבר יצא לי לוותר על דברים..

בתכלס רציתי לעשות את טירה מסול קאליבר 5 לכנס האחרון,אבל היו שם יותר מידי דברים שאמרתי לעצמי שאני לא יכולה להכין אז ויתרתי.

בעיקרון אני אוותר על קוספליי אם אחוז נכבד מהדברים מורכב מידי ואני יודעת שאין לי את הידע או לחלופין-את הכלים/חומרים כדי להכין אותו.
מדובר ברוב המוחלט בפרופסים ונספחים,ולא מבחינת קושי תפירה.

ומי שהולך לזרוק הערה של "אבל יש לך סער!"
אז לא.
סער אמנם עוזר לי בטוב ליבו בקטע הזה (בחלק מהמקרים גם בגלל לחץ זמן בדברים שאני כן הייתי מסוגלת בעצמי) אבל אני ממש לא הולכת להגיד לו "בוא תבנה לי שיריון שלם כי אני רוצה לעשות לזה קוספליי",חס וחלילה

Stuchi

New member
אני כמו סער אנסה לעשות מה שאני יכולה

יכאב לי לוותר על חלק כזה, בעיקר אם הוא חשוב לדמות, אבל זה לא ייגרום לי לוותר עליה (אם במקרה כן ייצא ואני לא אצליח להכין את זה)
העקב אכילס שלי זה דמויות חשופות יותר מדי או כאלה שלא מתאימות לי פיזית (אהמ חזה קטן)
אני אשאיר לאחרים לעשות דמויות כאלה XD (למרות שאני לרוב לא מתחברת אליהן)

WayToDawn

New member
אני אף פעם לא אפסול משהו לגמריי

על קושי. כלומר, עשיתי שריון מד"בי שהיה הרבה מעל היכולת שלי.
נכון, שלא הכי אהבתי תתוצאה ואם הייתי עושה אותו בשלב מאוחר יותר [ואפילו היום] היה יוצא טוב יותר. אבל למדתי מזה המון על דרכי עבודה והכל. נכנסתי לתחום שהיה לי בו אפס ניסיון לפני ועכשיו יש לי הרבה יותר ניסיון.
כן, עדיין מפחיד לי לגשת לשריון- אבל כשאחליט לעשות את זה עכשיו אני יודעת למה אני באה.
גם אם יש משהו שאתה לא יודע, יש מדריכים יש ניסוי ותהיה ותמיד יש איך להשתפר. אם זה משהו שממש נראה לי מטורף אני לא אוותר עליו לגמריי- אלא אולי רק אדחה אותו לזמן שבו יהיה לי יותר ניסיון.
אני חושבת שכל הקטע של קוספליי הוא ללמוד לעשות דברים שלא ידעת לפני. כלומר פאק, בלי קוספליי לא הייתי יודעת לעצב שריונות, להכין חרבות או רובים ואפילו הכי בסיסי בקטע של לספר פאות ולתפור. כל הקטע הוא, מבחינתי, לקחת את הדבר הזה שאין לך מושג איך עושים וללמוד איך להשיג אותו. ללמוד משהו חדש.

WayToDawn

New member
אה כן

עקב אכילס שיגרום לי לוותר על קוספליי...

לא יודעת זה נורא משתנה מדמות לדמות. בחלק זה הקטע של לדחות הלאה, חלק זה דמויות שממש לא דומות לי [נגיד...מולאן. שהיא מהממת אבל מה לעשות- אסייאתית. או גברים שהם גבריים מידי או חשופי חזה או מה לא].
אבל באמת שזה משתנה...
נגיד יש כל מיני קוספלייז שחשוב לי לעשות אותם בזוג, כי הקשר בין הדמויות חשוב לי. ואז זה שאין לי בן זוג שמספיק יושב בראש שלי מושלם לדמות, יגרום לי טיפה לוותר על לעשות אותה. אבל זה קורה בדיי מעט דברים שאני אובר פרפקציוניסטית עליהם, בתכלס.

CoralP

New member
אני לא אוותר לך על מולאן.

ואמשיך להציק לך תמיד
DDDD:

למעלה