קוסמים ומוגלגים

קוסמים ומוגלגים

כמה דברים שתמיד הטרידו אותי. דבר ראשון - למה באמת קוסמים מתחבאים מהמוגלגים? ההסבר היחיד שרולינג נתנה זה ההסבר הצולע מאוד של האגריד שאז כולם יחפשו פתרונות קסם לבעיות שלהם. נו באמת, קוסמים לא יכולים להתמודד עם זה שמוגלגים ילחצו עליהם לפתור להם בעיות? זה כמו שכל החשמלאים יתחבאו מהאנושות בגלל שאחרת כולם יחפשו פתרונות חשמליים לבעיות שלהם, זה פשוט מופרך לחלוטין. ומילא נניח שהם עד כדי כך יסבלו מזה שמוגלגים יבקשו מהם לעזור להם עם קסמים, בשביל להמנע מזה הם משקיעים מאמצים אדירים - מגינים על כל מיני איזורים עם קסמים מתוחכמים, מאלצים יצורים לגור במקומות מוגבלים, מעסיקים צוותים שלמים להשכחה והמצאת תירוצים ודברים כאלה, משקיעים בזה ללא ספק המון המון כסף.... כל זה בשביל לא לפתור למוגלגים בעיות? קצת מגוחך לא? דבר שני - אחרי שהקוסמים כבר מתחבאים מהמוגלגים מסיבות מפוקפקות, הם גם מסרבים להיות בשום קשר עם התרבות או הטכנולוגיה שלהם. בזמן שכל ילד מוגל כותב בעט, הקוסמים טובלים נוצה בדיו אחרי כל כמה מילים. בזמן שכל מוגל בעולם יכול בשניות לשלוח מכתב בשניות לחבר שלו בקצה השני של העולם, הקוסמים מעבידים ינשופים מסכנים שבועות שלמים בשביל לשלוח מכתב לארץ אחרת. יש עוד אלף דוגמאות כאלה וקשה לא לחשוב למה הקוסמים נתקעו עם טכנולוגיה של לפני אלף שנה בערך, או למה הם לא פשוט העיפו מבט בזאת של המוגלגים ולמדו.. ויותר גרוע - התרבות של הקוסמים, אם היא בכלל קיימת, היא עלובה מאוד. האמנות היחידה שמוזכרת באופן קבוע בהארי פוטר היא ציור, וגם אז מעולם לא מוזכר שמישהו באמת נהנה מציור טוב - לכל הציורים יש שימוש או שפשוט לא מתייחסים אליהם בתור משהו שאפשר להינות ממנו. מוסיקה מוזכרתמעט מאוד פעמים אבל שיהיה. ספרות וקולנוע לא מוזכרים בכלל (יש לקוסמים בכלל ספרי קריאה?) ולא נראה שהם קיימים. גם אם נתעלם מזה שכנראה אף קוסם לא רוצה לעשות אמנות, מה הבעיה לקחת מהמוגלגים? צריך להיות מוגל בשביל להינות ממוצארט? מבאך? מהקינקס?! בשביל להינות ממלכוד-22? ההודעה הזאת נהיית מייגעת אז אני לא אדבר על זה שלקוסמים אין מדע (הם יודעים להמציא קסמים ולהתמש בהם אבל הם לא חשבו לחקר איך הם פועלים או מה יוצר אותם), לא של קסמים ולא של חוקי הטבע הרגילים. אין להם מתימטיקה, לשון, ובעצם שום השכלה שהיא מעבר לאיך לעשות קסמים. וכל מה שהם צריכים זה ללמוד מהמוגלגים, שלמרות שהדבר היחיד שמבדיל אותם הוא שהם לא יודעים לעשות קסמים, איכשהו הם פיתחו תרבות, חינוך ושלטון הרבה הרבה יותר מפותחים משל הקוסמים

rds15

New member
תגובה.

יחס קוסמים ומוגלגים - הסיבה היא לא רק "כי מוגלגים יחפשו פתרונות קסם לבעיות שלהם". אני לא אומר שזאת לא אחת הסיבות, והיא מאוד הגיונית דרך אגב, היא פשוט לא הסיבה העיקרית. הסיבה העיקרית היא שאנשים מפחדים מהשונה מהם. פשוט מאוד. אפשר לראות את זה ברדיפות של קוסמים ומכשפות בימי הביניים, ואפשר לראות את זה אצל הדארסלים. הדארסלים לא רק סולדים מכל מה שקשור לקסמים[ואני מניח שהם לא המוגלגים היחידים שמרגישים ככה], הם גם מפחדים מהארי[לפני שהם גילו שהוא לא יכול לעשות קסמים מחוץ להוגוורטס], הם מפחדים מסיריוס שהם שומעים עליו, הם מפחדים מארתור כשהוא בא לקחת את הארי לאליפות העולם בקווידיץ', והם מפחדים מדמבלדור בספר השישי. עכשיו, הדארסלים הם אומנם לא דוגמה מייצגת לכל המוגלגים[אפשר לקחת כקונטרה להם את ההורים של הרמיוני, שבאו איתה לסימטת דיאגון בספר השני], אבל הם בהחלט מייצגים דעה מסויימת של מוגלגים בנוגע לקוסמים. מהסיבה הזאת, מוגלגים מעדיפים להסתיר את עצמם, ולחשוף את עצמם בפני מוגלגים רק במקרים מיוחדים[ראש הממשלה המוגלגי, הורים מוגלגים לתלמידים]. אחרת ירדפו אותם כמו שעשו בימי הביניים. תרבות בעולם הקוסמים - אני דווקא אתחיל מהסוף כאן. איך אתה יודע שאין חקר של קסמים או שלא לומדים מי יצר אותם? יש תאוריה שכישופמטיקה זה חקר כשפים. הספר הוא מנקודת מבטו של הארי, והארי לא בחר ללמוד כישופמטיקה. אם הספר היה מנקודת מבטה של הרמיוני, סביר להניח שהיינו שומעים קצת על איך נוצרים קסמים. בקשר לתרבות - אותו דבר. הספר הוא מנקודת מבט של הארי, תלמיד בבית ספר, ש90% מהזמן שלו הולך על לימודים, זמן עם החברים שלו וקווידיץ'[ה10% הנוספים זה הזמן שהוא מעביר כבלש מתחיל]. אז לנער בגיל הטיפש-עשרה לא אכפת מהציורים שתלויים בהוגוורטס, ולא מעניין אותו לבדוק אם יש בספרייה בהוגוורטס ספרים שהם לאו דווקא ספרי לימוד. זה אומר שבכל העולם אין ספרים? אז ב"כרך ודף בע"מ" יש רק ספרי לימוד? לא! זה רק אומר שהארי לא מתעניין בזה. ולהיפך, יש ספרים בעולם הקוסמים - הספרים של לוקהרט הם 100% ספרות, הם לא ספרי לימוד. ויש לקוסמים רדיו, יש להם אירועי ספורט, אז אי אפשר להגיד שהתרבות שלהם לא קיימת. ושוב, אם הספר היה מסופר מנקודת מבט אחרת, של מולי וויזלי למשל, בטח היינו שומעים על תרבות בעולם הקוסמים.

The Knight Girl

New member
בקשר לתכנולוגיה-

עם רב מה שאמרת בנושא הזה אנימ מסכימה אבל זה קצת כמו האומנת....יש להם קצת תכנולוגיה...

בגדול אתה דיי צודק,

ממ, בקשר לטנולוגיה- כן. הם מתעקשים להשאר בימי הביניים ואז לצחוק על המוגלגים שהם משונים. שיבושם להם. מדע- תמיד ראיתי את שינוי צורה בתור פיזיקה (כי בשיעור הראשון כתוב שמקגונגל כתבה נוסחאות על הלוח), שיקויים בתור כימיה, תורת הצמחים בתור בוטניקה-בילוגיה. ולגבי חוקי הטבע- הקסמים דיי נוגדים אותם, חוק שימור האנרגיה וכאלה. מוזיקה- יש את להקת "אחיות הגורל" ואת סטלינה וורבק או איך שקוראים לה- הזמרת האהובה על מולי. ובעיניין תרבות יש גם ספורט.

litalosh3

New member
בקשר ליצירת קסמים

כתוב בפירוש בספר השישי שהנסיך חצוי הדם AKA סנייפ המציא כישוף..אם אני לא טועה כתוב שם שהארי ראה שהוא כתב הרבה ומחק ורואים שהוא המציא את הקסם...וכמו כן יש גם את הסברה שכשפומטיקה זה המדע של הקסם.. וכמו שאמרו מעליי ספרות דווקא יש וגם יש מוזיקה ובטח עוד דברים. זה שלא נחפשנו אליהם בספרים לא אומר שאין אותם. בקשר לטכנולוגיה וזה שמסתירים את הקסמים ממוגלגים אני חושבת שאתה צודק.

Power of3

New member
אנשים -ה-ל-ו-...

זה רק "-ס-פ-ר-" אם ג´קר הייתה כותבת את כל הדברים האלה, אז הנכדים שלה לא היו מסיימים לכתוב את הספרים... אתם לא יכולים לצפות ממנה לכתוב "הארי הלך להתקלח" כל חצי דף או להסביר בפרטי פרטים למה עולם הקסמים צריך להתחבא מהעולם הרגיל... אם זה היה ככה אז לא היה לנו עלילה... בבקשה תגיבו מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים על זה...

כן, נכון

את/ה (?) דיי צודק/ת. אבל מה שנחמד בספרים של הארי פוטר, זה לא רק העלילה על מה שקורה להארי, אלא העניין שיש כאן סוג של עולם ומציאות אחרת. אז זה דווקא כן דיי מעניין אם יש חורים בבסיסו של העולם הזה. למרות שבאמת אין הרבה מקום לכל ההסברים בספרים.

מה ה מצב

New member
בקשר לחלק השני של ההודעה...

כל המ שקשור לטכנולוגיה. יש משפט שאומר שהצורך הוא אבי ההמצאה. הקוסמים לא זקוקוים לטכנולגיה כי הם יכולים לעשות הכל בעזרת קסם אז הם לא טרחו להמציא שום דבר. רואים את זה הרבה בזאנר הפנטזיה, בעיקר הנוסחתית שהכל שם קורה אומנם בעולם אחר אבל עולם שמאד דומה לימי הביניים. נראה לי זה היה בתשע הנשמות של כריסטופר צ'אנס (אבל אני אל בטוחה) שהוא אמר שם שבמאה ה14 העולם שלנו התפצל ל2-אחד שנשאר בו הקסם ואחד שהתפתחה בו הטכנולוגיה. אני לא אומרת שזה מה שקרה בהארי פוטר, אני רק נותנת עוד דוגמה לעיניין הזה של קסמים שלא משתמשים בטכנולגיה. (אם כי את קצת צודקת בעיניין הזה, אחרי הכל יש בהגוורטס גם הרבה ילדים שבאים מהעולם המוגלגי אז איך הם לא הביאו איתם עטים ודפים? אולי כמו שאנשים פוחדים מקוסמים גם קוסמים פוחדים קצת מאנשים אז הם חשדניים בנוגע לכל מה שבא מהם...)

sniper 7

New member
אתם יודעים מה עוד באמת מוזר?

האנשים האלה הם קוסמים. הם יודעים לעשות קסמים! זה כמו שהרמיוני כווצה את השיניים שלה בעזרת קסם - איך יכולים להיות מכוערים ומקומטים בעולם שכזה?? למה לא כלום מכשפים את עצמם כך שיראו יפים וצעירים? איך יכול להיות שיש בעולם הזה אנשים שמנים / עם אף ארוך / פרצוף עקום אם כל דבר כזה יכול להעלם ע"י קסמים פשוטים? הוויזלים מתלוננים על כך שהם עניים, שהבית שלהם קטן, למה שלא יכשפו את הבית כך שיהיה גדול יותר? למה שגב' וויזלי לא תכשף את עצמה כך שתיהיה רזה? למה שהארי לא יתקן לעצמו את הראייה וכך לא יזדקק למשקפיים? ועוד... ועוד... אני מאד אשמח אם מישהו יענה לי על זה. תודה.

כסף זה בעיה

גם כאן אנשים יכולים להדםפיס כסף אבל זה כנראה מנוגד לחוק.. בנוגע לבית, אם תקרא את התיאור שלו אתה יכול להבין שהם כן הרחיבו אותו בקסם..

מה ה מצב

New member
אני מניחה שיש קסמים שהם מסובכים.

ושימי לב- הרמיוני לא כישפה את השיניים שלה כדי שייתישרו. היא הלכה לרופא שייתקן לה מה ש(דארקו? לא זוכרת מי) עשה לה והיא אמרה לרופא והיא פשוט אמרה לו להפסיק כזה אחרי האורך המקורי שלהם. אז אולי אלו לא כשפים פשוטים כל כך אויל רק אנשים מומחים יכולים חעשות אותם. בקשר לבית -אם אני לא טועה שהארי רואה אותו פעם ראשונה מוזכר שהוא נראה כאילו קסם מחזיק אותו. אז אולי הוא היה בהתחלה אפילו הרבה יותר קטן ממה שהוא עכשיו. בטח יש מגבלה על נה שקוסם יכול לעשות עם כוחו. ועוד עיניין- כשפים בדרך כלל הם לא נצחיים, הם מתפוגגים אחרי כמה זמן. ובדיוק מה שכתבת ממחיש את העיניין למה הקוסמים לא רוצים קשר עם מוגלגים- אנחנו פשוט מניחים שאת הכל אפשר לפתור בעזרת קסם וזה פשוט לא נכון!!!

מה ה מצב

New member
זו עדיין אותו רעיון

שהרמיוני לא עשתה את זה לבד אלא מישהו שיודע עשה את זה (אני מניחה שמאדאם פומפרי למדה משהו כדי להיות רופאה) אבל תודה על התיקון.

deadkennedys

New member
בקשר לטכנולוגיה

אני חושב שראיתי אוטובוס בסרט השלישי שלקח אותם להוגסמיד

deadkennedys

New member
אולי האומנות כן כימת בעולם של...

הארי פוטר אבל רולינג פשוט לא מזכירה את זה כי זה לא כלכך חשוב בעיכרון לספר קראים"הארי פוטר" ולא "עולם הקסמים"

2 Mיכל

New member
זה שונה ממתמטיקה.

קראתי איפשהו שכשפומטיקה זה יותר בסגנון של נומרולוגיה.

למעלה