קוסמים בישראל

Snake Bandage

New member
קוסמים בישראל

רציתי לדון בסוגייה הזו כבר הרבה זמן, והחלטתי שזה המקום הטוב ביותר לדון בה. כי, נו, פורום ישראלי והכל. כיצד נראים חייהם של הקוסמים בישראל, לפי דעתכם? איפה הם חיים? איפה הם לומדים? איך נראית הממשלה שלהם? איך מתייחסת אליהם הממשלה שלנו? עד כמה האוכלוסיה הקסומה תהיה מעורבת באוכלוסיה המוגלגית? והאם תהיה אפלייה על רקע טוהר הדם או שהעובדה שכולם באו ממקומות שונים תאפיל על זה? אני למשל חשבתי שאוכלוסיית הקוסמים הישראלית תהיה די מעורבת באוכלוסיה של המוגלגים מבחינת לבוש, בידור וכו'. אבל בכל זאת, לדעתי רוב הקוסמים הישראליים מרוכזים במקום אחד; קיבוץ של קוסמים. קצת כמו הוגסמיד, רק-- נו, קיבוץ. באותו מקום יהיה בית הספר הישראלי לקוסמים, שיתנהל במתכונת של פנימיה/כפר נוער. אולי המשרדים של ממשלת הקוסמים ממוקמים בעזריאלי, מתחת לחניון. אלה רק הצעות שלי, כמובן. מה אתם חושבים?

חשבתי על זה

ולפי ההלכה אסור לעשות קסמים (הרגשה דוסית פתאומית, תאלצו לסלוח לי) אז מה? איך קוסמים דתיים?

Snake Bandage

New member
זו באמת שאלה מעניינת

חשבתי על זה דווקא. כנראה זה יהיה כמו חוזרים בשאלה, שהמשפחה מנדה אותם.

../images/Emo4.gif

סליחה שזה ממש לא קשור, אני חייבת להגיב על גילוי כזה של בורות. "כנראה זה יהיה כמו חוזרים בשאלה, שהמשפחה מנדה אותם." ממתי משפחות דתיות מנדות אנשים על חזרה בשאלה? מקסימום במגזר החרדי, וגם שם זה לא בהכרח נכון (פשוט שם אני לא יודעת מה קורה...). במגזר הדתי-לאומי זה בכלל לא נכון (לפחות לא במשפחות שאני מכירה). אולי ההורים לא מרוצים מהדרך שבחר הילד שלהם, אבל הם יתמכו בו בכל מקרה... יש לי כמה דודים שחזרו בשאלה ואני בקשר מעולה איתם
וגם יש לי חברות שהאחים/יות הגדולים שלהם חזרו בשאלה ויש להם משפחה תקינה ומאוחדת.. (לא שאני שמחה שאנשים חוזרים בשאלה אבל בטח שלא נכנס לזה) עכשיו לעניין קוסמים. במקרה הזה דווקא אולי כן תהיה אפשרות שינדו, כי יש בתורה כתוב "ומכשפה לא תחיון". אבל אם ינדו זה יהיה על השימוש בכוחות ולא על היכולת המולדת. כמובן שהמכשפה מהמציאות שמוזכרת בתורה היא לא המכשפה מהאגדות שיש לה שרביט. והכשפים שהיא עושה הם לא קסמים פשוטים של להזיז דברים, אלא דברים חמורים יותר... נדמה לי בכלל שזו תכונה נרכשת- השימוש בכשפים? בכל מקרה אני בורה מוחלטת בנושא הזה.

"מכשפה לא תחיון" זה לדברים כמו

סיאנסים וכאלה. נראה לי, זה מה שכתוב בשמואל. עזבו... תנ"ך 5 יח"ל

לידור17

New member
נכון...

להיות בעל אוב זה לעשות סייאנס שזה בעצם מענה את הנשמה וקורע אותה אבל זה לא בידיוק קסמים זה מעשה אסור שה' אסר לעשות אותו ובעניין של המכשפה יותר הגיוני ומכשפה לא תחיין ... יש הרבה אנשים שעושים קסמים בעולם כמו שיש את הצד של ה' שעושה ניסים ככה גם יש את הצד הפחות טוב ("הרע") שמזיק (למדנו הכול בתנ"ך) ה' חשב על כול דבר ודבר

מה 5 יח'?! ../images/Emo12.gif

אנחנו עושים את זה ביח' הבקיאות הראשונה בביה"ס דתי.

לא נכון

יש דתיים שדווקא כן מנדים את הילדים שלהם כי הם עושים דברים שאסור בתורה כמו להיות הומו למשל

זה נכון שיכולים לנדות

במקרים כאלה אני לא יודעת, בכל במקרה. למרות שזה הגיוני. וכמו שכתבתי, מכשפה נראה לי שינדו כי גם זה אסור מהתורה (כמו הומואים- עונש ממות) אבל על חזרה בשאלה לא שמעתי שמנדים. אולי זה קרה אבל זה בהחלט לא המגמה בציבור. "כנראה זה יהיה כמו חוזרים בשאלה, שהמשפחה מנדה אותם" זו הייתה הכללה לא נכונה. מצד שני, זה מה יש כשאנשים לומדים על דתיים מ"השיר שלנו"

IFoundACoolName

New member
זה מעצבן דעות קדומות.

לעזאזל, אנחנו חיים באלף השלישית, לא בתקופת האבן. תקדמו, אנשים.

מי הכליל?

לא אמרתי"דתיים מנדים את שילדים שלהם" אמרתי <<<<יש>>>> דתיים שמנדים את הילדים שלהם. בכוונה רציתי שיבינוי שאני אומרת שיש ולא כולם.

למעלה