קונצרטה

gigit236

New member
קונצרטה

שלום היאוש בפתח..זקוקה לעזרה הנוירולוגית לא זמינה, אולי אתם יותר זריזים.. בני בן ה-7: התחלתי עם ריטלין - הריבאונד היה קשה עברתי לריטלין LA - עדיין יש תופעת ריבאונד, אומנם יותר קצרה. אין קשב טוטאלי כמו שהיה עם הריטלין. המליצו לי על קונצרטה - מישהו מכיר מניסיון אישי? יש ריבאונד? האם נגרם נזק לבן שלי כתוצאה מכל השינויים האלו? האם אני נורמלית? כשאני רוכשת ריטלין אני קונה גם לוריוון..שפוי? אני קצת הולכת לאיבוד, שמישהו בבקשה יעלה אותי על הפסים תודה

zivadina

New member
טיפול תרופתי

משפחת הריטלינים מורכבת מ"ריטלין רגיל" שהוא החומר בצורתו המקורית אשר משפיע ל-4 שעות, וסוגים ארוכי טווח שהם ריטלין שנארז בתוך מנגנוני השהיה כדי להבטיח השפעה לזמן ארוך יותר ומשפיעים ל-8 או 12 שעות. בקשר ל-rebound: זאת תגובה של הגוף לתפוגת החומר ממחזור הדם בבת אחת. נהוג לחשוב שהתופעה הכי חזקה ב"ריטלין רגיל", היות שהוא פועל הכי מהר. אבל יש גם מטופלים שסובלים מן ה-rebound בסוגים אחרים. ייתכן שצריך לתת לגוף להתרגל לכדור במשך כשבועיים. אם לא, ניתן לעבור לסוג אחר או להוסיף רבע כדור "ריטלין רגיל" לפני שעת התפוגה של המנה הרגילה בגוף המטופל, כדי להבטיח תפוגה מדורגת של החומר ממחזור הדם. חשוב להבין שהשפעת הריטלין מורכבת משני פרמטרים עיקריים: 1. גודל המנה (תלוי בעיקר במשקל הגוף) 2. משך ההשפעה (תלוי בעיקר בקצב חילוף החומרים של הגוף) כל גוף מגיב אחרת לכל סוג של ריטלין, מסיבות שלא כולן ידועות. הנה טבלת ההמרה בין התרופות: "ריטלין רגיל" = מנה של 10 מ"ג ל-4 שעות. ריטלין LA20/30/40 = מנה של 8/12/16 מ"ג למשך 6-8 שעות. ריטלין SR20 = מנה של 8 מ"ג למשך 6-8 שעות. קונצרטה 18/36/54 = מנה של 5/10/15 מ"ג למשך 10-12 שעות. בשיקול של המרה מסוג לסוג צריך לשמור על גודל המנה ולהתאים את משך ההשפעה למשך הדרוש למטופל.

zivadina

New member
ובקשר לשפיות

לא ברור לי למי את קונה לוריוון. בכל אופן, התאמת הטיפול התרופתי הנכון עלולה לקחת זמן, אבל לאחר שמשיגים התאמה נכונה, ההורים לא צריכים כדורי הרגעה. ברוב המקרים לא מספיק טיפול תרופתי, אלא הדרכת הורים ליצירת מסגרת ביתית שמתאימה לילד ADHD, ולפעמים גם טיפולים התנהגותיים או אחרים לילד. נשמח לשתף אותך בהתמודדות שלנו עם גידול ילדים ADHD.

gigit236

New member
רגיעון..

הלוריוון בשבילי..תסכימי איתי שאפשר להשתגע עד שעולים על המינון/כדור הנכון.. ההתמודדות ורגשי האשמה שיש בי לעיתים מטריפים את דעתי. אהיה איתכם כאן לשתף ולשמוע. תודה רבה.

אל יאוש

שלום לך גם בני בן 7 והוא לוקח קונסרטה 18 מיליגרם. אני יכולה לומר שחוץ מתופעה של חוסר תיאבון כל עוד הוא נמצא תחת השפעה- כמעט ואין תופעה של ריבאונד- בכדור הרגיל לעומת זאת היתה ירידה חדה במצב הרוח. אני מחושבצת שקונסרטה זה כדור מצויין ואחרי זמן מה הילד מתרגל ורואים תוצאה חיובית בהצלחה

gigit236

New member
קונצרטה...

אין מצב של עירנות יתר?..מה ז"א "כמעט איל תופעת ריבאונד?

zivadina

New member
תופעות לוואי

כל גוף מגיב אחרת לכל סוג של ריטלין. לעומת כל דווח מתלהב מסוג אחר, אמצע לך חמישה מאוכזבים מאותו הסוג. כך שרק נסיון למשך כשבועיים יכול לתת לך התרשמות נכונה על השפעת הכדור המסוים על ילדך המסוים. אגב, אפילו בין אחים, כל אחד עלול להגיב אחרת לאותו הכדור.

gigit236

New member
בהמשך..

תודה קודם כל על תשומת הלב. למרות שהנוירולוגית הבטיחה לי חד משמעית שלא נגרם/יגרם נזק נוירולוגי עקב שינויי הכדורים, אני עדיין חוששת, ומקווה שלא יגרם שום נזק (וזה מדיר שינה מעיני). לגבי ענין הנפש - מסופקטני אם לא נגרם נזק, כשפעם אחת הילד רגוע, פעם אחרת בניסיון אחר, הוא לא כל-כך רגוע, וחוזר חלילה ..זה מתסכל, זה מתיש. אני בהחלט שוקלת אם לא הייתי פזיזה מדי עם ענין הריטלין, ולא לנסות עד כלות, גם כלכלית, ניסיונות אחרים "טבעיים" (סוסים, שחיה וכו'..) אינני יודעת מה הפסימיות ש"נחתה" עלי..יהיה בסדר, לא?

gigit236

New member
ובנוסף..

זימנו אותנו לישיבת צוות בבי"ס. הילד לא מקשיב, לא מכין שיעורים (נכון, גם בבית, למרות מאמצי לשכנעו לעשותם ולשווא..) אני לא מספרת להם שהילד עם ריטלין.. באינטואיציה, מרגישה שזה לאן שהם רוצים להוביל אותי, לתת לו ריטלין ושיהיה להם שקט. קונפליקט עצום. מה בעצם קורה פה? הילד עם ניסיונות ריטליניים למיניהם, הלחץ השקט מביה"ס, מחשבות, מחשבות רצות ולא מתמקדות... קצת בלגן בראש.. אווווווווווףףףףףף

TikvaBonneh

New member
אבחנה מבדלת

גיגית יקרה, גם אנחנו עברנו עם הבן שלנו הרבה החלפות של סוגים ומינונים. ריטאלין רגיל, קונצרטה 18, קונצרטה 36, קונצרטה 54, ריטאלין LA30, ריטאלין LA40. וכל זה במשך שנה וחודשיים. יש הבטים בהתנהגות שלו שמשתפרים, ויש שמחמירים. שיעורי בית למשל זו אכן בעיה בלתי פתורה. פנינו לפסיכיאטרית כדי לנסות להתאים את הטיפול התרופתי, והיא הפנתה את הילד לאבחון פסיכולוגי. בעיות קשב וריכוז יכולות לנבוע מבעיות רגשיות ופסיכולוגיות, ויתכן שגם אצל הילד שלך בעיית הקשב והריכוז היא בעיה משנית. אי אפשר לדעת עד שלא עושים אבחנה מבדלת. ניארולוג ורופא ילדים לא עושים אבחנה מבדלת. במצב שלנו, הריטאלין גם יכול לגרום לנזק, כי הוא עלול להגביר תופעות כמו חרדה ודיכאון שיש לילד. תחשבי שהיו אומרים לך שלילד יש דלקת אוזניים ובמשך שנה היית מחליפה סוגי אנטיביוטיקה וזה לא היה עוזר, לא היית בודקת אם זה משהו אחר? תנסי לחשוב איזה אבחון עבר הילד שלך ואם את בטוחה שהבעיה שלו היא רק קשב וריכוז.

למעלה