קונצרטה

אור161

New member
מעבר לקונצרטה

אתמול הוחלט כי ביתי תעבור לקונצרטה מריטלין 10 מ"ג ניסיתי לתת לה את הקפסולה אבל לא אתלחתי לא במעדן לא עם מים אני אובדת עצות הלכו 2 קפסולות ..... לפח . אמרו לי שאם זה לא יצליח יש את הריטלין S.R מישהי יודעת מה ההבדל ומה ההבדל במחיר אוף חשבתי שכבר השבוע ניהיה מכוסים כמעט כל היום

אור161

New member
הצלחנו!!!

בעלי הצליח לתת לה עם מים!!! רציתי לדעת אם יש תופעות שונות מהריטלין 10 מ"ג והאם יש סיכוי שה18 מ"ג קונצרטה יספיק או שנצטרח לעבור ל36 ?.?

zivadina

New member
מזל טוב על ההצלחה.

הבן שלי למד לבלוע תרופה רק בגיל 11, וגם זה בגלל ריטלין. אחרי שבועיים ניסויים (!!!) גם הוא הגיע למסקנה שהכי נוח לו עם מים. ההבדל בין קונסרטה ל-SR: קודם כל הקונסרטה נחשבת בעלת פיזור אחיד יותר בדם מאשר SR, ולכן עם פחות תופעות לוואי. שנית-הקונסרטה, אחרי סיבסוד, עולה בסביבות 200 ש"ח (תלוי במנה ותלוי בקופה). ה-SR עולה 12 ש"ח, כי הוא בסל הבריאות לילדים. בדרך כלל מתחילים במינון נמוך ועולים בהדרגה. אני חושבת שאם המנה שנמצאה כטובה לה היא 10 מ"ג רגיל, הילדה תצטרך לעבור לקונסרטה 36. אבל, תנסו ותראו. הכי טוב לבדוק את הילדה ולא את התאוריות. בהצלחה רבה!

אור161

New member
קונצרטה

אולי מישהו ידע אם יש סיכוי שהקונצרטה תכנס בקרוב לסל התרופות ותימכר במחיר נורמלי? מה זה טיקים אצלנו אין תופעות אבל חשוב לדעת על כל צרה שלא תבוא בעקבות המעבר לקונצרטה. תודה ושבוע טוב

אור161

New member
למה חיברתם את השאלות

הן לא באותו עניין בבקשה תשובות למי שיש תודה.

zivadina

New member
כל שאלות הקונסרטה שלך

שלום אור היקרה. ברגע שאת פותחת הודעה חדשה (להבדיל מ"הוספת תגובה") נדחק לעמוד האחורי שרשור שלם. לכן ראיתי לנכון לקבץ את שאלותייך על הקונסרטה, אם כי, לצערי, שרשרתי אותן הפוך, ואי אפשר לתקן זאת. ובכן, לא ידוע לנו על מגמה לסבסד את הקונסרטה. אבל כל תלונה של אדם בקופת החולים מביאה למודעות הקופה את הצורך של אנשים ADHD ואת גודלם וכוחם באוכלוסיה, וכבר הצלחנו להזיז דברים בדרך זו. לכן, כדאי שתכתבי מכתב לקופה שלך עם עותק לנציב התלונות במשרד הבריאות. כל הכתובות נמצאות במדור "התכתבויות על תרופות" ב"קישורים" שלנו.

למעלה