קונצרטה

קונצרטה

שלום
מזמן רציתי לשאול לגבי זמן התחלת השפעה לקונצרטה. כמה זמן לוקח לילדים שלכם להתישר ולהירגע אחרי לקיחה. האם זה הגיוני שלוקח עד 1.5 שעה? גם תחת השפעה ילד יכול להיות אימפולסיבי עם הפרעות התנהגות (מקלל) אומנם פחות בהרבה מאשר בלי תרופה. בנוסף ראיתי כאן שאלות האם לתת או לא לתת ריטלין בקיץ. עבורי זאת לא השאלה בכלל כי ילד שלנו אינו יכול בלי טיפול. הוא אימפולסיבי, מקלל, היפר ברמות ולא יוכל להראות עד כמה הוא ילד טוב ונשמה טובה. מגיע לו להנות מפרגון, הצלחות ולא לסבול מהערות אין סופיות. ריטלין זה לא רק ריכוז אם בכלל. ריטלין זה ריסון ושליטה עצמית, יכולת להיות רגוע ולהיות חבר טוב, יכולת תקשורת נורמטיבית ובכלל עוד לא הגעתי לריכוז. בבריכה אימפולסיביות לא פחות מסוכנת מאשר בנהיגה. כך שאם ילד ישתולל בבריכה אני בכלל לא ארצה שהוא יהיה שם. אני אמא ל2- שחיינים הפראקטיביים:). זו עוד נקודת מבט נוספת על לתת או לא לתת בקיץ :)

zivadina

New member
מה הוא מקבל וכמה הוא שוקל?

לפי זה שהקונצרטה איננה משפיעה היטב, זה נראה כמו מינון נמוך מדי.

הוא מקבל 27 מ"ג והוא שוקל 22 קילו.

ילד מתפקד בכיתה ומצליח להתנהג לפי כללים. מצד שני הוא לא זומבי בכלל ויכול להנות בהפסקות עם חברים. דילמה גם אני חשבתי שאולי קצת נמוך בשבילו אך לא ניסיתי להעלות במינון כי רופא חושב שתפקוד בכיתה קובע.

כמה זמן הוא לוקח את הקונצרטה?

ראשית אסייג שאני לא רופאה ולא פסיכיאטרית.
אבל מהיכרותי עם הקונצרטה כדי להרגיש את מלוא ההשפעה שלה צריך לקחת אותה ברצף למשך כשבועיים. לקונצרטה יש השפעה מצטברת בניגוד לריטלין שמשפיע כמו אקמול באותו רגע.

המשך ושאלה

ילד לוקח קונצרטה כל השנה. אפקט מצטבר לא קיים : שאלתי את זה אצל רופא שלנ "זה אותו ריטלין" היתה תשובתו. תרופה נכנסת ויוצאת. והשאלה כמה זמן לוקח לילדים שלכם שאתן רואות השפעה אחרי בליעת הכדור. אני מאמינה שחייבים להיות הבדלים לפה ולשם של כמה דקות אך אם אני אשמע שיש לי הפרש של כמעט שעה מילדים שלכם כנראה כדאי שוב לפנות לרופא.

marina66

New member
קונצרטה

אצל הבת שלי גם לוקח לפחות שעה או שעה וחצי עד שהשפעת התרופה מורגשת והיא לוקחת מינון כפול מהבן שלך [ ושוקלת רק 4 קילו יותר ]

למעלה