קונצרטה 54

nickname16

New member
קונצרטה 54

שלום לכולם

אני בן 36 לאחר כל מיני שלבים בחיים ניגשתי למבחן CPT ולאחר מכן לנוירולוג והוא אבחן הפרעת קשב וריכוז.
לשאלתה במשך כמה מן במשך היום אני רוצה להיות מרוכז עניתי שכמובן שאני מעדיף כל היום ואז נתנה לי קונצרטה 54.

מכיוון וזו פעם ראשונה שלי עם תרופות מהסוג הזה נכנסתי לרשת לקרוא קצת ותופעות הלוואי גם מהנטילה של התרופה וגם מהגמילה ממנה דיי מדאיגות , עושה רושם שהנזק של תופעות הלוואי הרבה יותר גדול מהתועלת של התרופה.
לצורך העניין קראתי באתר הזה:

http://isra-health.blogspot.co.il/2010/07/concerta.html

האם ה נכון? או שאני יכול להיות בראש שקט למשך עשרת הימים הבאים?

תופעות לואי

כמו לכל תרופה, גם לקונצרטה יש וההשפעה משתנה מאחד לשני.
אם תסתכל בעלון המצורף לאקמול תראה שזה נראה די מדאיג.
אני יכולה להעיד מנסיונו של בני בן ה 21, שהוא לא מרגיש שום תופעת לואי
אבל הוא לא מייצג את כלל האוכלוסיה..
ציפי קוברינסקי

היי

כמו שאמרו לפניי, כמובן שיש תופעות לוואי...ככל שהמינון נמוך יותר, תופעות הלוואי אמורות גם להיות פחות מורגשות (אגב, אני על מינון של 20 וחוץ מחוסר תיאבון וקצת סחרחורת מדי פעם, לא חווה שום תופעות אחרות, תודה לאל...)
למה אתה מרגיש צורך להיות מרוכז כל היום?... כלומר, אתה צריך להבין שהתרופה היא תרופה שמשפיעה על המוח ולכן באיזה שהוא מקום, משפיעה על האישיות שלך... הייתי ממליצה לך (מתוך מקום אישי ולא מתוך ייעוץ מקצועי חלילה) לחשוב שוב על הזמן ביום שתרצה להיות מרוכז בו. כלומר, אם אתה לומד, אם אתה עובד, אם יש לך מספר חודשים של לחץ בעבודה וצורך להגיע להספק גבוה, מקום שבו אתה מרגיש שההפרעה שלך באמת מפריעה לך... כי אני חייבת להוסיף, משהו שרבים שוכחים...להפרעת קשב יש גם את היתרונות שלה בכל הנוגע לחשיבה יצירתית ומחוץ לקופסא, יכולת להתרכז בצורה מאוד ממוקדת בנושאים שיותר מעניינים את בעל ההפרעה, מרץ שנמשך אל שעות הלילה ויכול לגרום לך לעבוד שעות רבות...קח בחשבון אם אתה מעוניין להיפטר מכל אלה בתמורה לשקט בתחומים אחרים.

בהצלחה

ובנוסף,

עכשיו, אחריי שקראתי את הקישור שהוספת...
ברור לך שמדובר במאמר מגמתי ולא אובייקטיבי שנכתב כנראה ע"י מתנגדי ריטלין \ קונצרטה למיניהם או בכלל נגד תחום הפסיכולוגיה...
שים לב במיוחד לפרסומות שמממנות את העמוד: "אמא, למה נתת לי תרופות והפכת אותי לרובוט? - יש שיטות טבעיות לטיפול ב ADHD" - לא נראה לי חשוד משהו?... התופעות שמצוינות שם אמיתיות אבל נועדו להפחיד אותך...

למעלה