קונצרטה 18 - בעייה.

סוס אש

New member
קונצרטה 18 - בעייה.

אני מקבל היום קונצרטה 36.בגלל בעיית פיזור המליץ הרופא על קונצרטה 18 * 2 בהפרש של שעתיים זו מזו אך מחשב קופ"ח מאוחדת מסרב להשתכנע שהצרוף הגיוני. מישהו נתקל בבעיה כזו ויכל לה?

zivadina

New member
לא ברורה לי הבעייה.

האם בית המרקחת לא מקבל מרשם של 18 מ"ג כפול 60? תכתוב מה רשום במרשם, ונשאל את הרוקח המומחה שלנו.

סוס אש

New member
בעייה היא לפני בית המרקחת

המחשב של הרופא , שמחובר כמוהן לקופ"ח מוכן לרשום 30 כדורים של 36 אבל רק חבילה אחת של קונצרטה 18.

מה עם מרשם ידני

במחשב של הרופאה שלי בכלל אין קונצרטה, כי כבר שנה לא שלחו להם את העידכון של רשימת התרופות. אין שום בעיה לקנות עם מרשם כזה בבית מרקחת, כל עוד כתובים עליו כל הדברים.

סוס אש

New member
תודה לכולם

אני אנסה את הצעותיכם , או לחילופין אעבור לקונצרטה 18 מחוזקת בשוטים של רבעי וחצאי ריטלין.

חגי שור

New member
פעמיים קונצרטה 18

תיאורתית אפשר להבין את ההיגיון של הרופא אם כי אינני בטוח שההבדל בין מינון זה ל 36 יהיה משמעותי. לגבי הקופה - הם מסתכלים על ההוצאה הכספית שהיא כמעט כפולה, ולכן לא מסכימים. תנסה לפנות למחלקת הרוקחות בקופה (הם באיזור 03) ולחפש שם את הרוקח יעקב פיש (או רוקח אחר), אולי אם תסביר לו ותשלח אליו מכתב מהרופא הוא ייתן אישור חריג.

חגית35

New member
שאלה מעניינת

אם יש מצב רפואי כזה המוכח, שע"י נטילה מפוזרת של 36 מ"ג בפעמיים 18 היעילות תשתפר- אזי לדעתי יש להוציא הנחיה כזו ואז ימומן ההפרש כי נכון שפעמיים 18 עולה לא בדיוק כפול אבל יותר אולי אפשר להביא מכתב הסבר רפואי מהרופא מדוע הוא מבקש זאת ואז אולי אך להכיר בסכום של ה-36 מ"ג והחולה ישלם מכיסו את הפרש אבל לפחות שלא נ\ימנעו ממנו לנסות פעמיים 18 בפיזור כי אולי יש פה איזה הגיון יש אפשרות נוספת לפזר אותו בשילוב ריטלין רגיל בין השיחרורים של הקונצרטה

חגי שור

New member
סמכויות הרוקחים

כלל הרופא קובע את המינון וכמעט תמיד הרוקח מכבד אותו. מבחינה מקצועית (וכאן זה לא המצב) הרוקח לא יכבד מינון אם אינו סביר. גם אם רופא כתב מרשם חלה אחריות מקצועית של הרוקח לבקר אותו. זה חלק אינטגרלי מתפקידו ונועד כדי להגן על הפציינט. כמעט מידי יום אנו עולים על שגיאות של רופאים. כל הכתוב עד כאן הוא דיון מקצועי. ואילו הבעיה שהעלית אינה מקצועית אלא כספית. הסירוב של הרוקח בקופה (וכמובן שאינני מצדיק אותו) הוא עקב העלות של התרופה וללא שום רקע מקצועי. היות והקופה משתתפת במימון היא קובעת כללים משלה ויכולה להחליט לא לכבד מרשם רופא. זה קורה עשרות פעמים ביום. במקרה זה, התרופה אפילו לא בסל הבריאות והקופה "עושה טובה" שהיא מממנת אותה - ולו חלקית. פתוחה בפנייך הדרך לרכוש חלק מהמנה באופן פרטי או לפנות למחלקת הרוקחות בקופה כמו שהצעתי. חגי

למעלה