קונצרטה לבן 5.5

אבג62

New member
קונצרטה לבן 5.5

שלום. בני אובחן עם הפרעת קשב ורכוז ו CD , לקח במשך כשבוע קונצרטה, בגן היה יותר רגוע אבל לעיתים חסר שקט, תופעות התנהגויתיות התגברו, והתפרצויות זעם שלא היו הופיעו. קושי בהירדמות לא לפני 2230 .כאשר דווחתי לרופא על כך שבעצם אין מענה לחוסר שקט שלו ועל הקצנה של ההתנהגויות ,אמר שכנראה לא מתאים לו, ושאולי צריך תרופת הרגעה...????אפילו לא ניסה למנן התרופה. האם בגלל הפרעת ההתנהגות עוברים להרגעה? מהם תרופות הרגעה? לא נראה לי שתהליך תקין...

zivadina

New member
אתה צודק לגמרי

יש מספר אפשרויות לתופעות הלוואי:
א. חוסר שקט והתפרצויות - יכולים להופיעה אחרי תפוגת הכדור, כלומר, 10 עד 12 שעות אחרי נטילת הכדור.
ב. קושי בהרדמות - זאת יכולה להיות השפעה של הכדור על הערנות, גם לאחר שההשפעה על הקשב פגה.

הרופאים המומחים שאני מכירה ממליצים לתת לגוף שבועיים שלושה להתרגל לתרופה ואז התופעות ייחלשו.

כאשר מעורב גם CD, כדאי שהייעוץ יהיה אצל פסיכיאטר מומחה להפרעת קשב, שידע להבחין אם מדובר
בתופעות לוואי של התחלה או בתגובה לא טובה של הגוף לתרופה.

בכל אופן, תרופות הרגעה לא מגבירות את הקשב, וצריך לעשות אבחנה מבדלת כדי לדעת ממה נובעת כל בעיה
ובמה כדאי לטפל בעדיפות ראשונה.

אבג62

New member
קונצרטה לבן 5.5

תודה ושאלה נוספת. מהם "תרופות הרגעה" שעליהן מכוון המטפל?
אין לי מושג כי הפגישה איתו רק ביום א עוד שבוע, וחוסר הידיעה מאד קשה לי.

TikvaBonneh

New member
אם התופעות התחילו בעקבות הריטאלין

אז הריטאלין גורם להן. הרופא צודק שהריטאלין לא מתאים. בתרופת הרגעה הוא מתכוון לתרופות אנטי פסיכוטיות. כשיש הפרעת התנהגות אפשר לטפל בה בשיטות חינוך או ע"י תרופות. בגן שהבן שלך הולך אליו לא יודעים כיצד להתמודד איתו ואיך לחנך אותו אז הם מעדיפים שיקבל תרופות. אם זה נראה לי תקין? לא. זה לא תקין. יש המון מה לעשות וצוות הגן צריך לקבל הדרכה מתאימה.

zivadina

New member
הפתרון -רופא מומחה שלא מעמיס עוד ועוד תרופות

לא כדאי לתת תרופה אחת, ואז תרופה שנייה שתקטין את תופעות הלוואי של התרופה הראשונה, ואז תרופה שלישית שתקטין את תופעות הלוואי של התרופה השנייה.
צריך רופא שיודע לעשות אבחנה מבדלת, להתאים טיפול תרופתי ולתת המלצות לטיפול התנהגותי, הדרכת הורים ועוד

למעלה