קונצנזוס בפורום

קונצנזוס בפורום

האם בשביל "מה שרובנו חושב" צריך בכלל פורום? האם יישאר לנו פורום, אם נקבל רק את "מה שרובנו חושב", ונתקיף את כל השאר? שאלה: "שלום לפורום, אני סובלת ממיגרנות נוראיות. מה הרפואה המשלימה יכולה לעשות כדי לעזור לי?" תשובה: אי-אפשר לאבחן דרך האינטרנט. פני למטפל מוסמך. שאלה: "שלום לפורום, אני בהריון והבחילות הורגות אותי, הרפואה המשלימה יכולה לעזור?" תשובה: אי-אפשר לאבחן דרך האינטרנט. פני למטפל מוסמך. שאלה: "נתפס לי הגב ובעוד חודשיים יש לי גיבוש לסיירת. מישהו מכיר שיטה שיכולה לעזור לי?" תשובה: אי-אפשר לאבחן דרך האינטרנט. פנה למטפל מוסמך. שאלה: "שלום לפורום, אני סטודנט למחשבים שנה שלישית, מאוד לחוץ מהמבחנים ולא מצליח לישון. מישהו יכול לעזור לי?" תשובה: אי-אפשר לאבחן דרך האינטרנט. פנה למטפל מוסמך. שאלה: "שלום לפורום, אני מחפש חומר לעבודה סמינריונית על דיקור סיני כטיפול בלחץ-דם גבוה. מישהו יכול לעזור לי?" תשובה: אי-אפשר לאבחן דרך האינטרנט. פנה למטפל מוסמך.

אני איתך

חשבתי רבות על דברייך, ותשובתי היא: "אי-אפשר לאבחן דרך האינטרנט. פנה למטפל מוסמך." מאחל לך המשך יום נעים ובהצלחה בהמשך הדרך שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית

אז בשביל מה פורום?

במקום חתימתך הנוכחית: "שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית", כתוב "אי-אפשר לאבחן דרך האינטרנט. פנה למטפל מוסמך." , וענה בהודעות ללא תוכן. האם בשביל זה יש לנו פורום?

קאריני21

New member
יש לי משהו לומר ...

חבר'ה - "אי-אפשר לאבחן דרך האינטרנט. פנו למטפל מוסמך." נו באמת, אפשר לעזור מעט בבעיות שאנשים מבקשים פה. הצעות של אורח חיים - או אולי לדבר במסרים עם אותו אדם ולנסות אפילו במעט לעזור. הרי אנחנו אנשים שכל כך אוהבים לעזור וכל כך רוצים לתרום, אז אפשר וניתן אפילו לזרוק הצעה או טיפ קטן דרך הרשת. הרי בשביל זה הפורום, לא? זהו פורום דיוני.

../images/Emo18.gif../images/Emo70.gif

שלא יהיו שום אי- הבנות: הדיון הזה (לפחות מבחינתי) הוא עקרוני, על רוח הפורום שלנו, ולא אישי. לא מדובר על דרך-הכתיבה של X או Y, אלא על האוירה הכללית בפורום.

WhiteBear

New member
אם אפשר להכניס מילה.

לאבחן ולעזור דרך הרשת זה לא בלתי אפשרי, זה רק יותר קשה. אם אדם הגיע לשלב שבו הוא פונה עם שאלה, זה מראה על איזושהי נכונות לקב על עצמו שינוי. והוא מחפש כיוונים לבדוק אותם. כשאדם ניכנס ואומר: "אני סטודנט למחשבים שנה שלישית, מאוד לחוץ מהמבחנים ולא מצליח לישון. מישהו יכול לעזור לי" הוא לא מצפה לתשובה: "כן, בטח, תילחץ על CTRL+ALT+5 , והמחשב יעסה לך את הרגליים..." הוא מצפה לשמוע:
אין מה לעשות עם זה, תיקח וויטמינים.
זו בעיה מוכרת, כתבנו על זה מאמר.
האם אתה עוסק בפעילות גופנית
רוב האנשים שמגיעים לפה לא חושבים על הקשר בין הבעיות שלהם לבין החיים שלהם, ואחד הדבריםש אנשים בפורום יכולים לעשות, זה להציע להם כיוונים חדשים. זה בהחלט לא חזק כמו טיפול, זה הרבה יותר חזק
כי יש הבדל בין מטפל אחד שאומר "אפשר לפתור את זה", לבין שיבואו עשרה מטפלים שונים ויכתבו שיש מה לעשות עם זה... המטרה שלכם, כמטפלים, להגיע לפורום היא (להבנתי):
לקבל תמיכה והעשרה מקצועית ישירה מהפורום (קישורים, מאמרים, דיונים על בעיות).
התוודעות למטפלים אחרים, מה שיכול להוביל לעזרה הדדית (או זוגיות, במקרה שלי ושל TANKA )
עזרה למטפלים - מה שיכול להוביל אליכם מטופלים, שלא לדבר על התחושה הטובה. אז איך עושים שזה יעבוד
לדעתי: המנהלים צריכים להתחיל להכניס כמה אירגוני מידע בפורום. והיות שדוד מכיר אותי, אז שיטלפן אלי בשביל זה (תרגיש טוב עם הבטן...
). אבל בגדול, הם כוללים:
שאנשים יכניסו אינפורמציה, ויעזרו לארגן אותה. אפשר לעשות בשביל זה לוח, וסטנדרט, איך לבקש מהמנהלים שיארגנו את החומר. יש כמה דרכים איך לעשות את זה.
מפגשי פורום
רשימת תפוצה באי מייל לכשיהיו מפגשי פורום
(לוגו, סתם, סתאאם)
להתחיל לייצע לפורומים אחרים. כמו: ניפגעות תקיפה מינית, אומנויות לחימה, הורים... מה הכוונה לייצע
הכוונה היא להיכנס מידי פעם ולשאול אותם על בעיות שיש להם בתחום שהם מתעסקים בו, שקשור לרפואה, ולהציע להביא אותו לפורום שלכם. לא יזיק גם להעלות שאלות שיש לכם, אל תחומים שהם מתעסקים בהם (נגיד לפתוח שירשורים בפורומי עיצוב, או מוזיקה, ולהפנות אנשים מהפורום פה לשם). שלא לדבר בכלל על כמות האנשים שהייתם יכולים למצוא מפורומי הסקס שיש פה. יש הרבה אנשים בפורומים, והם כ-ו-ל-ם, צריכים עזרה בשלב זה או אחר. אתם בסך הכול צריכים להיות קצת יותר קרובים אליהם, וכך כשיהיו להם בעיות, הם יגיעו לפורום שלכם. בתור אנשים שמגיעים מענף שמתיימר להיות קרוס-דסיפלינארי, אתם מאד מקובעים בתוך הפורום שלכם... תהפכו את הפורום הזה לצומת אינפורמציה ועזרה, וכולם ירוויחו מזה. אתם חושבים שאי אפשר לעזור לאנשים עם בעיות, אני חולק עליכם. כולכם מספרים לי איך אין גוף-נפש, אלא גופנפש - מה לעזאזל אתם חושבים שמסתתר מאחורי כינוי, עם לא גופנפש, שמקשיבה למה שאתם כותבים
אוקיי, זה יצא יותר ממילה... טל.

תגידו אתם קוראים את

מה שאתם כותבים או אחרים... או שמע אתם רק מנפחים את האגו העצמי שלכם. כל המאומה החלה, בואו וניזכר. נכנסת גברת לפורום, שואלת על גלי חום. עונה לה הד"ר ל..(אין לי מושג למה), ואולי היא חושבת שהיא בעלת תואר MD, ואומרת לה לקחת מוצר KELP שהם בעצם עצות ים, והיא אומרת לה, תקחי לשלושה שבועות ואם... תגידו אתם בסדר בראש???? בואו ותלמדו משהו אם האישה הזאת סובלת מבעיות בבלוטת התריס והיא לוקחת אלקטרוסין, יכול להיות שהיא לא תחיה שלושה שבועות. אז תגידו לי, לתת ייעוץ וירטואלי או לא?! בואי גברת עם גלי החום, הד"ר ל..(אין לי מושג למה), אמרה לך לקחת חומר טבעי שיכול להרוג אותך. נו.. ואני רוצה לריב עם כולם. תעשו לי טובה כל הנשמות הטובות כאן, תעמדו בפינה ותתבישו. בהחלט אנשי מקצוע כאן אחד אחד, כולכם יודעים להיות צדיקים גדולים ומטפלים מקצועיים. אני מחכה שמישהו יבוא, יקרא את התשובה של הד"ר ל..(אין לי מושג למה), ויצעק עד השמים. ובמקום זה אתם מדברים על מהות הפורום. האמת, בושה.

WhiteBear

New member
אבל יפה שאתה כותב בתגובה אלי...

אני לא קראתי את השירשור ההוא. ובכללי, אני רק מרפרף על הפורום. ועל פי מה שהבנתי, השירשור הזה היה על מהות הפורום, ועל זה הגבתי. ואם לא היה ברור, אז שיהיה: לא כתבתי שצריך לתת מירשמים או להציע דרכי טיפול שאותן יש לקחת
זה מאד ברור שזה משהו שלא צריך לעשות. אבל, להבנתי, יש מרחק בין לתת מירשם לבין לייעץ. ולפחות כך אני הבנתי את מה שדוד דיבר עליו. לגבי מה שאתה דיברת עליו, אני איתך ב- 101%
. בכבוד
, טל.

מדוע לא כתבת זאת בתגובה להודעה

הראשונה של אסתיה? אם ההצעה שכתבה מסכנת חיי אדם, מדוע לא ציינת זאת בפורום? לא ברור לך שעוד אנשים קראו את ההודעה, ואולי לא יטרחו לקרוא את ההודעה הנוכחית שלך? איפה האחריות המקצועית שלך? פתחנו כאן דיון באורך עשרות הודעות בתגובה לשאלה על גלי החום, ורק עכשיו אתה טורח להסביר שיש בהצעה סכנת חיים? אתה רוצה לריב עם כל העולם על חשבון הקוראים בפורום? ועוד אומר לנו להתבייש? אני מטפל בשיאצו, לא למדתי על תוספי מזון, השימוש בהם והסכנות הכרוכות בהם. לא ידעתי שיש בעיה בלקיחת קלפ עם אטרוקסין. תודה שאתה משתף בידע, חבל מאוד שלקח לך מעל 24 שעות לעשות זאת.

אל תדבר איתי על אחריות

אתה הרי מהיום הראשון שהתחננת על ניהול הפורום עוסק כל שבוע במהות הפורום. את מה שהייתי צריך לעשות עשיתי ולא על גבי הפורום. אני רציתי לראות עד כמה אתם מבינים מה קורה כאן? ואני שמח שסוף סוף שהבנת כי כל מה שאני מחפש הוא לריב, יפה אמרת. אז תמשיך לך עם הצדקנות שלך, מקווה כי למדת משהו. ואתה האחרון שיכול להטיף לי מוסר ידידי. שלומי.

שלומי, אני מתנצל.

כתבתי בחריפות רבה מדי ואמרתי דברים שלא במקומם. פעלת באחריות לפי הבנתך, אני מקבל זאת וכאמור, מבקש את סליחתך.

קבל גם את שלי

לא הייתה לי כל כוונה לפגוע בך או בכל כותב אחר, אם כתבתי משהו שפגע אני מבקש את סליחתך ואת התנצלות האנשים בפורום. המטרה של כולנו היא אחת, לעזור בצורה הטובה ביותר לאחר ולא לגרום לנזק. בטוחני כי כולנו, או חלקנו, למדנו שיעור היום. בכבוד רב, שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית

אני בהחלט למדתי הרבה.

דיברתי עם שלומי בטלפון והגענו להבנה. אכתוב עוד מחר. לילה טוב לכולם.

אדומה2

New member
../images/Emo45.gif לצידו של שלומי

דוד- שלומי הגיב מיידית להודעה הספציפית הזו של אסתיה, וכך נולד השרשור. ולהפוך פה את הדברים ולהפנות לשלומי שאלה "איפה האחריות המקצועית שלך?"- זה, תסלח לי, מהלך ממש לא מקובל. שלומי לא אחראי לדבריה של אסתיה או שלך או שלי, הוא אחראי לדבריו שלו. וברוך השם הוא מקבל על עצמו את מלוא האחריות לדבריו. מה פתאום בכל הסיפור הזה שלומי הוא חסר אחריות??? איך זה קרה פתאום? נראה לי ממש מוטעה. יש לי הרבה מחלוקות עם שלומי, הפעם אני לגמרי בצד שלו. אני חושבת שלייעץ למישהו לקחת תוסף מזון כזה או אחר על סמך מספר מילים על מסך הוא שגוי, מוטעה, לא נכון, לא אחראי ולא מקצועי. ממש כמו לייעץ למישהו עם עצירות כרונית לאכול הרבה סיבים. כי אולי יש שם משהו אחר בכלל, וסיבים יכולים להחמיר את המצב. אולי פחות נפוץ, אבל עדיין קיים, וקיים יותר משחושבים.

הלומדת

New member
בד"כ קוראת בלבד אבל...

נדמה לי שהשאלה היא במה הפורום כן צריך לעסוק, ומה המקום שיש, אם בכלל, לאינטראציה בין אנשי מקצוע כשהם מתבקשים לענות כאנשי מקצוע, לבין הפונים אליהם. האם תתכן תשובה מלבד זאת שניתנה על ידך, וזאת מעבר למקרה הספציפי שעורר את הויכוח (שהוא כנראה קיצוני במיוחד)?

WhiteBear

New member
../images/Emo4.gif לאף אחד אין מה להגיב ../images/Emo35.gif

אולי אני יוצא פולני, אבל כנראה מאד פיספסתי פה משהו.

נועיק

New member
ט.ל.ח.

מכירים? יכול לשגע את הבן-אדם - באמצע הלילה מגיעים מההוצאה לפועל מרוקנים את הבית, ובבוקר מתברר שזה בכלל השכן שחיכה להם בחושך... אז הם טעו. מותר, כי כתוב על המסמך - ט.ל.ח. - טעות לעולם חוזרת... אז באמת אפשר להשתגע, אבל אפשר גם להבין, שאנחנו בסך הכל בני אדם. גם כאן (למרבה הפליאה)... ואנחנו יכולים לטעות. רצוי כמה שפחות, אבל זה מה יש. ותמיד כדאי להזכיר למי ששואל, שכאן אפשר לענות על שאלות באופן כללי, וגם ככה קיימת האפשרות שתהיה טעות, ולכן אם הענין קריטי ולא רק שאלת ידע קלה כדאי מאד ללכת לפגישה טיפולית פנים אל פנים. ולא להסתפק במילים על המסך. תודה נועה

למעלה