קונפליקט אישי...

קונפליקט אישי...../images/Emo104.gif

שלום. אני עמית, ואני ישראלי מר"צניק יהודי שמאלני גאה. אני אוהב את המדינה שלי, ארץ ישראל (לא השלמה), ואני מרגיש שזה מחובתי האישית לתרום למדינתי, ולהתגייס לצבא ההגנה לישראל (לא רק מחובתי החוקית). ועל-כן - אני מתגייס להנדסה קרבית בעוד שבוע. אולם, דעותי הפוליטיות וסולם הערכים שלי בכלל, מונעים ממני לבצע פעולות בסיסיות שצבא ישראל שכבר מזמן מתיימר להיות צבא "הגנתי", ידרוש ממני לבצע, כמו שמירה על התנחלויות ופעולות חיסול בתוך שטחי הרשות. במקרה של מלחמה כוללת אני אהיה הראשון שאתגייס ואתרום למדינה, אולם פעולות בשטחי הרשות שלפי סולם הערכים שלי הם בלתי חוקיות (הייתי אומר בלתי חוקיות בעליל, אולם אני בטוח שיהיו מביניכם שיתווכחו על הגדרה זו), הם בעייתיות מבחינתי. אני רוצה להתגייס ליח´ קרבית אבל אני יודע שבעתיד (הקרוב אפילו) אני אאלץ לבצע דברים בעייתיים שאני מרגיש שאני פשוט לא מסוגל לעשות. שמעתי כבר על כמה מקרים שבהם סרבנות ביצוע פעולות בשטחים ע"י חיילים ב"חומת מגן", גרמה לשליחתם לכלא. אני לא יודע מה קרה עם חיילים אלה לאחר מכן, ואיפה הם היום. מבין חבריי אני חושב שאני היחיד שמרגיש ככה, ואני כיום מצוי בקונפליקט אישי עמוק, ולא יודע מה אני אעשה, במקרה וישלחו אותי לשטחים. האם יש כאן אנשים שחושבים כמוני? מה עלי לעשות? *ומה קרה לאותם סרבנים? עמית.

לבייגל מן.....

אני בהחלט יכול להבין את הקונפילקט שלך בנושא , בנוגע לתפקידך סבור אני כי הקב"א שלך גבוה ולכן התקבלת לתפקיד "טוב" , צה"ל מחולק לשני חלקים : האחד הוא החלק שלוחם והשני הוא תומך הלחימה כך שבכל מקרה אתה בעצם חלק בלתי נפרד מהנצחת הכיבוש. אני אישית הוצאתי פטור מהסיבות שאתה מציין אך אם אתה לא רוצה לצאת מהצבא תוכל להגיש בקשה להעברת תפקיד טופס 55 שאותו אתה מקבל ביום הגיוס ותוכל לשרת בתפקיד "לא טוב" ובכך לא לקחת חלק ממשי בהנצחת הכיבוש והמלחמה החד צדדית. מה שבטוח הוא שאם מצפונך מציק לך אל תשרת בשטחים כי מצפון שמציק זה הדבר הכי גרוע בעולם. אם תרצה להתייעץ איתי עוד מס´ האייסיקיו שלי הוא:165960133 ובכל מקרה מה שלא יהיה שיהיה לך בהצלחה !!!

שלילי אח שלי....

יש לי קב"א 54 (אני יודע כי קיבלתי זימונים לחובלים), ויש לי פרופיל רפואי 97 עם סעיף עיוורון צבעים וסעיף משקפיים במספר 1.5. כנראה שלא הבנת - אני רוצה (מאוד!!) לשרת בתפקיד "טוב" ולעזור ולתרום למדינת ישראל. יש לי בעיה עם מה שצבא ה"הגנה" לישראל הפך בשנים האחרונות ואני מתנגד לכל פעולה בשטחים ותהיה לי בעיה אישית לבצע פעולות כאלה... צודק - לבקש תפקיד "לא טוב" יהיה הדבר הקל ביותר לעשות, אבל אז אני אראה בעיני עצמי כמשתמט, כאדם שלא תורם למדינה שלו. בנוסף במקרה של מלחמה כוללת, אני לא אוכל לעזור בהגנה על המדינה שלי אם אני אהיה בתפקיד "לא טוב" כפי שכינית אותו... אז טופס 55 לא בא בחשבון...

קבל כמה דוגמאות:

התנחלויות הן בלתי חוקיות. לכן שמירה על התנחלויות - מיותר לציין שגם היא בלתי חוקית. להרוג מחבל היא חוקית - כל עוד היא על אדמת מדינת ישראל, ולא בשטחי הרשות. מדיניות החיסולים היא בלתי חוקית ואני לא מוכן לקחת שום חלק במדיניות שכזו. כבישה מחדש של שטחי הרשות והערים הפלסטיניות ויצירת עוצרים לאזרחים פלסטינים חפים מפשע הן פעולות בלתי חוקיות. מבין אותי? אלה פעולות בלתי חוקיות.

אדטו

New member
טעות

בקשר להתנחלויות עוד לא ראיתי מישהו שאמר שההתיישבות היא בלתי חוקית בעולם. יש כזה מישהו? רק בישראל מרשים לעצמם להגיד את זה מדיניות החיסולים היא בלתי חוקית? אולי אבל הוכח שפעולה זו מצילה חיים ולדעתי חייו של יהודי יקרים יותר מחייו של מחבל אבל זאת דעתי אגב גם הם עושים "פעולות" בשטחי הקו הירוק אז למה להם מותר ולנו לא? עוצר לפלסטינים-תמיד יש סיבה לעוצר הרי אתה לא רוצה שמחבלים יסתובבו לך חופשי פה נכון?

yeshgvul

New member
לעמית

תוכל למצוא מכתבים של חיילים ועצות באתר WWW.YESH-GVUL.ORG אני יכול לקשר אותך עם חיילים קרביים שסירבו לשרת בשטחים ולשמור בקציעות. חלקם ממשיכים בשרות בתפקיד חלופי. ראה הצהרה של אחד מהם, שפרסמתי כאן לפני כמה ימים: http://www.yesh-gvul.org/IftachAdmoni.htm באתר יש פרטים כיצד ליצור עמנו קשר. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

דובי123

New member
ביגל -מן איך הנך מכנה את הפעולות

שנחשבות להירואיות של סירת מטכ"ל [כגון חיסול רבי מחבלים בבירות תוך הגעה לשם בלילה דרך הים]

יש הבדל!

מר דובי123 יקר פעולות החיסול הנקודתיות של סיירת מטכ"ל הן פעולות שונות מאוד בתכליתן מפעולות החיסול הכלליות שנעשות בשטחים. פעולות החיסול של סיירת מטכ"ל [כגון חיסול רבי המחבלים בבירות תוך הגעה לשם בלילה דרך היום] הנם פעולות נגד טרוריסטים ידועים לשמצה בעולם כולו, אשר נעשים ברובם הידוע, באנשי החיזבאללה, תנועה אשר ידועה כתנועה טרוריסטית בכל העולם ומגונה ע"י העולם המערבי כולו. פעולות חיסול אלה מתוכננון בקפידה ונועדו בכדי לחסל אדם מסויים ספציפי מאוד בעוד שהפגיעה באזרחים אחרים היא לא באה בחשבון בשום פנים ואופן. על-כן אלו הם פעולות שמקבלות לגיטימציה מהעולם כולו, וע"כ אני מחשיב פעולות אלה כ"חוקיות" ואף הירואיות. פעולות החיסול שנעשות בשטחים, הן ברובן "חובבניות" אשר יש בהן מטרה ספציפית, אולם לא משתדלים יותר מדי לצמצם את הנזק והנפגעים. פשוט שולחים AH64-D לשטחים ויורים איזה טיל הלפייר במכונית על המטרה כאשר גם הוא וגם משפחתו במכונית (לדוגמא). לעיתים אפילו מפספסים ולא פוגעים בכלל במטרה אלא באנשים חפים מפשע. ברוב המקרים אני אודה שהמטרות הללו אכן ראויות לחיסול, אולם החיסול עצמו נעשה בחובבניות ובמטרה להפגין כוח בלבד, ולא לשם החיסול עצמו. אילו היינו רוצים, היינו יכולים ללא כל בעייה לחסל אותם בצורה נקייה מאוד, ללא כל נפגעים, אולם המצב אינו כך. בנוסף, בחלק מהחיסולים בשטחים, בכלל מחוסלים אנשים אשר אינם מוכרים כטרוריסטים ועל-כן חיסולים אלה מגונים מבחינה בינלאומית. לכן - מבחינתי - החיסולים בשטחים בלתי חוקיים ואף "חובבניים" ובלתי מתקבלים על דעתי, לעומת הפעולות ההירואיות והמכובדות של סיירת מטכ"ל.

הומממ....

קונפליקט קשה אתה מציג. אני מציע שתתגייס, תשרת, תבצע כל פקודה שלא נראית לך בלתי חוקית בעליל. ותילחם בהכל מתוך השירות, תעלה את הדילמות המוסריות בקרב חברי פלוגתך וכו´ וכו´. זה מה שאני הייתי עושה (וכניראה אעשה) בהצלחה בגיוס.

למעלה