קונפיטורת אפרסקים

שרון 8

New member
קונפיטורת אפרסקים

יש לי כמות אפרסקים שקטפתי הבוקר מהעץ , רוצה להכין מהם ריבה . מישהי מכירה מתכון שאצליח ללא פשלות?

oisdvib

New member
קבלי בבקשה - מתכון של דרומית 1

קונפיטורה אפרסקים שהוכנה אתמול בערבו ד ר ו מ י ת 1 / בישול לילדים [מצורף קובץ mat] ו 14:20 | 19/05/04 יצאה יאמי. אני מגניבה כל פעם כפית לתוך הצנצנת... מתכון: קונפיטורה אפרסקים טעימה ובקלי קלות רכיבים: קילו אפרסקים (שקולים ללא הגלעין)בשלים 600 גר' סוכר 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי קליפת לימון מגוררת חתיכה של שורש ננגוויל מגורר 2 כפיות אבקת פקטין (ניתן להשיג בחנויות מתמחות ובחנויות תבלינים טובות) אופן הכנה: לחתוך את האפרסקים לחתיכות גדולות. לערבב עם הסוכר בקערה גדולה ולהניח על השיש לשעתיים לפחות. הסוכר ימס ונקבל אפרסקים ששוחים ברוטב מתוק. מעבירים את התכולה לסיר גדול, מוסיפים את מיץ הלימון, קליפת הלימון והזנגוויל המגורר. מרתיחים על להבה גדולה תוך ערבוב ומוסיפים כפית אחת של אבקת פקטין. מעבירים ללהבה נמוכה לבישול עם בעבוע עדין למשך שעה ולערבב מדי פעם. לא לכסות. לאחר שהרוטב מצטמצם מעבירים את הסיר ללהבה גדולה, מוסיפים עוד כפית פקטין ומערבבים במרץ במשך 2 דקות. הריבה מסמיכה מיד. מעבירים לצנצנות מעוקרות והופכים אותן עד לקירור מלא. שומרים במקרר. הערות: מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

ואם אין לך פקטין...

פשוט תשימי את גלעיני הלימון והאפרסקים בתוך גזה ותקשרי היטב. יש בזה המון פקטין. לבשל עם הריבה וכמובן להוציא בסוף...

big mama 2

New member
היי דרומיתי...שאלת פקטין....

באייזה פירות יש ובאיזה אין ???

תשובת פקטין

כדי לתת תשובה יותר מוסמכת, בדקתי בספר בישול ישן שיש לי בשם "ריבות, כבושים, ממתקים ויינות תוצרת בית" - הוצאת "לדורי". אני מצטטת מהספר: "תכולת פקטין וחומצה: הריבה תתייצב רק במידה שמוצויה בה כמות מספקת של פקטין, חומצה וסוכר. יש פירות העשירים בפקטין ובחומצה ומתייצבים היטב, עם אלה נמנים תפוחי-העץ. אלה המתייצבים-למחצה כוללים: שזיפים, מישמשים ופטל. (הערה שלי-(דרומית)-וגם אפרסקים ונקטרינות). הפירות החסרים לחלוטין חומצה ופקטין הינם:תות שדה, דובדבנים, אגסים, מלון, וריבס (רובראב)." "פירות החסרים חומצה ופקטין מצריכים תוספת של פרי או עסיס-הפרי העשירים בחומרים אלה. למטרה זו משתמשים בדרך-כלל במיץ-לימון, המסייע לייצוב ותכופות אף מחזק את טעמו של הפרי אליו הוא מוסף. (לפרי בעל תכונות-ייצוב דלות יש להוסיף מיץ מ-1-2 לימונים ל-2 קילוגרמים של פרי.)" עד כאן הציטוט מהספר. נהוג מאד להוסיף לבבות תפוחי עץ וחרצני לימון או חרצני פירות אחרים לריבות. מאז שגיליתי את אבקת הפקטין שהיא טבעית לחלוטין, אני משתמשת בה בנוחות רבה. פירות החסרים

big mama 2

New member
תודה חמודה....

גם לי יש את הספר הישן , ישן הזה...... ולא חשבתי לבדוק בו...

למעלה