קונפידור

שקדי

New member
את מוזמנת חביבתי.......

להביא לי אסמכתא לטענתך הלא נכונה
הנושא נבדק פעמים רבות ולמעט תות שדה וענבים (לצערי)
אין שאריות חמרי הדברה בפירות וירקות
שימי לב גם שבפרסום של האו אי סי די
לא נטען שבישראל נמצאו שאריות חמרי הדברה בפירות ובירקות
אלא שישראל השתמשה בהרבה חמרי הדברה וההבדל ענק
וגם זה מחקר מ-2010 ויש בו טעויות הצגה רבות
ולצערי התקשורת החוגגת לא מילאה את חובתה הבסיסית להזמין נציג החקלאים לתת הסבר

אלי חדש

New member
הבעיה שהציבו את החתול לשמור על כד החלב

אין בדיקות מקיפות של התוצרת החקלאית שמגיעה לשווקים .
אין מעקב אחרי התוצרת לאחר הגעתה לשוק הסיטונאי
יש חקלאים ישרים כמו סרגל שאפילו עבודת האדמה הקשה לא הצליחה לכופף אותם אבל יש גם כאלה שמעגלים פינות ולא מקפידים על קלה כחמורה.
הפתרון מערך בדיקות מקיף על ידי גופים בלתי תלויים כמו משרד הבריאות או גוף מטעם הצרכנים.
וכל עוד אין שוט קשה מאוד לסמוך על התוצרת המשווקת בארצנו.
אבל, אופס שכחתי ,אנחנו בלבנט ובארץ הכאילו והישראבלופ אז למה יש לצפות ?

Limonium

New member
אתה מכיר את עצמך, אבל זה לא מייצג את הכלל.

חקלאים משתמשים בזרחן אורגני, וזו עובדה. בשימוש נכון לא אמורות להימצא שאריות רעל, אבל כפי שלוקה כתבה זה לא תמיד נכון. אכן, אני לא מכיר מספרים, אבל פגשתי לא כל כך מזמן אגרומום של רשת שיווק, אשר מבצע בדיקות רעלים, והוא אמר שלא פעם משלוחים נפסלים. אותם משלוחים מגיעים לשוק, שם אין כל בקרה.
אני לא אומר שלא צריך לרסס, אני אומר שצריך לשאוף למינימום שימוש ברעלים, וגם אז להשתמש בהם בצורה אחראית.

בהתחשב בעובדה שאני מתפרנס כבר למעלה מעשור מתיקון ציוד לגינון פגשתי עשרות אם לא מאות חקלאים קשי יום מהמושבים מזרחית לרמלה. רבים מדי מהם לא יודעים בכלל מה משמעות המילה אחוז, ובטח שלא איך לחשב אחוזים, כך שבור, או תמים, אני לא...

נ.ב
פקאנים לא שותים קונפידור בשקיקה? גם אותם אתה לא אוכל?
אני חושב שכל דבר כיום מרוסס, השאלה היא כמובן המינון.

שקדי

New member
אתה ניזון משמועות וחצאי עובדות או לא מבין הדק

ויות.....בשביל זה אני פה כדי לפרשן
ראשית אני בהחלט משתמש בזרחן אורגני אבל לפי ההגבלות ולפי המגבלות
אני מזמין גם אותך לחפש היכן כתוב שמצאו שאריות חמרי הדברה בפירות וירקות
ושוב....אין חקלאות מודרנית המזינה המונים ללא חומרי הדברה שבלעדיהם אוכלוסית העולם תרעב
כמובן שאני לא ערב לכל חקלאי פורע חוק אבל יש פיקוח והמצב עובדתית טוב בהרבה ממה שהוצג בתקשורת

Limonium

New member
שקדי...

אתה קצת מתבלבל...
גם אני טוען שאי אפשר לגדל ללא רעלים, והתקשורת זה הדיון מהפייסבוק ולא מכאן...
כבר כתבתי שפגשתי אגרונום שסיפר שלפעמים הוא מוצא שאריות, כך שזו עובדה. גם אתה בעצמך כתבת שאתה לא אוכל תות מרוסס, כך שגם זו עובדה.
חוץ מזה אתה בסדר

avi5199

New member
זה לא מחדש כלום, וזה רק קצה הקרחון

פתח את האתר של ה FDA או כל רשות אחרת ותראה שיש כתבות כאלה גם בחול וגם על בדיקות מים ואויר ומוצרי מזון מעובדים ...
צא וחשוב מה קורה במפעלי מזון מעובד כשכל החומרים האלה שנמצאים בפירות בירקות בבשר ובחלב ובביצים נכנסים לקופסת השימורים ומתערבבים ביחד עם עוד חומרי טעם וריח וחומרי צבע וחומרי שימור ...
הדברים מתגלים רק כשיש אסון, אבל כשמישהו פה ושם חולה בסרטן או איזו מחלה עלומה אחרת... לך תוכיח ממה זה בא.
לאנשי המקצוע הדברים ידועים
גם כשרמת חומר ההדברה היא תיקנית, זה לא אומר שאין חומרים בפרי, החומר קיים בפרי רק ברמה שהתקן מרשה.
כל מי שהיה בועידת תקינה יודע שתקן זה רק פשרה בין אירגונים מסחריים לבין רשויות המגינות על הצרכן, התקנים משתנים ומוחמרים עם הזמן כאשר מתגלה שלמרות התקן יש צרכנים שנפגעים.
אני בתחום אבטחת איכות מזון ותרופות כבר 30 שנה, ומעולם לא שמעתי על תקן כזה שהוקל "הופחת" . תמיד התקנים מוחמרים עקב ידע נוסף ואסונות שקורים.

לא לחינם ממשלות ומכוני מחקר משקיעים הון עתק במחקרים ב"הדברה ביולוגית" "הדברה ירוקה" "הדברה אורגנית" , לא לחינם יותר ויותר חומרים נאסרים לשימוש.

וזה לא קונספירציה ולא אמנסיפציה, אלה עובדות שכל מי שעובד בתחום יודע אותם.

אלי חדש

New member
כל אחד יכול לבחור במודע איזה חומרים להכניס

לפה ואלו לא.
כתוב בהוראות X ימים אז זה אומר שלאחר מכן זה בטוח לשימוש .
כתוב גם שקונפידור אינו רעיל לבעלי דם חם נו אז כתוב .
כל היתרון בגידול בבית זה שיש לנו שליטה באיזה חומרים להשתמש ואנו גם יודעים את כל ההיסטוריה באיזה חומרים השתמשנו.
אני לא הייתי משתמש בצמחי תבלין שהוגמאו בקונפידור ובטח שלא הייתי ממליץ לאחרים להשתמש בהם.

פיטנגו4

New member
גם אני לא

התשובה שלי התיחסה רק להוראות, ואינה מעידה על מה שאני עושה לעצמי.

לעצמי אני אעדיף להחליף צמח תבלין, אבל לא ארסס אותו לעולם.
הגינה שלי אורגנית כולה, כבר 10 שנים לא הורעלה, (פרט לערוגה אחת קטנה במפלס אחר לגמרי ונפרד - שם צומחים הורדים)
אבל צמחי תבלין מבחינתי הם הראשונים שצריכים להיות אורגניים, לדעתי, אפילו בגינה לא-אורגנית לגמרי.

שקדי

New member
כחקלאי אני משתמש המון בקונפידור ודומיו

אבל רק בעצים צעירים שאינם נושאים פרי
ולעולם לא בכאלה שיתנו אפילו קצת פרי שמישהו חלילה יאכל

אני לא מוצא כרגע את האסמכתה למה שאני הולך

לכתוב.
קונפידור במינון מתאים משמש לטיפול נגד קרציות אצל כלבים וחתולים (אני חי ליד כאלו שכבר שנים חיים טוב אחרי טיפולים כאלו)
נאמר לי מפי וטרינר וגם מופיע בפירסומי תויות שונות שלא רעיל לבעלי דם חם !! אנחנו כאלו.
גם הכמות שאדם צריך לאכול לפני שיסבול נמדדת בקילוגרמים.
וסתם קוריוז מרגיע.
רמת רעילות נמדדת בכמות חומר פעיל שהורגת 50% ממשקל מסויים של חולדות (=דומות לבני אדם) המדד נקרא LD50 וככל שהו קטן החומר רעיל יותר (דרוש פחות חומר.
בשיאור באוניברסיטה בתקופה שעיין השתמשו רק בשקפים המרצה דיבר על רעלים ורעילות.
הציג חומרים שונים והשאיר לסוף ההרצאה אחד הרעיל ביותר מכוסה לסוף.
בסוף ההרצאה חסף את סודו אספרין ה LD50 שלו הנמוך ביותר מכל חומרי ההדברה שהיו בשימוש בשנות ה- 70 של המאה שעברה !!!

ובכל זאת משמש באופן נרחה ברפואה ומשפר חייהם של זקנים רבים.
אז הכיצד ?

רק שאלה של מינון

שבת שלום

א- שחכתי לציין שאני בגן כמעט ולא מרסס נגד

ומזיקים
אני אצלן וקמצן "למה לבצע/להוציא כסף כאשר אפשר בלי" בתנאי שמספקים סחורה סבירה.
עץ הלימון ששתלתי בכדי שזו שאיתי יהיה לה פרי ליד הבית (המטבח האירקי משתמש המון בלימון והוא מעולה) כל השנה הליבלוב הצעיר סבל מכנימות.

עצלן כבר כתבתי, לפני חודש הטמפרטורות ירד (בעיקר בלילה) יש כבר ליבלוב באורך 40 ס"מ צעיר יפה בריא יפרח באביב יהיו שפע לימונים ללא ריסוס

שבת שלום

שקדי

New member
אני מורח לכלבה שלי.....

קונפידור בחלק הפנימי נטול השערות באזנים
זה עובד נהדר....הומלץ אגב ע''י הוטרינר שלנו
בדיר הם מורחים לכלבים הגדולים שלהם בין הרגלים לגוף

טלי1121

New member
רן ושקדי- גם לי מוכרת השיטה של קונפידור

נגד קרציות, קרדיות ופרעושים לכלבים. מאוד יעיל והרבה יותר חסכוני מבחינת העלות לעומת האמפולות שנוהגים לשים לשם אותה המטרה לבעלי החיים.

u r i el

New member
אשמח לפרטים

היכן את שמה, איזו כמות, האם את מדללת וכל כמה זמן את מחדשת את הטיפול.

תודה.

לiקה

New member
יש הבדל

בין פרווה ... ללבלוע
גם כל התרסיסים שמוכרים בסופר נגד מזיקים הם כולם רעילים - ולא מדובר בסכנה מיידית אלא לאורך זמן
אותו דבר בכל הכימיה הזו שמרססים או מחדירים לאדמה , נזק עתידי , מייצר מחלות וכו'.

tsur2

New member
תודה רן

עזרת לי עם המצפון שלי שלא מאפשר לי לעקור את התבלינים,
ועם האישה שלא מאפשרת לי את כל השאר..

תודה רבה ושבת שלום

u r i el

New member
אני מומחה קטן מאד

ביחס למומחי הפורום המלומדים - אבל במיוחד בכל מה שקשור לבריאות אמר לי פעם מישהו,
שבמקום שיש ספק - אין ספק.

למעלה