קונפידור

מנסיון שלי מפעם זחלים של פרפרים מתפגרים

גם חודשיים אחרי הגמעה.
למרות שכתוב ומוצהר שבכלל לא פוגע בהם בכלל.

גם אצלנו בעדה אחשלי שהוא וטרינט משתמש בקונפידורל נגד קרציות.

Limonium

New member
קונפידור ואדוונטג' זה אותו החומר,

כך גם דורפן. השאלה היא כמו תמיד שאלה של מינון.

אכן שאלה של מינון. מצאתי את האתר ובו הפרטים

על כל חומרי ההדברה. של משרד החקלאות

לגבי קונפידור ה-LD50 הוא 1285 מ"ג/ק"ג משקל לחולדות דרך הפה
צאו וחשבו כמה צריך לבלוע מהחומר בכדי להינזק לאדם קטן 55 ק"ג.יש לאכול המון המון המון פרי לפני תפוגת החומר מהפרי
אז ראשית לרסס במידה רק כאשר ממש כבר אין ברירה (קצת מזיקים לא קורה דבר) ולאכול כל פרי אחרי מספר ימים בהם חלה תפוגת החומר והמחמיר שיחכה כפול או יותר ימים.

שבת שלום

avi5199

New member
אמרו את זה פעם על DDT על 24D ועל 245T

ועל עוד הרבה הרבה חומרים ...
אחרי שנים התברר שיש השפעות לטווח ארוך שלא היו ידועות.

Limonium

New member
זו כבר תאורית קונספירציה.

יש מחקרים, ויש עובדות, ויש סטטיסטיקה, ולפיהם הכל בסדר. חומרי הדברה הם לא מיץ פטל, בלי ספק כדאי להמעיט בשימוש בהם, אבל חשוב להיצמד לעובדות ולא לפתח השערות חסרות בסיס.
נכון להיום, ע"פ הידוע, קונפידור בטוח לשימוש.

עוד רגע תגיד גם שהעולם נברא ע"י אלוהים לפני חמשת אלפים שנה, ושאין אבולוציה

avi5199

New member
מי שרוצה להיות שפן ניסויים של יצרני הכימיקלים

שיערב לו ויבוסם לו.
אני לא ממליץ לאף אחד לסמוך על אף יצרן כימיקלים\תרופות\מזון... לא על המחקרים שהוא מממן, ולא על ההבטחות שלו .
אם זה עניין של חיים ומוות כמו תרופה שחייבים לקחת, מילא, אבל אם אפשר להמנע מכימיקלים אז רצוי להמנע.
לאכול אורגני כמה שיותר לא להשתמש בכימיקלים בתרופות ובמוצרי מזון מעובדים אם לא חייבים.

avi5199 שבת שלום. התיחסותך פשטנית מידי

ראשית DDT הציל חיי מליוני אנשים. הפסיקו להשתמש בו בעיקר היות והוא כללי מידי ולא ספציפי ועוברים לחומרים ספציפיים. שנית נכון שאיננו מתפרק בשרשרת המזון וזו עוד סיבה לא להשתמש בו אבל עדיין לא הוכח ישירות שהוא פוגע בפוריות ואחרים (אצל עובדי המפעל המייצר נמאה רמה בדם פי שלוש מהרמה הלטלית והפוריות שלהם לא נפגע.
שימוש נכון ב 24D וחברו ה- 245T לא גורם לנזקים.
ומאז ה DDT התקדמנו קצת ויודעים לנטר לפני הקטיף/אסיף את רמת שארתיות החומר בתוצרת.

וראה את נושא המינון שכתבתי עליו = אספירין

avi5199

New member
יש המון כימיקלים שבטווח רחוק נמצאו מסרטנים

או גורמים לנזקים בריאותיים .
יש רשימה עצומה של חומרים מסרטנים שפעם נחשבו לחומרים לא מזיקים כלל, כל שנה נוספים לרשימה עוד כמה כאלה.
צריך פרופורציה.
אני לא אומר שצריכים להפוך לטיבעוניים ולא להמנע מלאכול ירקות ופירות בגלל זה, אבל רצוי להפחית כמה שיותר את המגע עם כימיקלים.
בטח שלא כדאי לרסס כימיקלים על תבלינים בגינה בגלל קצת כנימות.
ואם אפשר לאכול אורגני אז עדיף אורגני, לא לאכול מזון מעובד אם אפשר לאכול טרי, ולא לקחת סתם תרופות אם לא חייבים.

פרונטליין

אדוונטג' הוא זרחן אורגני.
מצד שלישי, בשר כלבתולים לא מיועד לצריכת אדם כך שאין בעיה של שאריתיות - ההפך מחפשים שאריתיות מה שיותר גדולה כדי לבחור בקטנה שבין שתי הרעות [ שאריות חומרי הדברה בבשר - מול פרעושים וקרציות ושאר מרעין בישין שגורמים למחלות קטלניות לאותם בעלי החיים].
מצד רביעי, כמו שאח של יבגני - הוטרינט, משתמש בקונפידור על בע"ח, צריך לזכור ולקרוא היטב את ההוראות על אריזת החומר, בעלי חיים שונים רגישים בצורה שונה וברמה שונה לחומרים שונים, וצמחים שונים ואברים שונים בצמחים קולטים ואוגרים את הרעלים בצורה ומשך זמן שונה.

Ani15

New member
מנצל"שת לשאלת מזיקים לבנים קטנים ומעופפים

שתלתי משתרעים בשמש מלאה (מצטערת שאיני יודעת את השמות), ומצאתי שכאשר השקיתי אותם התעופפו מהם מעופפים קטנים לבנים, ממש בגודל נקודתי. לא נראה שהם מזיקים לצמח אבל חששתי שהם עוקצים בני אדם (יש לנו פה בעיה כזו) אז ריססתי במים+סבון כלים. כנראה שהשתמשתי בריכוז גבוה מדי כי העלים שריססתי נראים לא טוב אבל הצמיחה החדשה נראית מצוין ונדמה שהמעופפים נעלמו. מה זה היה?

ומנצל"שת גם לעדכון: שאלתי לפני זמן מה לגבי פלפלון שקמל אחרי שתילה. יומיים אח"כ הוא התחיל להוציא עלים חדשים והיום הוא די ירוק. לא ממש עשיתי כלום, חוץ מלהוריד את כמויות ההשקיה לפי עצתו של רן פאוקר, אז אולי זה הקארמה שלכם. תודה! (הפקאן ששאלתי לגביו באותה הזדמנות כנראה מת. נראה באביב)

טלי1121

New member
המעופפים הלבנים-כנראה כנימת עש הטבק ..

הסיבה שהפלפלון התאושש היא בדיוק בגלל שעשית כעצתו של רן והורדת את כמיות המים או התדירות של ההשקיות שזה בדיוק מה שהיה צריך להעשות.

Ani15

New member
זאת הכנימה שמחרבת את הפיקוסים בסביבה?

מזל שאין לנו פיקוסים... לא ראיתי שהיא השפיעה לרעה על הצמחים עליהם שרצה. למה עוד היא מזיקה?
אני קצת בספק בענין הפלפלון - הוא באמת הוציא עלעלים יום אחרי שהורדתי את כמות ההשקיה במחשב, אני אפילו לא בטוחה שהיתה השקיה בין לבין. מה 'כפת לי, העיקר שהוא ירוק עכשיו.

למעלה