קונפידור פעם שניה?

רחלילי

New member
קונפידור פעם שניה?

שאלפי כבר פעם ולא זכור לי שקיבלתי תשובה: השקינו כמה עצים נגועים בעש המנהרות עם קונפידור. הם עצים צעירים, הכמות היתה אמורה להספיק. עברו חודש בערך והעלים עדיין נגועים-גם החדשים מה עושים? לשים שוב קונפידור או מה?

רוני ב1

New member
פרטי נא.

מה גודל העץ כמה חומר נתת כמה השקית יום לפני הישום כמה מים נתת עם הישום כמה מים, ומתי, נתת אחרי הישום חוץ מהמזיק הזה, העץ בריא? ואם לא שאלתי מספיק, ספקי פרטים נוספים ביזמתך.

רחלילי

New member
על העצים...

צעירים בערך גובה 1.5 מטר כל אחד כמות-לפי ההוראות שבחבילה של הקונפידור איני זוכרת בדיוק אבל זה הספיק ל-3 עצים (יש לנו ארבעה וזה הספיק רק לשלושה). לא השיקנו שלושה ימים קודם. עם הישום שמנו מים בכמות שרשום בקונפידור. אחכ המשכנו כרגיל להשקות כל יומיים שלושה מיים מהצינור-רגיל. אלה עצים שעדיין לא נתנו פרי אחד בעצם כן נתן לימון אחד בודד צעיר וקט אך הורדנו אותו בטקס רב משתתפים טרם ההגמאה בקונפידור. האזור-אזור מודיעין לגבי מזיקים אחרים אני לא חושבת שיש אה כן! היום גיליתי שאחד העצים פתאום יש בו משהו שנוגס (אולי תולעים?) כלומר על אחד מהם ראיתי סימני נגיסה הבוקר!!! זה אחד שמרוחק מהשניים האחרים-נמצא בחלק הקדמי של הגינה. מה עוד להוסיף???? יש לנו שני חתולים, הם לא נגועים בעש המנהרות. מה עוד? ממש לא יודעת!

מוטי בר

New member
אמרת שהספיק לשלושה. מה עם הרביעי?

אם הוא לא הוגמע אז הוא הדביק שוב את כל השאר כי החומר לא מחזיק לנצח על העץ שטופל.

רחלילי

New member
כי

מבחינת כמות זה הספיק לשלושה לא חשבתי שהרביעי נגוע בכלל רק שניים נראו נגועים בשלישי שמנו ליתר בטחון וכעת כולם נראים קצת נגועים וזה הראשון שמרוחק מהיתר ונמצא בחלק אחר של הבית (הגינה) הוא שהיה הכי נגוע-עליו יש ביסים כעת!!!!

רחלילי ,השנה יש מגפה של עש

המנהרות הגינה שלי מלאה השנה, ויש לי לפחות 3 שיחים שפשוט גססו כתוצאה מכך. אני תולה את האשמה על מספר צמחים ,שכנראה מושכים את הנגיף ואלו לרוב צמחים ריחניים מאוד.הבזילקום הוא אחד מהם ויש גם, את הטגטס -השיח שכול עליו היו נגועים אנושות בנגיף.והוא לא עלינו כבר בקבר.... דעי לך ששנה שעברה היו לי את אותם הצמחים ,והתנאים ולא היתה התפרצות כזו של המגפה שנה שעברה הדלקנו מין לפידים כאלה שיש בהם חומר שמרחיק יתושים זה אומנם ריח לא נעים, אך מתברר שזה הבריח את העש המקולל,ואכן שנה שעברה לא היתה שום התפרצות לכן אני רואה את הלפידים כמוצר יעיל מאוד נגד העש. אז אני מציע שתנסי ותציבי כאלה בגינתך זה גם יפה, וגם יעיל כי עש המהרות את הלפידים אפשר להשיג "בהום סנטר" או באייס "קנה ובנה"הם עולים בסביבות ה35 ש"ח.ועלייך למלות את תכולתם בחומר שעולה 50 ש"ח במיכל גדול. אני ממש מזדהה איתכם ומקווה שתצליחו במלחמה הצודקת !!! בידידות סער השמיים

רוני ב1

New member
מצטער.

לא יודע מה להגיד. לא שמעתי על תנגודת של עש המנהרות ל"קונפידור". אפשר כמובן למרוח ב"מוספילן" נוזלי את גזע העץ. אני לא יודע אם יש להשיג את החומר לחקלאי הביתי. אפשר לרסס ב"קונפידור" (יקר). ויש את האפשרות הטובה ביותר- "לתת לעש את אשר לעש". אם הבעיה רק אסטטית, להניח לעץ, ולא לטפןל בבעיה. אם העץ קטן, וכל עלה חשוב, להלחם. המלחמה- באמצעים הנ"ל. בהצלחה.

קונפידור

תנסי להשתמש בריסוס של נימקס בשלוב קונפידור זה עובד להפליא ומהר

למעלה